Soft Clay vt wonen - Onze nieuwe meubelen, verf & behang voor rond de 'keuken'.

Ik heb eindelijk een paar knopen doorgehakt als het gaat om ons nieuwe interieur. Wij twijfelden enorm tussen verschillende stijlen, kleuren en meubelen maar de knoop is doorgehakt. Dus, tijd om te bestellen! En dat is wat ik heb gedaan afgelopen week. Kijk je mee naar een deel van de nieuwe items voor in/rond de keuken?

De woonkamer in het nieuwe huis is een stuk langer en breder, de keuken zit daar aan vast. Eigenlijk zoals wij nu hebben maar dan gewoon een heel stuk groter. Maar qua indeling wel goed te vergelijken denk ik, dat geeft een idee over wat voor soort ruimte ik het heb. Van de ene kant van de ruimte naar de andere kant, waar aan de keuken begint en het overloopt naar de woonkamer, beslaat zo’n elf meter.

Stiffkey Blue Farrow Ball - Onze nieuwe meubelen, verf & behang voor rond de 'keuken'.
Verfkleuren woonkamer Keuken elisejoanne.nl  1024x436 - Onze nieuwe meubelen, verf & behang voor rond de 'keuken'.

Wij zijn niet vies van een beetje kleur en een printje en wij hebben eindelijk een keuze gemaakt voor een prachtige kleurencombinatie. Net zoals in onze huidige slaapkamer zullen wij de kleuren oudroze en donkerblauw gaan verwerken. En wel als basis op de muren de kleur Stiffkey Blue óf Hague Blue van Farrow & Ball, tezamen met Soft Clay van vtwonen. Wij krijgen straks een tien meter lange muur en aan de muur plaatsen wij een strook behang, precies waar de eettafel in de lengte gaat staan. Oh, en VTwonen verf is trouwens te koop bij de Karwei voor wie benieuwd is, het duurde ook even voordat ik dat doorhad.

Behang keuken Elisejoanne.nl  790x1024 - Onze nieuwe meubelen, verf & behang voor rond de 'keuken'.

En wel dit behang! Tof he?! En gewaagd, ik geef het toe. Boris en ik zijn helemaal verliefd, dit is de perfecte combinatie samen met het donkere blauwe en de prachtige ‘roze’ (met een vleugje terracotta) verf. Het behang is trouwens van een Etsy winkel.

Eettafel bank woonkamer keuken elisejoanne.nl  1024x465 - Onze nieuwe meubelen, verf & behang voor rond de 'keuken'.

Aan die lange wand komen twee lage kasten van VTwonen als een soort bankje. Althans, op een deel ervan zullen wij zitten, tezamen zijn deze lage meubelen bijna 3,5 meter dus niet het gehele gedeelte is typisch ‘zitplek’. Daarbovenop heb ik twee bijpassende grijze kussens besteld. Naast de twee lage kasten komt het grotere zusje, het bijpassende dressoir. Zodat het gehele in één lange streep doorloopt. Qua plaatsing moet je je voorstellen dat het dressoir tegenover het reeds bestaande keukenblok, aan de andere kant van de keuken dus, staat. Zo krijg je een hele lange rij met opbergmogelijkheden en zitplaatsen die de grote muur in ere laten. En de muur zelf is dus donkerblauw met daartussen een gedeelte van het bovenstaande behang, precies waar de eettafel komt.

Eettafel woonkamer keuken elisejoanne.nl  - Onze nieuwe meubelen, verf & behang voor rond de 'keuken'.

Ik wilde sowieso graag mijn lange grote eettafel terug, wat heb ik die gemist! En omdat ik straks er heel bewust voor kies geen traditioneel kantoor in het nieuwe huis te hebben (ik werk gewoon veel liever beneden aan tafel zo blijkt), heb ik ruimte nodig aan een grote(re) tafel. Deze hierboven lijkt er op maar is het niet helemaal. Wij laten er eentje maken en in een bepaald type olie zetten, daar kan ik geen exact plaatje van vinden op het internet helaas. Het bovenblad van deze eettafel lijkt heel erg op die van ons, alleen die van ons zal iets warmer ogen vanwege de olie. De onderkant is wel hetzelfde, een stalen spinnenpoot. Op deze manier kan je, met deze poot, ook makkelijker jezelf rond de tafel werpen om op het bankje te gaan zitten zonder te struikelen over je voeten. Hij is lekker groot met 2.20m lang maar niet té. Ik wilde eerste 2.40m lang maar vond deze toch afdoende.

Blog Albert Kuip stoel zuiver Elisejoanne.nl  1024x484 - Onze nieuwe meubelen, verf & behang voor rond de 'keuken'.

Aan de ene kant van de tafel kan je dus zitten op de bankjes, aan de andere kant staan natuurlijk stoelen. Wij nemen eigenlijk alle stoelen die wij nu hebben rond onze ronde tafel mee. Die vinden wij nog steeds erg mooi en passen ook erg goed bij dit idee. Er komt wel een stoel bij en dat is de Albert Kuip armstoel van Zuiver in een roze kleur. De rest is donkerblauw, wit en lichtgrijs. Past perfect!

Lamp woonkamer keuken elisejoanne.nl  - Onze nieuwe meubelen, verf & behang voor rond de 'keuken'.

Qua lamp vind ik het nog steeds lastig en ben ik er niet helemaal over uit, dat is het enige wat nog niet concreet besteld is voor de ‘keuken’. Ik schreef er in dit inspiratie artikel al over, ik vind erg veel mooi en meerdere stijlen kunnen. Ik denk dat wij gaan voor een open lamp, eentje met verschillende ‘open’ lichtbollen. Ik heb zo’n exemplaar op het oog bij Boer Staphorst, waar wij deze meubelen ook hebben gekocht. De vraag is alleen even hoeveel lampen er gekozen worden, je kan het zelf bepalen. Er zitten aan een stalen plaat namelijk meerdere openingen. Je kan kiezen voor twee, drie, vier of zelfs vijf lampen. En ook nog eens verschillende vormen aan die lampen. Vijf lampen aan zo’n plaat is wel vijf keer duurder dan drie lampen dus ik denk dat dit de doorslaggever is voor ons, haha.

Zo, dat is de ruimte rond de keuken! Ik sta nu al te springen van vreugde, ik kan niet wachten tot alles begin augustus een plekje zal krijgen. Nog even geduld en in de tussentijd focussen op alle andere kamers.

Liefs,

Elise Joanne