Mijn Spinaziesalade met verse pasta - Recept

Wij eten met regelmaat spinaziesalade, eentje die vaak in dagboeken voorbij komt. Hij is enorm smaakvol, vullend, fris en makkelijk om te maken. Je hebt maar een paar ingredienten nodig, enkele minuten van je tijd en als dressing mijn pesto. Ook die kan je van te voren in grote hoeveelheden maken, ik doe dat standaard één keer in de maand. En je kan hem heel simpel omtoveren tot een vegetarische en zelfs, veganistische salade. Kijk je mee?

#Lidlambassadeur

Mijn Spinaziesalade met verse pasta - Recept

Mijn Spinaziesalade met verse pasta - Recept

Mijn Spinaziesalade met verse pasta - Recept

Wat heb je nodig? Ik maak de salade vaak voor twee personen, Fos eet hier nog niet van mee. Deze hoeveelheid is voldoende voor drie porties, ik heb eigenlijk altijd over voor een lunch de volgende dag.

Verse – gewassen – spinazie – 250 gram
Avocado – een stuk
Cherrytomaatjes – bakje
Rode ui – een grote of twee kleinere
Gerookte kip – stuk van 200 gram (optioneel indien je kiest voor vegetarisch/veganistisch).
Verse pasta – smaak afhankelijk van voorkeur of vegetarisch/veganistisch. Wij gebruiken vaak de vier kazen, de pesto of de ham.
Pesto dressing – twee eetlepels. Wil je dit niet vers maken zoals ik doe? Koop dan de verse pesto uit het koelvak van je supermarkt en verdun dit ietwat met olijfolie.

Mijn Spinaziesalade met verse pasta - Recept

Sinds kort voeg ik aan het geheel de bloemkoolrijst van de Lidl toe. Dit is een nieuw product in de schappen, samen met andere items zoals zoete aardappelovenfriet. Maar ook groentefriet (Fos vind deze lekker!), broccolirijst, courgettespaghetti, verse salades, en andere groentepakketten om verse soepen mee te maken. Echt enorm leuke aanwinst vind ik dit! Te vinden in het vers vak bij de Lidl.

Mijn Spinaziesalade met verse pasta - Recept

Mijn Spinaziesalade met verse pasta - Recept

De spinazie heeft nog wel stokjes aan zich maar wij storen ons daar verder niet aan, het is ook ietwat een gedoe om ze bij elk blaadje te verwijderen. Bak een hele grote slabak – spinazie is nogal volumineus – snij de rode ui in halve ringen, de avocado in stukjes, de gerookte kip in stukjes en de tomaatjes door de helft. Voeg het allemaal toe bovenop de spinazie.

Kook de verse pasta zoals op de verpakking staat aangegeven, zo’n vier minuten meestal. Giet af en voeg toe aan de spinazie. Doe hetzelfde met de bloemkoolrijst (of broccolirijst!) en kook het een minuutje. Voeg zout naar smaak toe en giet af. Voeg beide toe aan de salade, de warmte zorgt er voor dat de spinazie ietwat slinkt en dat het geheel makkelijker te husselen is.

Voeg als laatste, pas op het bord, een beetje pesto-dressing toe. Dan verslapt het geheel niet te veel en pak je ook niet onnodig veel om alles te bedekken. Een klein beetje is al voldoende, de ingredienten in de salade geven al veel smaak.

Wij serveren het met de ciabatta van de Lidl en een beetje créfe. Niet geheel nodig maar wel smakelijk!

Liefs,

Elise Joanne