DSC 1987 1024x678 - Onze huishoudelijke routine

Het is niet spannend, het is niet sexy maar het is wel nodig. Schoonmaken. Vorige week had ik het over mijn handige nieuwe vriendje Henry, vandaag over hoe vaak die eigenlijk eraan te pas komt. Nee, ik ben geen fan van poetsen (nooit geweest) maar het is een taak die sowieso wekelijks al dan niet dagelijks terug komt. Wij zijn een gezin van drie, twee ouders met een kleine draak en een huisdier. Hoe runnen wij eigenlijk het huishouden elke week? Wie dat wat en wanneer? En hoe doen jullie dat met jouw gezin?

Dit artikel betreft een samenwerking. 

De verdeling?

Hoe hebben wij de taken verdeeld, wie doet wat? Eigenlijk is het de laatste tijd een beetje een rommeltje en ik geef de verhuizing de schuld. Eerst deed Boris elk weekend standaard het hele huis stofzuigen en hij maakte de badkamer schoon voordat hij ging douchen. De weekboodschappen en het legen van de vuilnis zijn ook twee taken die hij vaker op zich neemt. Maar de laatste tijd komt daar een beetje de klad wegens drukte dus doe ik weer wat meer (tegen wil en dank..). Zo gaat dat soms! Wij hebben een heel gelijkwaardig huwelijk maar ja, ik doe meer in het huishouden. Ik ben ook vaker thuis en ondanks dat ik aan het werk ben, doe ik als afwisseling van mijn to-do lijstje wel eens een WC schoonmaken of een wasje draaien. Breekt zo lekker de dag zullen wij maar zeggen. Boris is een hele fijne man hoor, hij helpt mij wel wanneer ik dat vraag maar hij is niet iemand die het echt uit zichzelf zal doen. Ik ben benieuwd, als wij straks onze tuin hebben, wie daar verantwoordelijk voor gaat zijn.. Ik houd totaal niet van tuinieren namelijk!

Wanneer en wat?

Over het algemeen draaien wij elke weer 3 á 4 kledingwasjes, dat is standaard. Daar komt één keer in de 10 dagen al het beddengoed en alle handdoeken bij en alle keukendoekjes. Ik denk dat ik dus gemiddeld elke week zo’n 6 wassen draai. En die draai ik, hang ik op en vouw ook ik op. Boris heeft een hekel aan kleding vouwen, haha. Ik strijk dan weer niet graag dus dat doet hij voor mij. Maar ik koop dan ook expres weinig kleding wat gestreken moet worden, ben ik de enige?!

Ik haal om de dag de stofzuiger door de woonkamer, dat is met alle troep die Fos creëert met eten aan tafel en Bobbi die rondloopt ook wel nodig. En dan halen wij één keer per week de stofzuiger door het hele huis. En dan gaat ook meteen de dweil erdoorheen en nemen wij alles af met een stofdoek of met dat zachte mondje van de zuiger.

shutterstock 165369386 1024x683 - Onze huishoudelijke routine

Elke ochtend ruim ik de vaatwasser uit en gedurende de dag ruim ik hem in. Na het avondeten maak ik altijd de keuken schoon, dat hoeft niet lang te duren maar als je het een keer niet doet dan moet je de volgende ochtend daarvoor boeten. En als ik iets vies vind is het wel in een vieze keuken wakker moeten worden. En een keer in de maand dan krijgen de oven, alle bladen, afzuigkap, fornuis en randjes een hele flinke poetsbeurt.

De badkamer krijgt elke week een snelle doek erdoorheen en één keer in de twee weken een poetsbeurt van Boris. Ik maak wel elke week de WC schoon, dat vind ik wel zo fris. Vaak doe ik dat na het stofzuigen zodat ik ook meteen de vloer mee kan dweilen. Van die klusjes zoals de keukenkastjes schoonmaken, deurrandjes bijnemen en ramen wassen? Wanneer ik mij er aan stoor of ervoor schaam, haha. Vooral dat laatste is een goede om actie te ondernemen! Ik vergeet ook heel vaak kasten los te trekken of goed onder het bed alles af te nemen, dat doe ik ook niet vaak genoeg. Ja, als de koffer onder het bed vandaan moet en ik een hap met stof eerst moet slikken voordat ik verder kan, dán wil ik het nog wel eens doen. Fos zijn kamer gebeurt wel elke week, tezamen met de andere ruimtes.

