avw - Paas(haas) Biscuit Taart (met chocolade chips) - Kidsproof & Makkelijk!
Paas(haas) Biscuit Taart (met chocolade chips) - Kidsproof & Makkelijk!

Ik heb vandaag een super leuk en makkelijk recept wat je kan maken voor Pasen met je kind(eren). Of zonder kinderen, bakken is altijd een goed idee. En ook helemaal in het ‘Pasen’ thema met de vormpjes en versieringen die ik erbij heb gedaan. Daarbij budget want gekocht bij onze favoriete supermarkt. Ik deel vandaag een hele leuke Paas(haas) taart van biscuit. Lees je mee?

#Lidlpartner

Paas(haas) Biscuit Taart (met chocolade chips) - Kidsproof & Makkelijk!

Paas(haas) Biscuit Taart (met chocolade chips) - Kidsproof & Makkelijk!

Zoals je kan zien is de taart natuurlijk in de vorm van een paashaas, en de kleinere taartjes vormen van een wortel, bloempje en paashaasjes. De silliconen vormen komen van de Lidl en kosten €3,49 per stuk, absolute aanraders! Makkelijk in gebruik en geschikt voor in de oven en diepvries. Ook leuk om een ijstaart te maken of iets anders in te bakken in de vorm van een paashaas. Alle ingredienten, vormen en decoraties zijn gekocht bij de Lidl.

De taart is eigenlijk een biscuit en ik heb aan een deel van het beslag chocolade chips toegevoegd, ook gewoon te koop bij de Lidl. Ik kon het nergens anders vinden en zij hebben het gewoon in ‘t schap, hartstikke handig.

Paas(haas) Biscuit Taart (met chocolade chips) - Kidsproof & Makkelijk!

Recept Biscuit (voldoende voor de paashaas en de kleinere taartjes of voor een vorm van 28∅ cm).

Bloem – 175 gram
Eieren – 6 stuks
Suiker – 200 gram
Vanillesuiker – 2 zakjes (zo’n 15 gram)
Chocolate Chips – 50 gram (optioneel)

Doe de suiker, vanillesuiker en de eieren in een kom. Klop dat op de hoogste stand voor zeker vijf tot zeven minuten. De bedoeling is dat het geheel luchtig geklopt wordt. Voeg daarna bloem toe (dit zou ik even zeven, klontjes zijn niet gunstig bij een biscuit!) en spatel dit rustig, zonder de lucht uit je eimengsel te halen, erdoorheen. Voeg daarna, als je wil een smaakmaker nog toe zoals de chocolade chips. Ik heb de helft van het mengsel gepakt en daar de chocolade chips doorheen gedaan. Houd er rekening mee dat de chips onderhevig zijn aan zwaartekracht en dat zij naar beneden zullen zakken. Zodra je het biscuit uit de vorm hebt gehaald zal je zien dat de onderkant de bovenkant zal worden en de chocolade chips daar een thuis maken.

Ik heb de oven op 170 graden gehad en doe daar beide siliconen vormen zo’n 25 minuten in. Wanneer je ziet dat er voldoende kleuring optreed, de taart ‘omhoog’ komt en ‘terug veert’ dan weet je dat hij klaar is! Sowieso is de oude truc van een tandenstoker erin steken ook altijd een indicatie. Handig om te onthouden is dat je niet je vormpjes te veel moet vullen met beslag. Dat heb ik wel gedaan (bij de kleinere) wegens enthousiasme maar dat is niet nodig; biscuit rijst al behoorlijk van zichzelf namelijk. Zeker wel zo’n vijf á zes centimeter.

Paas(haas) Biscuit Taart (met chocolade chips) - Kidsproof & Makkelijk!

Laat je biscuit goed afkoelen alvorens hem eruit te halen. Dat gaat wel heel makkelijk door de siliconenvorm én door het feit dat ik bakspray heb gebruikt, echt een uitkomst. Goed schudden voor gebruik en op 20 centimeter afstand je vorm bespuiten. Ideaal! Ik ga dit voortaan voor elke cake doen, werkt nog beter dan een bakpapiertje in de vorm verwerken.

Biscuittaart is qua smaak natuurlijk vrij simpel maar handig als basis als je met kinderen werkt. Je kan ook een citroencake in de vorm doen of zelfs een kwarktaart als je wil. Biscuittaart is prettig om mee te werken als je het daarna leuk wil versieren. Slagroom erop, glitters erbij, kokosschaafsel, chocolade chips, suikerdecoraties; van alles!

Paas(haas) Biscuit Taart (met chocolade chips) - Kidsproof & Makkelijk!

Paas(haas) Biscuit Taart (met chocolade chips) - Kidsproof & Makkelijk!

Paas(haas) Biscuit Taart (met chocolade chips) - Kidsproof & Makkelijk!

Paas(haas) Biscuit Taart (met chocolade chips) - Kidsproof & Makkelijk!

Paas(haas) Biscuit Taart (met chocolade chips) - Kidsproof & Makkelijk!

Paas(haas) Biscuit Taart (met chocolade chips) - Kidsproof & Makkelijk!

Paas(haas) Biscuit Taart (met chocolade chips) - Kidsproof & Makkelijk!

Paas(haas) Biscuit Taart (met chocolade chips) - Kidsproof & Makkelijk!

Paas(haas) Biscuit Taart (met chocolade chips) - Kidsproof & Makkelijk!

Ik heb gebruik gemaakt van suikerdecoratie speciaal voor Pasen, die kosten €1,49 per stuk. Je hebt verpakkingen kleine paaseitjes, paashaasjes en bloemetjes. De chocolade-eitjes zaten in een gemengde zak van melk, wit en puur (met diverse smaken binnenin) voor €2,99. De strooidecoratie bevat zes verschillende types en zit in een potje voor €2,29. Je kan je taart ook nog beleggen met fondant in allerlei kleuren (rood, roze, blauw, groen, wit en zwart) voor €1,29 per stuk. Hartstikke budget dus allemaal! Oh, en je hebt ook mixers, gereedschap, handmixers maar ook spullen voor brunch, high-tea en borrel begin deze maand tot aan Pasen in de winkels bij Lidl.

Aanrader om te maken met je kinderen in het weekend van Pasen, leuk om te doen en totaal niet moeilijk. Ik bak graag maar alles moet wel zo simpel mogelijk zijn zeg ik in alle eerlijkheid. En het samen versieren en eten is gewoon het leukste. Met de biscuit als taart kan je niet misgaan, iedereen lust het en je kan het makkelijk opleuken.

Veel plezier en eet smakelijk!

Liefs,

Elise Joanne