Nog even en dan.. Krijgen wij onze nieuwe auto!

Ah, ik heb er zo’n zin in! Ik vond het eerst onnodig en wist niet zeker of er wel eentje kwam, maar de kogel is door de kerk. Vanaf begin mei komt onze nieuwe auto binnen en ik beken dat ik er naar uit kijk om te zitten in een auto die hoger, comfortabeler en beter is. Wij konden kennismaken met onze Brutus (ja, ook deze krijgt een naam!) op onze vakantie vorig jaar en wij waren er al snel uit; zodra er een tweede zich aan zou dienen, zou er een andere auto komen.

Brutus is dus een Opel, een Crossland X om precies te zijn. Hiermee reden wij naar alle hoeken van Frankrijk vorig jaar en met veel plezier. Mijn samenwerking met Opel is na twee jaar tot een einde gekomen. Ik heb in die twee jaar fijne auto’s mogen rijden en op een goede manier kennis kunnen maken met dit merk. De Mokka vonden wij enorm fijn maar ietwat prijzig voor ons en viel buiten ons budget. De Crossland reed fijn, had enorm veel ruimte, is van alle gemakken voorzien, vonden wij zelfs mooier dan de Mokka én is echt een stuk vriendelijker in prijs, dus voor ons een win. En dat geeft denk ik ook aan dat ik oprecht enthousiast was, voor wie daar nog over twijfelden. Deze auto valt dus ook buiten de samenwerking, voor degene die daar nog vragen over hadden. Zo’n influencer ben ik helaas niet jongens, haha.

Is Hector niet meer afdoende? Nou, vind ik eigenlijk nog wel maar Hector is al 20 jaar oud, het beste beestje is niet meer heel veilig en vertrouwd. Vooralsnog vond ik het prima om ook mijn tweede spruit hierin te vervoeren maar wij kwamen erachter dat Boris letterlijk niet kan rijden met een kinderstoeltje achter de bestuurdersstoel, haha. Sowieso zouden wij een iets comfortabelere auto niet erg vinden, eentje die niet laag bij de grond is waardoor ik elke keer door mijn rug ga bij instappen of Fos in zijn stoel verwerken. Een veiligere is ook niet verkeerd want tja, Hector is een koekblik.. En ik rijd wel met hele waardevolle ‘producten’ rond natuurlijk. Het is tijd voor een auto die beter is, op alle fronten. En ondanks dat ik Hector niet kwijt wil (en hij zal ook niet weggaan) kijk ik uit naar een nieuwe auto! Hij hoeft ook niet weg. Wij krijgen er amper wat voor bij verkoop en hij kost amper wat per maand.

In mei zal hij van de fabrieksband rollen, op naar Zwolle om onder onze billen te belanden. Boris kan sowieso niet wachten, die moet elke dag behoorlijk ver fietsen en vindt het niet erg om af en toe met de auto te kunnen. Ik vind het fijn een auto te rijden die ik prettig vind en die ik goed heb kunnen testen. Zo zie je maar; een samenwerking kan wel ophouden maar wij zijn oprecht enthousiast geworden en zien zelf ook de voordelen van deze auto in. Het is een automaat – dat moet vanwege mijn knietjes – en is wit aan de onderkant en heeft een zwart dak. Precies zoals op de foto’s! Stuurverwarming, stoelverwarming, cruise control en heerlijke airconditioning. Ik heb deze luxe niet gekend met Hector maar oh, wat zalig om dat nu wel te hebben, haha.

Het volgende gedeelte bevat een betaalde link.

Nog even en dan.. Krijgen wij onze nieuwe auto!

Voor Hector hebben wij goed gekeken welke financieel het beste bij ons paste qua verzekeringen toen wij hem voor een appel en ei kochten, zo’n drie jaar geleden nu. Brutus is een lease-auto dus wij betalen elke maand een bedrag waar de autoverzekering al bij inzit. Voor ons is dit bij de Crossland dus niet nodig, want dat is al geregeld. Wel kijken wij elk jaar (soms zelfs vaker) of onze verzekeringen nog kloppen en dit was een mooi moment om te kijken of die van Hector klopt maar ook of, logischerwijs, het bedrag wat je betaalt aan lease elke maand in verhouding staat tot de kosten die je zou maken buiten lease om. Stel je koopt de auto in plaats van hem te leasen, dan betaal je elke maand belasting, verzekering en onderhoud zelf. Maar de auto is wel in je eigen bezit. Bij leasen maak je er gebruik van elke maand, betaal je een vast bedrag voor dat recht, en zijn de kosten al gedekt. Wij hebben dus zelf een rekensommetje gemaakt wat voor ons rendabel was en wij kwamen uit op een bepaald type, bepaalde kilometers, bepaalde kleur etc. Maar wij hebben dus wel gecheckt welke kosten wij anders hadden gehad, gemiddeld gezien.

Wij hebben dus alles onderzocht voordat wij deze beslissing maakten en hebben bij Hector ook meteen gekeken of wij nog goed zaten qua autoverzekering. Nu is onze Suzuki natuurlijk al erg oud en heeft geen grote verzekering nodig. Per maand zijn wij zo’n €25,50 kwijt aan deze post. Dus ik vulde onze gegevens in en was eigenlijk nog best verbaasd dat het goedkoper kon! De autoverzekering vergelijker kwam uit op een versie met dezelfde dekking (wel zo belangrijk natuurlijk) die ons per maand €22,19 kostte, toch een verschil van een paar euro. Even de moeite waard om te checken!

Als het goed is kunnen wij dus over een paar weken de auto ophalen, ruim op tijd voor mijn bevalling. Dat vind ik wel zo prettig want het autostoeltje kan dus niet in Hector. Althans, niet met goed fatsoen. En dan kan ik de laatste weken tenminste enigszins comfortabel naar familie en afspraken rijden tijdens de laatste loodjes. Mijn familie woont helaas niet op een steenworp afstand. Mijn bekken maakt die ritjes er niet bepaald gemakkelijker op.

Tot snel autootje!

Liefs,

Elise Joanne