DSC 0847 4928x3264 - Nieuwe aanwinst: De iPhone 8 Plus!

Ik loop altijd wat achter als het gaat om de nieuwste telefoons. Ik heb een abonnement waarbij ik één keer in de twee jaar een nieuwe telefoon mag uitkiezen en vaak pak ik dan degene die net niet het nieuwste meer is. Scheelt in kosten en ik ben geen enorme fanaat van de nieuwste gadgets. Sowieso niet dusdanig dat ik alles meteen moet hebben als het binnenkomt. Maar nog voor dat mijn abonnement afliep wilde ik een nieuwe, een betere. Eentje met een goede camera om betere Instagram foto’s te kunnen maken. Ik koos voor de iPhone 8 Plus in rosé goud en vertel je vandaag waarom!

Everyday essentials als blogger & vlogger 

Een iPhone 8 Plus of de iPhone X

Ik vroeg op Instagram welke telefoon jullie zouden aanraden als ik er eentje wilde met een betere camera voor het werk wat ik doe. Mijn Nikon meezeulen, daar had ik gewoonweg geen zin meer in. Het moest wel echt een Apple zijn, ik vind dat zó’n makkelijke telefoon en wil gewoon niet terug naar Android. Dat is een persoonlijke keuze, het kan zijn dat als jij een betere telefooncamera wil toch overstapt naar een geweldige HUAWEI bijvoorbeeld. Maar bij mij moest het een Apple zijn.

Maar welke dan? Ik had een iPhone 7 en was daar tevreden over hoewel ik graag een betere camera wilde. Dus dan kom je al snel uit op de iPhone 8 Plus of de iPhone X. Op mijn ‘poll’ op Instagram waren jullie niet eenduidig want met meer dan 4000 stemmen kwam het percentage op 50% voor de iPhone 8 Plus en 50% voor de iPhone X. Ik moest dus alsnog zelf destilleren welke het zou moeten worden.

Persoonlijke plus- en minpunten

De iPhone 8 (zonder Plus) is een verbetering op de iPhone 7 maar de Plus heeft een verbeterde camera, dezelfde camera als de iPhone X. Het enige wat de iPhone X wel heeft is een ‘portretstand’ in selfiemodus. Dat was eigenlijk het enige wat echt voor de iPhone X sprak. Als minpunt – wat ik dus echt een pluspunt blijk te vinden – is dat men aangaf dat de iPhone 8 Plus vrij groot is, echt een joekel. Maar er zit natuurlijk ook nog best veel prijsverschil in beide, ik kocht namelijk de iPhone 8 Plus voor ongeveer €850,- en de iPhone X zou zeker nog een paar honderd euro duurder zijn. Dat vond ik nogal veel geld. Want ik kreeg er nou ook weer zoveel voor terug dat ik dat te rechtvaardigen vond.

Ja, de iPhone X is nieuwer, nog even wat chiquer omdat hij vrijwel geheel van glas is, heeft nieuwe snufjes zoals gezichtsherkenning en die portretmodus in selfiestand. Maar dat nieuwe maakte mij niet uit, dat van glas vond ik alleen maar heel gevaarlijk met mijn glibberige vingers en grijpgrage handjes van Fos. Gezichtsherkenning vond ik simpelweg niet boeiend en als er een foto van mij wordt gemaakt dan heb ik alsnog de portretmodus. Een selfie in diezelfde stand vond ik niet die honderden euro’s meer waard. Tevens vond ik het feit dat hij geen home-knop had toch niet heel positief.

De iPhone 8 Plus is dus mijn nieuwe aanwinst geworden en ik ben er enorm blij mee! Ik heb dus de rosé gouden met 64 GB. Degene met 128 GB had ik absoluut niet nodig, zelfs met al mijn apps én het feit dat ik nooit video’s of foto’s weggooi van mijn telefoon had ik hier ruim voldoende aan. Hij is heerlijk groot (ik kijk ook Netflix op mijn mobiel dus ideaal, haha), alsnog erg handzaam met mijn Handygrip op de achterkant dus ik kan nog steeds goed tikken met één hand. Hij is deels van glas, de voorkant niet en dat vond ik absoluut een pré. Ik laat hem nog wel eens vallen en vaak met de voorkant naar beneden. Een nieuw scherm is ook niet heel goedkoop dus ik vond dit een verstandige keuze. Sowieso bewaar ik mijn telefoon nooit in mijn broekzak dus de grootte was daarin ook niet storend. Voor al mijn activiteiten is die grootte juist enorm positief.

IMG 1349 2876x3613 - Nieuwe aanwinst: De iPhone 8 Plus!

Verder is hij zoals ik gewend was, alleen nieuwer en groter. En dus met een betere camera. De portretmodus gebruik ik enorm veel, ik kan er prachtige foto’s mee maken van de kinderen. Bovenstaande foto is gemaakt met deze stand, mooi he? En dat komt natuurlijk ook omdat Hazel zo’n mooi kindje is, haha. En ik maak amper selfies die echt en publiceren waardig zijn, ik mis de stand daar niet.

Toch niet de állernieuwste?

‘Had je niet liever willen wachten tot de nieuwste iPhone in het najaar?’ Nee, absoluut niet. Dat betekent alleen maar dat ik nog meer geld kwijt zou zijn aan een nieuwe telefoon en ik vond dit echt al een absurd hoog bedrag. Het is dat er zakelijk enorm veel mee doe en dat het voor mij bijna net zo essentieel is als een goede foto- en vlogcamera. Ik doe er álles mee, van samenwerkingen uitschrijven tot gesprekken opnemen voor artikelen, e-mails beantwoorden, foto’s en video’s maken voor dagboeken en vlogs. En ik heb dus niet het behoefte aan het nieuwste van het nieuwste, ik wilde gewoon een stap beter. En dat heb ik hiermee al bereikt.

Je kan natuurlijk de iPhone 8 Plus – of elke andere iPhone – gewoon los kopen zoals ik heb gedaan. Mijn abonnement loopt volgend jaar af en ik kijk wel wat ik dan doe. Nu heeft Boris mijn ‘oude’ telefoon gekregen omdat die van hem toe was aan vervanging en de mijne gewoon nog erg goed was. Sowieso heeft Boris een sim only abonnement dus dat maakt het makkelijker om te wisselen. Ik heb de keuze gemaakt om buiten mijn abonnement er eentje los te kopen. Het was een rib uit mijn lijf maar ik ben blij dat Boris mij stimuleerde hem aan te schaffen, het is een geweldig ding! Een sim only abonnement kan je trouwens bij elke provider aangaan. Sowieso handig als je vaker van telefoon wil wisselen!

Ik zie dat de iPhone 8 Plus met 64 GB in het grijs nu bij Bol.com het goedkoopste is met €844,- inclusief BTW. Dit verandert bijna dagelijks, ik zou telkens prijsvergelijkers in de gaten houden.

Liefs,

Elise Joanne

Bevat een betaalde link.