Zoetigheid, baksels, brownies, chocolade. Dit zijn allemaal woorden die mij maar al te lekker in de oren klinken. Nu wil het toeval hebben dat een van mijn beste vriendinnen een regelrecht bakwonder is. Sanne van http://www.sjkitchen.nl is een talent op het gebied van bloem, suiker en meel. Ze weet de heerlijkste creaties te maken in een handomdraai. De foto’s liegen er niet om! Ik heb gevraagd of Sanne een recept zou willen delen met jullie en dat heeft ze met alle liefde gedaan!

IMG_4049

Sanne van SJkitchen

Toen Elise vroeg of ik wat wilde bakken voor elisejoanne.nl, vond ik dat eigenlijk wel een leuk idee. Als het maar iets met chocolade was en ik geloof het liefst brownies. Nou, bij deze! Ik heb Bumpy Brownies gemaakt, gebaseerd op een recept van de Fat Witch Bakery. Deze brownies zijn echt niet lastig om te maken, veel lekkerder dan wanneer je ze uit een pakje zou maken en ook nog eens heel leuk om te maken. Je hebt voor dit recept mini marshmallows nodig, deze zijn steeds beter verkrijgbaar, maar mocht je ze niet kunnen vinden, dan kan je reguliere marshmallows ook in vieren knippen (met een schone schaar).

Ingrediënten:
85g boter
60g pure chocolade
45g melkchocolade grof gehakt
225g suiker
2 eieren
90g bloem
1/2tl zout
40g noten (ik heb een mix van walnoten en amandelen gebruikt)
50g mini marshmallows

IMG_4033

IMG_4037

Desktop10

Bereidingswijze:
1. Vet een vierkant bakblik in (23×23) met boter en bestuif hem met bloem. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Smelt de boter met de pure chocolade en 1 eetlepel melkchocolade. Laat dit een kwartier afkoelen.
3. Mix de eieren en de suiker luchtig, het mengsel moet echt een lichtgele kleur krijgen.
4. Meng het chocolademengsel door het eimengsel, zeef vervolgens het zout en de bloem boven het chocolade-eimengsel en mix tot je een geheel hebt.
5. Giet de helft van het beslag in de bakvorm en bak dit 15 minuten af. Meng ondertussen de noten, overige melkchocolade en de mini marshmallows door de andere helft van het beslag.
6. Als de bodem klaar is, verdeel dan de topping over de bodem. Het beslag voor de topping smeert wat stroef uit, maar omdat de bodem warm is gaat het snel makkelijker als de topping zachter wordt.
7. Bak dit nogmaals, maar dan 20 minuten. Laat de brownie volledig afkoelen voordat je hem in snijdt (ik haalde er 16 stukken uit).

IMG_4049

Deze brownies zijn een beetje een kruising tussen een kleffe brownie en fudge, voor mij precies zoals een brownie hoort te zijn. De topping maakt deze brownies nog lekkerder, de combinatie van de noten, chocolade stukjes en de marshmallows zijn echt perfect. Succes met bakken en eet smakelijk!

Mocht je meer zoetigheid en handige recepten willen  zien dan zou ik zeker even kijken op de blog van Sanne. Voor je (over)dosis zoet en meer weet ik geen beter adres dan haar plekje op het internet.

Wat vinden jullie van de Bumpy Brownies die Sanne heeft gemaakt? Zijn jullie net zo dol op chocolade als ik?

Liefs,

Elise Joanne