IMG 6476 - Sanne's Baksels - Chocolate Chip Cookie Cheesecake

Vandaag staat er een schoonheid, een pronkstuk, een weergaloze beauty op de site! Sanne heeft weer wat gebakken en jongens, ik kwijl terwijl ik dit tik. Vandaag deelt zij het recept voor dit Chocolate Chip Cookie Cheesecake recept en het enige wat ik nog te zeggen heb; ren naar de winkel voor de ingrediënten!

Sanne van SJKitchen

Soms dan heb je van die ingevingen die in je hoofd alleen al goddelijk zijn. Als ze dan in werkelijkheid ook nog goed lukken en waanzinnig lekker zijn dan ben ik helemaal in m’n nopjes. Dat is met deze chocolate chip cookie cheesecake niet heel anders. Man, man, man, wat een onwijs lekkere cheesecake; de bodem is een grote chocolate chip cookie, de cheesecake is lekker zacht en de decoratie maakt het echt helemaal af. Een aanrader om een keer te maken!

IMG 6547 - Sanne's Baksels - Chocolate Chip Cookie Cheesecake

Bodem
45g bloem
1/4tl baking soda
1/4tl zout
40g boter, op kamertemperatuur
25g suiker
25g basterdsuiker
¼ ei
50g fijn gehakte melkchocolade

Cheesecake
600g roomkaas
160g suiker
185ml crème fraiche
3 eieren +3/4 van het ei van de bodem
1tl vanille extract
1/2tl zout
25g bloem

Decoratie
50g melkchocolade
125ml slagroom
60g mascarpone
1 zakje klopfix
2tl vanillesuiker
Rol kleine chocolate chip cookies

Bereidingswijze:

IMG 6440 - Sanne's Baksels - Chocolate Chip Cookie Cheesecake

IMG 6453 - Sanne's Baksels - Chocolate Chip Cookie Cheesecake

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm met een dm van ±20cm in met boter.

Begin met de bodem. Doe de suikers en boter in een kom en meng tot een geheel. Voeg het ei toe, roer door.

Voeg alle droge ingrediënten toe en meng tot een mooi deeg. Druk dit deeg met natte handen op de bodem van de springvorm. Verdeel het zo goed mogelijk, als je niet helemaal tot de rand komt is dat oké. Net als een echte koekjes loopt dit ook wat uit.

Doe de bodem 12 minuten in de oven en laat hem daarna volledig afkoelen.

IMG 6446 - Sanne's Baksels - Chocolate Chip Cookie Cheesecake

Maak de cheesecake. Doe de roomkaas en suiker in een kom en mix met een elektrische handmixer tot de suiker is opgenomen. Doe een voor een de eieren erbij en mix tot ze allemaal zijn opgenomen.

Voeg nu de crème fraîche, bloem, zout en vanille extract toe en mix weer tot alles is opgenomen. Ga met een spatel langs de binnenkant van de kom en zorg dat alles goed is vermengd en er geen klontjes meer in zitten.

Giet het roomkaasmengsel in de springvorm en bak de cheesecake voor 50 minuten in de oven. Zet dan de oven uit en laat hem vervolgens nog een uur in de afkoelende oven staan.

Zet de cheesecake dan nog eens vier uur in de koelkast zodat hij kan opstijven. Het liefste de hele nacht.

Smelt de melkchocolade au bain-marie en giet dit over de cheesecake in mooie slierten.

IMG 6478 - Sanne's Baksels - Chocolate Chip Cookie Cheesecake

Doe de slagroom, mascarpone, klopfix en vanillesuiker in een kom en klop dit stijf met een mixer. Schep de slagroom in een spuitzak met een mooi spuitmondje en spuit toeven op de cheesecake. Snij de koekjes door de midden en verdeel over de toeven slagroom.

En dan ‘is ie klaar!

IMG 6472 - Sanne's Baksels - Chocolate Chip Cookie Cheesecake

Succes en eet smakelijk!

Check hier alle andere recepten van Sanne d’r hand!

Liefs,

Sanne & Elise