Elisejoanne.nl  - Plannen voor het nieuwe huis & inrichting

Wij zijn er de ene dag volop en de andere mondjesmaat mee bezig maar de verhuizing komt er aan. In de tussentijd proberen Boris en ik de ruimtes voor ons te zien en elke kamer in te richten. Vandaag laat ik zien wat voor meubels wij nog op het oog hebben, wat er precies gaat gebeuren qua verbouwen en welke kleuren ik op het oog heb. Kijk je mee?

Het huis waar wij in gaan wonen is vrij nieuw en wij worden de tweede eigenaren. Dat betekent dat vrij veel nog heel nieuw is en er niet een enorme verbouwing hoeft plaats te vinden. De keuken en de badkamer zijn gloedje nieuw en gemaakt van de beste merken met het hoogste kwaliteit. Super fijn voor ons, zij kunnen nog járen mee en zijn zo goed als onze smaak te noemen. Hetgeen wat voornamelijk moet gebeuren is verven, bijna elke muur. Het hoeft niet perse maar staat gewoon een stuk frisser. Enkele delen hebben hier een daar een beschadiging of is niet meer zo mooi wit. De muren die een kleur hebben passen niet bij ons en die moeten sowieso opnieuw geschilderd worden.

Het meeste werk is dus schilderen maar ook de muur die in het huis geplaatst moet worden. In een van de slaapkamers is een muur eruit gehaald om hem te vergroten. Met onze wensen kwamen wij dus een kamer te kort en die muur moet dus terug. Nu heb je vier slaapkamers, wij willen er vijf. Zodra die muur weg is krijg je twee hele nette slaapkamers, geen kleine hokjes, met mooi lichtinval. Zodra wij de sleutel krijgen komen de volgende dag twee timmermannen om de muur te zetten, te stuken en om de deur erin te plaatsen. Omdat dit nog moet uitharden gaan wij niet meteen het weekend van 4 november verhuizen maar de week erop. Een van de kamers waar de nieuwe muur tussenkomt is namelijk Fos zijn kamer en die moet als eerste én helemaal af zijn als wij overgaan, dat is mijn absolute wens. Fos moet niks kunnen merken van onze verhuizing en dit wil ik zo soepel mogelijk laten verlopen. In de tijd tussen het verkrijgen van de sleutel en het daadwerkelijk verhuizen zit nu ongeveer 10 dagen en in die tijd kunnen de beste mannen klussen en kunnen wij hier en daar een vloer (opnieuw) leggen en het schilderen erdoorheen rammen.

Foto werkruimte 6 1 - Plannen voor het nieuwe huis & inrichting

Er gaat ook een muurtje uit! En daar ben ik heel blij mee. In de kamer die mijn kantoor gaat worden hebben de huidige bewoners hebben een walk-in closet in die kamer laten maken. Hoe fijn dat ook is, ik hem heb niet nodig. Onze slaapkamer heeft een ingebouwde kast en andere ruimtes ook. Daarnaast hebben wij zelf nog onze eigen kast dus eigenlijk hebben wij teveel van dit soort ruimtes, haha. Hij gaat dus weg en dat zorgt ervoor dat ik 5 vierkante meter meer ruimte krijg! En dat is behoorlijk veel. De ruimte is dan langwerpig en ik kan er alles mee wat ik wil; een zitje maken, een make-up station en mijn bureau met opbergmogelijkheden. Zo kan ik rustig werken maar ook mij terug trekken en ergens anders werken dan alleen aan mijn bureau. Ik hoef op deze manier ook niet aan die tafel mijn make-up te doen, ook wel zo fijn!

