IMG 6914 4032x3024 1024x768 - Ons paradepaardje in de woonkamer; de hoekbank!

Een grote hoekbank, dat is het eerste wat ik wilde toen ik wist dat de koop voor deze nieuwe woning rond was. Ik wilde gewoon een hoekbank, punt. De hele reden voor de aankoop van dit huis is de grotere leefruimte op de benedenverdieping. En daar hoort een big ass couch bij, ons pronkstuk!

IMG 6924 3024x4032 768x1024 - Ons paradepaardje in de woonkamer; de hoekbank!

Maar welke? Hoekbanken genoeg in alle winkels, maar de perfecte was niet een, twee, drie gevonden! Wij hebben best een tijdje gedaan over deze beslissing, uiteindelijk was het de laatste aankoop die wij deden. Net op tijd wel want met drie maanden levertijd kon hij precies worden bezorgd in de week van onze verhuizing. Perfectie!

Ik twijfelde wel eerst tussen meerdere banken, twee ‘kleinere’ versies met een mooi groot kleed ertussen. Sidetables ernaast en fancy pancy lampen erop. Maar naarmate wij bij meer winkels gingen kijken kwamen wij er toch achter dat wij een ‘gezellige’ woonkamer wilde, eentje waar een bankstel het pronkstuk was en waar wij alleen op konden verzamelen.

IMG 6923 3024x4032 768x1024 - Ons paradepaardje in de woonkamer; de hoekbank!
IMG 6917 4032x3024 1024x768 - Ons paradepaardje in de woonkamer; de hoekbank!

Het is de Friso geworden, een hoekbank die wij kochten bij WeberWoonWereld in Elburg. Online kan je hem ook vinden, wij hebben wel een ander stofstaaltje uitgezocht. De stofkleur is weer van een andere bank uit deze winkel in Elburg dus als je specifiek deze zou willen zou ik ervoor kiezen om langs te gaan.

IMG 6922 4032x3024 1024x768 - Ons paradepaardje in de woonkamer; de hoekbank!

Ik wilde een bank die zou voldoen aan een aantal eisen. Als eerste dat hij groot genoeg zou zijn om ons allen op te kunnen herbergen zonder ‘last’ van elkaar te hebben. Een bank waarop meerdere volwassenen zonder problemen zouden kunnen zitten. Een bank met een stof die zacht is en toch wat stoer, materiaal en kleur die verstandig is met kinderen. Ik wilde niet nogmaals leer bij een hoekbank, dat vind ik niet ‘gezellig’ staan. De stof die wij hebben gekozen is dus donkerblauw, ideaal met plakkerige en vieze kinderhandjes en heeft een grovere structuur waardoor slijtage minder goed te zien is. Oh, en poezenharen minder goed te aanschouwen zijn. Als laatste wil ik een bank waarbij Boris lang kon liggen en ik ook zonder dat wij elkaar in de weg zouden zitten. Ook moest het er eentje zijn waar je heerlijk op kan zitten maar je alsnog wel bezoek kan ontvangen die niet wegzakt in de kussens. Eentje die mijn schoonmoeder zou goedkeuren qua zithouding zeg maar, haha. En dat is gelukt!

IMG 6926 4032x3024 1024x768 - Ons paradepaardje in de woonkamer; de hoekbank!
IMG 6919 4032x3024 1024x768 - Ons paradepaardje in de woonkamer; de hoekbank!

De bank heeft officieel verschillende onderdelen, waaronder een drie-zits, een hoekelement en een chaise longue. De chaise longue heeft voor het grootste gedeelte een rugsteun, ik vind – persoonlijk – niks vervelender dan een stuk bank waar ik niet helemaal gebruik van kan maken. Door die rugsteun kan iemand daar alsnog zitten zonder last van z’n rug te krijgen na een half uurtje.

Ik ben er er zó blij mee, dit is de perfecte bank voor ons. Hij is groot maar niet té groot. Ik kan er nog steeds rond de bank lopen, hij vult de woonkamer zonder dat hij té vullend is. Mede door de kleur, die perfect past bij ons behang, blauwe met witte kleed en oudroze muur erachter, staat hij weergaloos. We zitten er lekker op, de kinderen klauteren maar lekker raak en toch blijft hij mooi. Ach ja, natuurlijk zal hij met dat geklauter wellicht sneller aan vervanging toe zijn maar de komende vijf jaar staat hij hier goed in ieder geval. De blauwe kussens werden erbij geleverd, je kon er ook een aantal bij kopen maar dat vond ik niet nodig. Elk deel heeft een bijpassend kussen en ik wilde hem zelf opleuken door mijn eigen exemplaren.

IMG 6939 4032x3024 1024x768 - Ons paradepaardje in de woonkamer; de hoekbank!

Voordeel dat de woonkamer echt een ruimte kon zijn waar niets meer hoeft dan zitmogelijkheden. Wij hebben natuurlijk een aparte ruimte voor speelgoed van de kinderen, de speelkamer, en een ruimte bij de keuken waar een grote eettafel kan staan. Door deze woning te kopen heb ik de woonkamer die ik zo graag wilde, ik kan echt glunderend op de bank zitten op een random moment, zó blij ben ik!

En uiteindelijk was hij geen absolute rib uit mijn lijf, met €1500,- hebben wij een heel gedegen koop gedaan. Ik heb prachtige banken gezien van meerdere duizenden euro’s maar met jonge kinderen en mijn wens om meubilair nogal eens te veranderen vond ik dat niet heel wijs, haha. Kwaliteit voor een fijn prijsje!

Voor degene die er benieuwd naar zijn, het kleed is van Zuiver trouwens, de malta.

Wat heb jij in je woonkamer staan?

Liefs,

Elise Joanne