Ik laat in mijn Elise’s Weekly Pictorama’s geregeld zien wat wij eten zoal in een week. Veelal salades vanwege mijn afvalproces. Maar ik wil wel lekker eten, de salades hoeven niet altijd te bestaan uit groene blaadjes sla, ook al doen ze dat vaak genoeg bij ons. Soms wil je variatie! Ik deel de komende tijd een paar van deze – vrij makkelijke en snelle – salades en ik begin bij de Couscous Salade met Gerookte Kip. Ideaal voor een warme dag (zoals vandaag!) of wanneer je weinig tijd hebt, gezond én lekker wilt eten. Kijk je mee?

Wat heb je nodig?

DSC 0383 800x530 - Snelle & Makkelijke Couscous Salade met Gerookte Kip

Couscous – een pak is goed voor vier porties
Feta – 1/3 van een blok
Kippenbouillonblokje
Citroen
Gerookte kip – ongeveer 100 gram per persoon
Gele paprika
Avocado
Rode ui
Peper
Zout

Hoe maak je de salade?

DSC 0385 800x530 - Snelle & Makkelijke Couscous Salade met Gerookte Kip

Kook water in de waterkoker en voeg daarna het sap van een hele citroen (op een halve liter, je gebruikt zoveel vocht als dat de porties couscous toelaten. Ik gebruik ongeveer 250/400 ml) en het kippenbouillonblokje toe. Even roeren en voeg dat bij de couscous die je in een pannetje of kom hebt staan. Hoeft niet opnieuw gekookt te worden, gewoon deksel erop en het een paar minuten laten staan. Altijd een vingerdikte meer water dan couscous. En voeg wat zout toe, essentieel.

Tip: voeg de uitgeknepen citroen toe aan het water met de couscous, wanneer een citroen warm wordt kan je hem daarna gemakkelijker verder uitknijpen.

DSC 0389 800x530 - Snelle & Makkelijke Couscous Salade met Gerookte Kip

Snijd alles in reepjes of kleine blokjes. Ik kies voor reepjes, is esthetisch gewoon mooier! Kruimel de feta wel in hele kleine blokjes. De feta is een smaakmaker, niet een hoofdingrediënt zoals de producten hierboven.

DSC 0396 800x530 - Snelle & Makkelijke Couscous Salade met Gerookte Kip

Pak een grote schaal, doe daar de couscous in en knijp de warme citroen nog eens uit. Voeg daarna rijkelijk peper toe. Bouw de salade op zoals je wilt, ik leg alles in delen erbovenop.

DSC 0405 800x530 - Snelle & Makkelijke Couscous Salade met Gerookte Kip

Et voila! Simpeler kan niet he? Nee, dat klopt. En het is een héérlijke salade, onderschat simpliciteit niet want je krijgt wel een lekkere maaltijd die zo klaar is. Win win!

Eet smakelijk!

Liefs,

Elise Joanne