IMG 7223 - Plannen voor het nieuwe huis & inrichting

IMG 7219 - Plannen voor het nieuwe huis & inrichting

IMG 8834 e1504523226101 - Plannen voor het nieuwe huis & inrichting

Voor de woonkamer hebben wij ook hele leuke plannen. Voor degene die mijn vlogs bekijken en mijn EWP’s lezen is dit geen nieuws; wij hebben een ronde tafel en een leren bank gekocht. Onze nieuwe woonkamer gaat héél anders worden dan hij nu is. Hij gaat nu zijn zoals wij zijn, na een aantal jaren zijn wij er eindelijk achter wat wij écht willen. En wellicht kan niet meteen alles gekocht worden maar dat is geen probleem. Het enige wat wij meenemen uit dit huis is de Besta, daar gaat onze TV op staan en onze buffetkast. Maar die zal een make-over krijgen! Wij gaan de witte landelijke buffetkast een hele stoere look geven door het donker (ijs)blauw te verven. De muur erachter, de buffetkast komt in een nis, komt de kleur Frosted Sky van Flexa. Op de kast zelf zal Denim Drift van Flexa komen óf de blauwe krijtverf  die ik aangeraden kreeg van een bezoeker. Deze kleur en verf zal de kast nog wat stoerder maken dan hem ‘strak’ blauw te verven in Denim Drift. Maar donker zal hij sowieso gaan worden, spannend! Bedankt voor alle tips op Insta Stories over de kleuren, door jullie ben ik uitgekomen op deze twee.

Elisejoanne.nl  - Plannen voor het nieuwe huis & inrichting

Waar wij nog naar op zoek zijn is een vloerkleed en ik denk dat wij voor een ronde willen gaan. Ook denk ik dat wij wellicht pas overgaan tot koop wanneer de meubels in ons nieuwe huis staan want uit mijn herinnering een keuze maken vind ik lastig. Normaal heb ik daar geen enkele moeite mee maar omdat wij nu hele andere stukken gaan krijgen wacht ik denk ik liever even. Wat er sowieso nog moet komen is dus een stoel en ik weet al welke ik wil. Hierboven heb ik een foto van de prachtige HK Living Egg Chair Rotan in een natuurlijke kleur. Wáánzinnig tof! Maar ook €395,- en dat is gewoon best een heel groot bedrag. Dat gaat sparen worden of om een bijdrage vragen wanneer wij een housewarming houden. In de tussentijd ben ik wel op zoek naar een ander maar ik blijf maar in mijn achterhoofd houden.

Elisejoanne.nl Wolletje Bol - Plannen voor het nieuwe huis & inrichting

Ik ben sinds kort verliefd geworden op de prachtige kleden, kussens en gehaakte items van Wolletje Bol. Het idee is dan ook om een prachtig groot donkerblauw kleed over de stoel te draperen en een lichtere klein over de bank. Mocht je hier van houden moet je zeker even een kijkje nemen op hun site! De kleur die ik op het oog heb kan ik niet terugvinden op de site maar zie ik wel tussen de mogelijkheden op Instagram staan. Je kan je items daar op verzoek en op maat laten maken.

De kleuren van onze woonkamer zullen dus cognac, donkerblauw, grijsblauw en wit worden.

Er zijn een aantal andere meubeltjes die ik een make-over wil geven. Een oude donkere lamp die bij ons in de woonkamer staat die nog van mijn moeder is geweest. Hij is op deze manier vrij lelijk en staat absoluut niet bij ons interieur. Nu niet en straks niet. Maar he, wij hadden daar een lichtbron nodig. Ik wilde hem op marktplaats zetten om gratis op te halen maar ik bedacht mij dat ik ook dit stuk kan verven! Dus dat is wat ik ga doen en dan komt er een andere kap op. Hij gaat er heel anders uit zien! (as we speak al geverfd en héél tof geworden!)

Mijn make-up tafel is van de Karwei en onderhand niet meer zo mooi na 2 jaar. Hij is allesbehalve wit te noemen en ik hij ziet er wat smoezelig uit. Ik zit er over na te denken om dit stuk ook een make-up te geven zodat hij weer fris en fruitig is. Misschien wit, misschien grijsblauw aangezien mijn kantoor ook blauwe tinten krijgt.

De meubels die een make-over krijgen, daar komen artikelen van! Het resultaat na het verven en hoe ik dit heb gedaan.

Genieten, deze voorpret!

Liefs,

Elise Joanne