DSC 0232 800x530 - Onze plannen voor de zomervakantie!

Het duurt nog eventjes voordat het zomerseizoen echt is begonnen en de meeste mensen op vakantie gaan. Ook voor ons, want wij gaan pas in augustus een tripje maken maar de voorpret mag van mij al beginnen dus vandaag een artikel wat wij van plan zijn deze zomer. Er was namelijk eerst de vraag of wij überhaupt nog op reis zouden gaan als gezin omdat onze plannen helaas niet door konden gaan. Daar is gelukkig verandering in gekomen!

Onze plannen voor de zomervakantie!

Dit zal onze tweede vakantie worden met Fos, onze tweede gezinsvakantie. Heel fijn dat dit kan en wij hebben hier dan ook super veel zin in! De foto’s die in deze tijd zijn gemaakt zijn ons enorm dierbaar en wij kijken er geregeld naar, ik kan dan ook niet wachten om deel 2 te maken!

De vorige vakantie is ons enorm bevallen, op autovakantie naar Frankrijk. Boris en ik gaan eigenlijk bijna elk jaar naar Frankrijk met de auto – dat zijn voor ons dé ideale vakanties – en ook dit jaar weer. In eerste instantie zouden wij naar ons familiehuis in Hooghalen gaan maar door omstandigheden ging dit niet door. Dus, en nu? Toen kwam Eurocamp met een geweldig aanbod! Eentje waarvan ik echt kan gillen van vreugde..

Onze plannen voor de zomervakantie!

Wij zitten in augustus 2 weken in Zuid-Frankrijk en zullen 3 campings en omgevingen beter bekijken. Boris heeft 3 weken vakantie opgenomen en de derde week spenderen wij thuis.

De eerste volle week spenderen wij in de Dordogne. Omdat dit een flinke reis is voor een ventje van 1,5 jaar (Fos is dan 18 maanden), maken wij een tussenstop rond Parijs; wij zullen 2 dagen spenderen in Camping La Croix du Vieux Pont. Een goed uitvalpunt denk ik, net iets voor het midden. Op de terugreis wil ik altijd zo snel mogelijk naar huis maar om de heenweg dan gá je op vakantie en mag het allemaal wat relaxter zijn.

Onze plannen voor de zomervakantie!

Als wij die maandag verder reizen, en de laatste 600 kilometer zullen maken, is onze tweede camping Camping Les Peneyrals in de Dordogne. Een prachtige omgeving waar Boris en ik menig keer eerder zijn geweest. De camping heeft meerdere zwembaden, prachtige stacaravans (die groter zijn dan ons eerste appartement, haha) en fijne activiteiten voor kinderen. Het is een echte ‘gezinscamping’ en dat is voor onze situatie nu natuurlijk erg prettig! De plaatsjes Sarlat, Beynac en Domme liggen dicht in de buurt en die zullen wij zeker gaan bezoeken.

Na zo’n 7 dagen rijden wij door naar camping nummertje 3 en onze laatste camping voordat wij naar huis vertrekken, hier zullen wij een kleine 5 dagen blijven. Zo’n 300 kilometer verderop is onze eindbestemming; Camping Domaine des Naiades. Tevens een hele grote en fijne gezinscamping van wat ik kan zien op de foto’s. Onze huwelijksreis was naar de Cóte D’Azur en ik sta te trappelen om met Fos hier naar terug te gaan. Op een kleine kilometer van de Middellandse Zee gesitueerd dus ik ga met mijn witte billen heerlijk zwemmen en mijzelf neerplanten op het warme strand. Ook deze camping heeft prachtige zwembaden – ook voor de allerkleinsten – entertainment en een mooi huisje waar meer dan genoeg ruimte is voor ons drietjes. De baby-spullen zoals bedje en stoel staan al klaar. Het huisje bevat ook horren, een kindvriendelijk terras en veiligheidshekjes. Met dat laatste ben ik zeer blij want ik verwacht toch echt dat Fos tegen die tijd al helemaal zelfstandig zal lopen. Hem kennende..

Onze plannen voor de zomervakantie!

Aangezien Hector (lees, onze kleine allerliefste barrelbak van 20 jaar oud) niet bepaald geschikt is voor deze reis (ik moet er niet aan denken, haha) krijgen wij een Opel Crossland X meer om uit te testen. Ik vind dat nu al een hele opluchting, haha. Vorig jaar hebben wij het echt heel fijn gevonden dat de nieuwste Opel Mokka X mee kon dus herhaling was gewenst!

Voor de bezoekers met kinderen die er benieuwd naar zijn; onze ervaring met Fos is, dat in de nacht rijden het prettigste werkt. Op de heenweg hebben wij vorig jaar overdag gereden en dit was geen prettige ervaring. De terugweg was wel een fijne versie want wij hebben dus in de nachtelijke uren onze weg terug naar huis gebaand. Dit zullen wij absoluut weer herhalen voor deze vakantie, zeker de terugreis omdat wij dan geen overnachting halverwege zullen maken. Dit ligt natuurlijk geheel aan je kindje maar Fos slaapt goed in de auto, maar als het donker is echt véél beter. Want tja.. het is nou eenmaal de nacht en dat is dan wat hij doet, haha. Wel zo fijn voor ons! Dus, gas d’r bie en gaan met die banaan.

Onze plannen voor de zomervakantie!

Ik heb nú al zin om deze vakantie te delen ter zijner tijd, om alle foto’s uit te zoeken en te laten weten hoe fijn het was want dat kan toch niet anders? Tegen die tijd zullen er dan ook geen EWP’s komen maar een vakantieverslag net zoals vorig jaar. Die viel volgens mij zeer goed in de smaak dus dat herhaal ik. Aangezien wij 16 dagen weg zullen zijn maak ik er dan ook twee artikelen van, anders wordt het wel een beetje te veel voor één post.

Ga jij op vakantie deze zomer? Waar gaan jullie naar toe, wat zijn jouw plannen?

Liefs,

Elise Joanne