Nieuwe 'tv- pleasures'; Hunted & De Buit!

Waarschijnlijk loop ik kilometers achter op de rest maar sinds kort hebben Boris en ik twee nieuwe programma’s ontdekt waar wij met veel plezier naar kijken. Programma’s op televisie kunnen ons weinig meer boeien, er zijn amper leuke films op primetime en de meeste series zijn herhalingen. Maar deze twee programma’s waren en zijn een blijvertje!

De Buit

De Buit is dus een nieuw programma en er zijn nog maar twee afleveringen geweest. Wij begonnen met kijken na een tip van mijn schoonzus en stapte bij aflevering twee ‘live’ in na de eerste terug te hebben gekeken. In dit programma plegen tien – normaliter – gezagsgetrouwe burgers de overval van hun leven. Er staat 80.000 euro op het spel, een buit die zij moeten stelen. Elk koppel krijgt 8000 euro en moet zorgen dat zij twee weken uit handen blijven van het opsporingsteam. Ze hebben een vaste regio waarin ze zich mogen begeven en krijgen tussendoor opdrachten. De recherche zet op haar beurt alles in om de dieven te pakken. Dit team van politiemensen bestaan uit voormalige elites in het veld, gespecialiseerd in opsporingen.

Het leuke van de buit is dat men dus hun gewone leven moeten vasthouden en tegelijkertijd crimineel zijn. Een soort ‘hiding in plain sight’. Het zijn allen hele gewone mensen, dat maakt het heel leuk. De deelnemers kennen elkaar van het dorpse leven waar zij alleen aan deelnemen, als kennissen, oud-collega’s of alleen van gezicht. Maar wie kan je vertrouwen? Alle koppels krijgen handlangers die ze helpen tijdens deze beproeving, die mogen zij zelf kiezen. Ook allen mensen die wonen en leven in het dorp en bewuste gebied.

De Buit kan je elke maandagavond kijken om half negen op NPO 3, de afleveringen die je hebt gemist kan je dus terugkijken via NPO Start.

Hunted

Hunted is eigenlijk verstoppertje spelen op Nederlandse bodem! Er starten veertien koppels, verschillend in leeftijd en samenstelling, op hetzelfde moment en duiken onder. Ze moeten proberen om uit handen te blijven van specialisten die er zeer op gebrand zijn hun binnen de gegeven aantal weken te pakken. Ze moeten 500 uur uit handen blijven, bijna drie weken. Dit specialistisch team, bestaande uit voormalige (top)-rechercheurs, medewerkers van de inlichtingsdienst en online speurders, zet alles op alles om ze te vinden en gebruikt daarbij alle middelen waarover de politie vandaag de dag beschikt. In de tijd dat deze koppels onderduiken moeten ze delen van coördinaten bij elkaar zien te vinden. Deze coördinaten vormen tezamen een eindlocatie, daar moeten de koppels die nog niet gearresteerd zijn worden opgehaald. Pas dan hebben ze Hunted gehaald en dus gewonnen.

Tot 2 januari kon je je aanmelden voor het vierde seizoen van Hunted, aan het eind van het jaar is deze weer te zien. Wij hebben alleen seizoen drie gekeken, live op teevee. Wij hebben dus nog twee seizoenen terug te kijken, leuk! Dit kan ook gewoon via NPO Start trouwens.

Vroeger vond ik Nederlandse programma’s een tikkie suf, miste net even de drama, de actie en het theatrale van Amerikaanse programma’s. Wij kijken ook Hunted Britain, de Engelse versie van de Nederlandse Hunted. Ik moet zeggen dat ik de Nederlandse zelfs leuker vind! Spannender en logischer opgebouwd elke aflevering. Met de opdrachten die de Nederlandse voortvluchtigen moeten doen alsmede hoe ze moeten zorgen aan het einde van die drie weken ‘opgepikt’ te worden, is het geheel net even leuker om naar te kijken.

Kende je deze Nederlandse series al? Ga jij kijken? Ik zit maandagavond weer klaar voor De Buit hoor!

Liefs,

Elise Joanne