Pindarotsjes met karamel-zeezout chocolade & kokos

Tijd voor een nieuw recept! Moeilijkheidsgraad is zoals altijd súper makkelijk, leuk om te maken met de kinderen, en echt heel lekker. Pindarotsjes kent iedereen wel, maar je kan er ook mee variëren. En dat is precies wat ik heb gedaan! Smul je mee?

Pindarotsjes met karamel-zeezout chocolade & kokos
Pindarotsjes met karamel-zeezout chocolade & kokos
Pindarotsjes met karamel-zeezout chocolade & kokos
Pindarotsjes met karamel-zeezout chocolade & kokos

Ik ben dól op pindarotsjes en de laatste keer dat ik in de supermarkt stond, met zo’n doosje in mijn handen, besloot ik het gewoon zelf te maken. Hoe moeilijk kan het immers zijn? Ik liep naar de rij met allerlei chocolade en besloot witte chocolade te kopen, want ik ben een sucker voor witte chocolade, maar toen zag mijn oog een caramel-zeezout reep. Hé, dat kan ik ook gewoon smelten! En zo geschiedde. Ik kocht er eentje van Jumbo eigen merk maar dit kan elke zijn die je wilt, zo ook de populaire Tony Chocolonely. Ik vind deze van de Jumbo enorm lekker, zachte chocolade met knisperende karameldeeltjes en stukjes zeezout. Een stuk goedkoper en echt even lekker!

Ingrediënten

300 gram chocolade – karamel-zeezout
50 gram kokosrasp
50 gram ongezouten boter
150 gram ongezouten pinda’s

Een absurd lekkere en makkelijke Rocky Road recept!

Je smelt de chocolade au-bain marie met 50 gram boter. Ik heb ook een restje witte chocolade erin gedaan, dit maakt het mengsel lekker zacht en vol van smaak. Maar dat is niet nodig.

Zodra het gesmolten is haal je het mengsel van het vuur en zet je het even in de koelkast. Het is anders te warm en het zal zo van je pinda’s afglijden als je dat niet doet. Een kleine tien minuutjes is voldoende, het moet wat steviger zijn maar alsnog vloeibaar.

Pindarotsjes met karamel-zeezout chocolade & kokos

Haal het mengsel uit de koelkast en doe hier de pinda’s bij in. Pak daarna een klein handje en maar hier een klein plakkerig bolletje/plakkaatje van. Dit hoeft niet netjes te zijn, een pindarotsje is immers geen perfect bolletje! Lekker kliederen zou ik zeggen, de smaak telt. Maak ze zo groot als dat jij wil, ik wil een pindarotsje met twee happen kunnen eten.

Leg de rotsjes op een bakpapiertje en laat er genoeg ruimte tussen. Bestrooi ze met een mooi laagje kokosrasp en laat ze minimaal vier uur opstijven in de koelkast. Ik bewaar ze zelf, ook na het opstijven, gewoon in de koelkast, ze hebben anders de neiging te snel te gaan smelten. Ze kunnen niet ‘te hard’ worden dus dit kan je gewoon prima doen.

Pindarotsjes met karamel-zeezout chocolade & kokos

Eet smakelijk!

Liefs,

Elise Joanne