DSC 1689 - Snel en Lekker; Guacamole Recept

Naast mijn Pesto (Pasta) recept komt er nog een ‘gerecht’ geregeld voorbij in mijn wekelijkse dagboeken en dat is mijn guacamole! Ook dit is ontzettend simpel om te maken en ik kan niet meer onder jullie vragen uit om ook dit te behandelen. Dus dat doe ik vandaag met liefde. Het is snel en gemakkelijk gemaakt en wij vinden het op deze manier zálig. Koop er een zak nachos bij of serveer het bij je volgende Mexicaanse gerecht; succes gegarandeerd. Kijk je mee?

Je kan guacamole maken met een smaakmakertje, een zakje die je koopt in de winkel. Dat kan maar is echt zó onnodig! Deze versie is smaakvol en een zakje of pakje kan je lekker in de winkel laten. Wij houden van een glad mengsel en daar voeg ik dan andere ingrediënten aan toe om het een stevige body te geven. De basis is wel lekker smooth in tegenstelling tot sommige andere guacamole die maar enkele keren gepureerd wordt – kort en krachtig – maar dat heeft niet onze voorkeur.

DSC 1627 - Snel en Lekker; Guacamole Recept

Wat heb je nodig?

♥Staafmixer
♥Twee avocado’s
♥Twee kleine of één hele grote rode ui
♥Twee volle vleestomaten
♥Citroen – halve is vaak voldoende
♥Olijfolie – een lekkere scheut
♥Peper – schroom niet!
♥Zeezout – schroom hierbij ook niet!
♥Cajun kruiden – een mespuntje is voldoende

Een knoflookteentje of een pepertje zou je wellicht kunnen toevoegen. Zelf vind ik knoflook veel te overheersend voor de fantastische smaak van avocado’s en een pepertje dood de smaak te veel. Wellicht meer welkom als bijgerecht bij je avondeten, bij de nachos zou ik mij aan de ingrediënten zoals hierboven houden.

DSC 1634 - Snel en Lekker; Guacamole Recept

DSC 1640 - Snel en Lekker; Guacamole Recept

Snij de avocado’s rond en haal met een lepel de helften er gemakkelijk uit.

DSC 1645 - Snel en Lekker; Guacamole Recept

Hup, in de staafmixer! Niet kleiner snijden, niet nodig. Voeg peper, zout, olijfolie en het kleine beetje cajun toe.

DSC 1647 - Snel en Lekker; Guacamole Recept

En mixen maar! Voeg naar smaak citroen toe, ik gebruik vaak de helft want dat is voldoende. En het helpt ook de verkleuring van de avocado’s tegen te gaan. En dan heb je een heerlijk zacht en glad mengsel.

DSC 1652 - Snel en Lekker; Guacamole Recept

Zet de basis apart en snijd de rode ui(en) heel klein. Niets zo onaantrekkelijk als een hele brok rode ui in je mond maar de hoeveelheid mag er wel zijn, maak de guacamole lekker gevuld.

DSC 1657 - Snel en Lekker; Guacamole Recept

Snij de tomaten in kwartjes en haal het vocht eruit je gebruikt namelijk alleen het vlees.

DSC 1661 - Snel en Lekker; Guacamole Recept

Snij in reepjes en daarna in net zulke kleine blokjes zoals de rode ui.

DSC 1663 - Snel en Lekker; Guacamole Recept

Voeg de tomaten en de rode ui toe aan je mengsel en hussel het geheel goed door. Proef of alles op smaak is, voeg desnoods nog wat peper/zout toe.

DSC 1665 - Snel en Lekker; Guacamole Recept

En klaar! Oooh, dit zó lekker..

DSC 1689 - Snel en Lekker; Guacamole Recept

DSC 1696 - Snel en Lekker; Guacamole Recept

Van avocado’s wordt gezegd dat het ‘vette’ producten zijn en dat is ook helemaal waar. Máár het zijn gezonde vetten en ik voel mij allerminst schuldig na het eten van deze guacamole. Tja, de hoeveelheid en de nacho’s maken het wellicht minder goed, haha. Alsnog is het heerlijk en is dit iets wat wij af en toe in het weekend erg graag maken. Wijntje erbij (buiten de zwangerschap om), filmpje aan en genieten maar.

Liefs,

Elise Joanne

Vanmiddag om 15:00 een tweede artikel.