IMG 1520 - Sanne's Baksels - Chocolate Chip Cookies

Zo, na al dat gepraat over kilo’s en gewicht verliezen gisteren is het weer tijd voor een balansdag, maar dan de andere kant op! Vandaag weer een Sanne’s Baksel waarin ze ons laat zien dat overheerlijke Chocolate Chip Cookies echt heel makkelijk zijn om te maken, altijd zullen lukken en écht waanzinnig lekker zijn. Ik kwijl weg bij de foto’s en daar blijft het voor mij bij, haha. Kijk je mee?

Sanne van SJKItchen

Chocolate chip cookies zijn van die koekjes die iedereen eens een keer moet maken. Het is echt zo’n klassieker waarvan de meeste bakkers of bakliefhebbers hun eigen versie van hebben, maar uiteindelijk bevat elk koekje basterdsuiker, boter, bloem en chocolade.

♥Ingrediënten
(voor ongeveer 36 koekjes)
220g boter, op kamertemperatuur
220g basterdsuiker
170g suiker
2 eieren
2tl vanille extract
300g bloem
1tl zout
1tl baking soda
350g pure chocolate chips, of pure chocolade grof gehakt

♥Bereidingswijze:

IMG 1492 - Sanne's Baksels - Chocolate Chip Cookies

1. Doe de boter en de suikers in een kom en mix dit tot een luchtig en romig geheel.
2. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot ze beide volledig zijn opgenomen.
3. Voeg ook het vanille extract toe en mix even tot deze ook is opgenomen.
4. Doe de bloem, zout en baking soda in een kom en roer even door met een vork.
5. Voeg het bloemmengsel in delen toe aan het natte beslag en mix net totdat alle bloem is opgenomen.
6. Doe de chocolate chips er bij en roer deze met een spatel door het beslag. Dek het beslag af met een stukje plastic folie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Hoe langer je het deeg laat rusten, hoe makkelijker je er deegballetjes van kan vormen en hoe makkelijker ze mooi bakken.

IMG 1496 - Sanne's Baksels - Chocolate Chip Cookies

7. Verwarm de oven voor op 165°C of 150°C hete lucht. Kies voor hete lucht als je oven niet mooi egaal bakt (de achterste rij koekjes is dan eerder klaar dan de voorste rij). Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
8. Schep een beetje deeg uit de kom en maak er een balletje van ter grootte van, het liefst kleiner dan een pingpongbal (voor de Friezen onder ons: ter grootte van een kaatsbal). Leg zes deegballetjes op de bakplaat (op mijn standaardformaat bakplaat passen er zeker niet meer dan zes, ze lopen erg uit).
9. Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten af. Hou ze heel erg goed in de gaten vanaf minuut 10, vanaf dan gaat het heel erg hard. Haal ze eruit op het moment dat je denkt dat ze bijna klaar zijn, als je denkt dat ze klaar zijn is het vaak al te laat.
11. Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen en laat ze daarna met bakpapier en al afkoelen op een rooster. Probeer de koekjes niet te verplaatsen als ze nog warm zijn, het midden is dan waarschijnlijk nog te zacht.

IMG 1516 - Sanne's Baksels - Chocolate Chip Cookies

Zo, en dan heb je even over(n)heerlijke koekjes, lekker zelfgemaakt. Daar kan geen supermarkt tegen op! En ook nog eens een behoorlijke hoeveelheid die je kan maken met dit recept, leuk als je docent bent voor je klas of voor een verjaardag. Je hoeft natuurlijk niks te delen, zou ik ook niet doen.. Eet smakelijk! 

Twee weken geleden liet Sanne zien hoe je een heerlijke en vrolijke geboortetaart kan maken. Of een verjaardagstaart natuurlijk!

Tot over twee weken!

Liefs,

Sanne & Elise Joanne