Leren bank - Nieuwe woonkamer inspiratie; banken!

Jullie kennen mij, ik zit niet stil als het gaat om ons interieur. Het liefst behandel ik elk kwartaal weer een andere ruimte in huis, ik word daar heel blij van! Project ‘babykamer Hazel’ is onlangs succesvol voltooid, op dit moment ben ik de laatste hand aan het leggen aan project slaapkamer. Ons volgende grote stap is waarschijnlijk een uitbouw in de woonkamer, zoals het nu is vinden wij het te klein maar verder bevalt alles aan het huis ons enorm. Dus ik kan het niet laten mijzelf te laten inspireren en vandaag deel ik inspiratie op het gebied van banken. Kijk je mee?

Welke kant zou ik op willen als onze woonkamer zal worden vergroot, dat is de hamvraag. We zitten nog lang genoeg van een mogelijke verbouwing af dat dit een leuke manier is om te bedenken of dit hetgeen is wij echt willen. Bedenken hoe het kan worden als we ervoor zouden gaan. Dikke pret! Hoe het beter kan of welke kleuren mooi zouden staan. Welke stoffen zijn de juiste, welke printjes passen bij elkaar? Heerlijk om over na te denken! Gaan we deze keer voor ene grotere hoekbank, eentje waar je echt met het hele gezin op kan ploffen zonder dat je elkaar in de weg zit. Of wellicht twee banken, twee twee-zits verschillend in stof en stijl of één hele grote langwerpige en één grote plofstoel erbij? Ik krijg al een sneller kloppend hart als ik erover nadenk, haha. De keuze is reuze in ieder geval, gelukkig is er zoveel op de markt dat zelfs specifieke wensen tot uitingen kunnen komen. Door de jaren heen heb ik veel meubilair voor verschillende huizen gekocht en kwaliteit staat sowieso voorop, niet iedere winkel of merk kan dat bieden, zoveel is mij wel duidelijk geworden. Mocht je op zoek zijn dan kan ik je sowieso deze collectie banken aanraden.

Laura Tiebosch - Nieuwe woonkamer inspiratie; banken!

Wij hebben ons voor laten lichten toen wij onze huidige leren bank kochten. Ik wilde namelijk iets wat niet te massaal stond in ons relatief kleine woonkamer maar wel een bank met genoeg plekjes voor drie kontjes. Vlekken zouden er gemakkelijk afgehaald moeten worden, de stof zou bestendig moeten zijn tegen kleine kattenpootjes en bengels die erop klimmen als een klauterrek. Als laatste punt moest hij lekker zitten wanneer we er een hele avond op vegeteren. Boris krijgt anders last van zijn rug. best wat eisen zo bij elkaar he? Wij hebben ons ook goed voor laten lichten, de ene bank is de andere namelijk niet. Wij zijn toen uitgekomen op bovenstaande exemplaar en nog steeds vind ik hem prachtig, goed te combineren ook. Wellicht houden wij deze want er is absoluut niks mis mee, en plaats ik er twee grote stoelen bij. Of een heerlijk grote loveseat..

Geel - Nieuwe woonkamer inspiratie; banken!

Stiekem is het nog steeds een droom om een mosterdgele bank te hebben en dan het liefste in een stofje zoals op bovenstaande foto. Een bank met een suède-feel, een beetje jaren ’70 vibe maar dan in een modern jasje. Past natuurlijk perfect bij de blauwe items die wij al hebben en staat ook goed met leer en hout.

Roze - Nieuwe woonkamer inspiratie; banken!

Niet alleen een mosterdgele bank staat op mijn lijstje, een oudroze ook. Ik ben helemaal fan geworden van de kleuren in onze slaapkamer, donkerblauw en oudroze. Het is warm, gezellig en staat gewoon geweldig goed bij elkaar. Praktisch met kinderen is het niet geheel maar ik houd er niet van alles maar praktisch te moeten laten zijn. En ik vind dat ook onzin, praktisch is goed, maar het oog wil ook wat.

Suzan van der Ven - Nieuwe woonkamer inspiratie; banken!

Of zouden wij dan toch voor een grote hoekbank gaan? Eentje waar wij met zijn allen op kunnen ploffen, waar de kinderen heerlijk in de kussens kunnen duiken. Uiteindelijk vind ik dat de woonkamer stijlvol mag zijn maar bovenal gewoon enorm gezellig. Een fijne plek om heerlijk samen te komen, om na een vermoeide dag weg te kunnen kruipen in zachte stoffen en donzige kussens. Een bank waar je je voetjes omhoog kan leggen maar toch ook fijn kan zitten als je bezoek krijgt, niet eentje waar je in wegzakt en je amper je voeten op de grond kan krijgen. Een bovenstaand exemplaar vind ik echt heel mooi qua vorm en mogelijkheden. De kleur is wellicht net niet goed, maar de rest spreekt mij enorm aan. Ik heb een bank gevonden bij Montel die ik erg mooi vind, de Montél Monza met een aardig scherpe prijs trouwens, tip van flip mocht je deze stijl leuk vinden.

Cozy livingroom - Nieuwe woonkamer inspiratie; banken!

Met meer ruimte kan ik een woonkamer creëren waar ik meer mijn eigen ei in kwijt kan, een ruimte maken waar overdaad heerst. Ik houd van ‘meer’ en niet minder. De Scandinavische stijl die wij nu hanteren vind ik prachtig maar is mij tegelijkertijd ook wat te kaal, net niet warm genoeg. Het past wel enorm goed in een kleinere ruimte en ben blij dat ik het heb gestyld zoals het nu is. Als ik meer ruimte krijg kan ik wat uitbreiden, meer uitpakken. Mijn ietwat landelijke smaak zou dan meer naar voren komen, die prefereer ik alsnog enorm. Niet te klassiek, maar warmer dan hetgeen nu is. Als je het lastig vindt om te bepalen wat bij je past of welke meubels goed zouden staan in jullie woonkamer kan je je altijd laten voorlichten met een kleur- en stijladvies. Ik heb dit zelf geregeld laten doen, iemand met verstand van zaken die je verder kan helpen. Sowieso is het een leuk proces en wellicht kom je erachter dat je een hele andere stijl toch mooier vindt dan aanvankelijk gedacht. Of dat bepaalde kleuren en stoffen wél werken maar soms moet iemand je even bij de hand nemen om je dat te laten realiseren.

Heerlijk om inspiratie te delen! Of de kogel al helemaal door de kerk is weet ik niet maar wij zijn ondertussen flink aan het sparen geslagen, een uitbouw is niet bepaald goedkoop helaas. Maar het zal het absoluut waard zijn; we hebben een fijn huis gevonden en eigenlijk willen wij hier helemaal niet weg.

Liefs,

Elise Joanne

Bron foto #1
Bron foto #2
Bron foto #3
Bron foto #4
Bron foto #5
Bron foto #6