Welke middelen?

DSC 1975 678x1024 2 e1508233711289 - Onze huishoudelijke routine

Ik vind het belangrijk dat de schoonmaakmiddelen die ik gebruik niet te chemisch zijn, lekker ruiken, mijn handen niet ontzettend droog achter laten en bacterie-dodend zijn. Ik gebruikte eerst vrij standaard producten van de supermarkt, Blokker of waar ik dan ook maar een aanbieding zag. Ik gebruik sinds een tijdje Blue Wonder en ben hier heel tevreden over. Voor het keukenoppervlak vind ik het heel belangrijk dat bacteriën dood gaan en ik de keuken zo schoon en hygiënisch mogelijk weer achterlaat. Je werkt hier wel met voedsel zoals rauw vlees namelijk. Zeker met en kind vind ik dat essentieel, Fos komt overal met zijn plakkerige handjes en legt zijn koekje op vrijwel elk oppervlak waar hij bij kan. De desinfectie-reinigers spray is daarmee een aanwinst, gewoon een paar spuitjes van deze substantie en je keuken is schoon en klaar voor de kinderhandjes. Er is geen enkele oppervlakte reiniger spray in Nederland die mag claimen dat het bacteriën doodt. Alleen die van Blue Wonder is de enige desinfectie-reiniger spray van Nederland.

Voor de WC gebruik ik een middel wat absoluut bacteriedodend is en voor die locatie vind ik dat absoluut essentieel! De Blue Wonder desinfectie WC – reiniger die bovendien chloorvrij is. Natuurlijk zijn bacteriën niet altijd verkeerd en zorgt dat ook voor de opbouw van een sterke weerstand maar in aanraking komen met salmonella op de keukentafel en E-coli op het kleine kamertje vermijd ik liever. Oh, en de producten ruiken enorm fris en ‘schoon’, dat vind ik énorm belangrijk. Suf misschien maar de vaste bezoeker weet belangrijk ik geur vind, in álles. Ook hier is Blue Wonder weer de enige WC reiniger die bacteriën doodt met de enige échte desinfectie-reiniger.

DSC 1977 1024x678 2 - Onze huishoudelijke routine

Ik gebruik voor in de auto of voor onderweg het pak met doekjes van Blue Wonder. Ik heb altijd van schoonmaakdoekjes bij mij, voor de vieze handjes, plakkerige randjes, voor als ik de verschoningstafel in het tankstation even wil bewerken voordat ik mijn kind erop leg, voor het dashboard in de auto, eigenlijk voor alles. Nou ja, voor alles on the go of thuis als ik het gewoon even snel wil schoonmaken zonder gedoe of gedonder. Als ik geen emmer of normale doeken bij de hand heb maar erg wel iets schoongemaakt moet worden. Super handig, ik kan het iedere moeder aanraden. En die doekjes zijn nu de desinfectie reinigingsdoekjes van Blue Wonder. Ook hier een unicum, want geen enkele andere oppervlaktereiniger in de Nederlandse supermarkt heeft doekjes die ook bacteriedodend zijn. Soms staat er wel iets anders op – bijvoorbeeld 100% hygiënisch, maar dat doodt dus niet de bacteriën.. Dat wist ik niet eens dus weer wat geleerd!

Ik ben geen sterke poetsvrouw, als ik een schoonmaakster weer in kon huren dan deed ik dat. Maar dan alsnog zou ik zelf af en toe ook de handen uit de mouwen moeten steken. Wat ik dan wil is dat het snel gaat, makkelijk is en het met het beoogde effect. Schoon, hygiënisch en fris ruikend. En met deze drie makkelijke items van Blue Wonder krijg je dat in een handomdraai. Top!

Wie maakt binnen jullie gezin het meeste schoon? Hebben jullie een taakverdeling of doen jullie maar een dotje?

Liefs,

Elise Joanne