r0 248 3601 2273 w1200 h678 fmax - Ook dit is voor mij essentieel als blogger!

Ik kan zonder een aantal dingen gewoon niet. Als moeder, als mens en als blogger. Mijn telefoon is mij heilig, een goede camera een must, een goed werkende laptop is de sleutel tot veel van mijn alledaagse bezigheden. En daar behoort snel internet ook absoluut bij.

Ik upload veel bestanden, van PDF’s tot foto’s en grote video’s met veel MB’s. Zonder internet kan ik mijn werk niet doen, zonder góed en snel internet raak ik gefrustreerd. Tijd is geld, tijd is kostbaar. Of dat nou een video uploaden is voor mijn vlogs, een filmpje voor de kinderen downloaden zodat ze ongestoord Paw Patrol in de auto kunnen kijken of tientallen foto’s in goede kwaliteit op het web hengelen voor mijn dagboeken elke week.

Wij zitten al jaren bij KPN – en naar tevredenheid! – en hadden in ons vorige huis en hebben in ons huidige huis, glasvezel. Een must zo blijkt want zonder internet, snél internet kan ik gewoon niet. Ons gezin is hier op meerdere manieren afhankelijk van. En ik zou niet meer anders willen.

Wat is glasvezel?

Via glasvezel ontvang je razendsnel internet, televisie en telefonie. Digitale informatie wordt met hulp van laserlicht door de flinterdunne vezels gestuurd. Het glasvezelnetwerk is een open netwerk. Iedereen mag zijn diensten (zoals internet, telefonie en televisie) aanbieden op glasvezel. En hierdoor heb je als consument meer te kiezen. Bij de kabel is dit anders, daar beheren de kabelaanbieders zowel het netwerk als de diensten die erop worden aangeboden. Per regio is er op de kabel maar één provider actief. En dat is jammer voor ons als consument, want die heeft zo weinig te kiezen. Voordeel van glasvezel is dat je niet alleen zelf die keuzevrijheid hebt maar ook sneller internet verkrijgt. Je kan hier glasvezelabonnementen vergelijken.

Nou zijn er nog veel meer essentiele zaken die ik op kan noemen die noodzakelijk zijn voor mijn werk. Die telefoon met goede camera dus maar ook simpele zaken zoals een fijn to-do lijstje waar ik alles keurig netjes op kan schrijven wat er in een week van mij verwacht wordt. Een sterk bewerkingsprogramma voor mijn video’s, een (vlog)camera om mijn video’s in te kunnen bewerken. Grappig genoeg is de spiegelreflexcamera meer naar de achtergrond verdwenen, voor mijn werk niet meer noodzakelijk. Omdat je altijd je telefoon bij de hand hebt is het fijner om snel een goede foto te kunnen schieten, dan altijd een zware camera mee te loodsen en nét dat ene moment wat je vast wil liggen, aan je voorbij te zien gaan. Privé vind ik het wel fijn om er nog eentje te hebben, je schiet er toch prachtige plaatjes mee en het is ook een kunst ermee om te gaan. Zeker als je meer tijd hebt en je hier in kan verdiepen is dat het zeker waard!

Lees hier ‘mijn ‘everyday essentials’ als blogger!

Heb jij glasvezel in huis of maak je nog gebruik van kabel? Zou jij overstappen?

Liefs,

Elise Joanne

Dit artikel betreft een samenwerking. Zoals gezegd zitten wij al jaren bij KPN én naar grote tevredenheid. Wij maken graag gebruik van glasvezel.