Mijn Passion Planner 'Agenda' - Hoe gebruik ik hem?

De Passion Planner, een enorm populair dingetje geworden afgelopen jaar. Sowieso zijn papieren agenda’s weer helemaal hip & happening volgens mij, ik heb het altijd geprefereerd. Ik word rustig en kan kalmte in de chaos creëren door dingen op te schrijven en voor mij te zien. Ik wilde alleen meer dan een normale agenda, ik wilde iets wat werkbaar was voor al mijn fratsen. Dat is de Passion Planner geworden. Kijk je mee?

Ik gebruik ook mijn telefoon als agenda en dat is mij heilig. Ik heb een agenda samen met Boris en zonder dat ding zouden wij de helft vergeten en langs elkaar leven. Ik gebruik de Passion Planner puur voor orde, voor to-do lijstjes en om duidelijkheid te creëren als het allemaal door elkaar begint te lopen. Ik wil er wel eens een afspraak in opschrijven maar over het algemeen gebruik ik hem dus niet als agenda maar meer als werkboek. Dat laat ik ook zien aan de hand van de foto’s in dit artikel.

Mijn Passion Planner 'Agenda' - Hoe gebruik ik hem?

Mijn Passion Planner 'Agenda' - Hoe gebruik ik hem?

De Passion Planner is een Amerikaanse uitvinding en je besteld hem dan ook vanuit hun Amerikaanse webshop. Op de eerste paar pagina’s kan je doelen schrijven, zo uitgebreid of concreet als dat jij wil. Dat geeft een doel mocht jij het prettig vinden op die manier te werken. Ik vond het leuk om te in te vullen maar ik ga niet harder werken als ik mijn doelen opschrijf, ik gebruik deze planner dan ook als werkboek en ik gebruik hem heel concreet, niet als ‘dagboek’. Dat kan dus wel en voel je vrij hem dusdanig in te zetten! Je hebt namelijk genoeg ruimte om te schrijven naar hartelust, om te bepalen hoe je week was, hoe je je doelen wil bepalen, hoe jij je zaak voor je ziet, hoe jij je doel wil bereiken etc. Leuke vragen maar ik ben geen dagboek persoon, ik sla dit over het algemeen altijd over. Ja, het kan een mooie toevoeging zijn en het kan zijn dat het fijn is om soms even van je af te schrijven of bepaalde momenten meer te waarderen maar ik heb daar geen behoefte aan.

Mijn Passion Planner 'Agenda' - Hoe gebruik ik hem?

Mijn Passion Planner 'Agenda' - Hoe gebruik ik hem?

De pagina’s waar ik wat aan heb en die ik naar hartenlust gebruik zijn de ‘weeks’ en de ‘months’. Ik koos expres voor een agenda die ‘tijdloos’ is, die geen jaar, specifieke weken en data bevat. Ik wil hem in kunnen zetten naar mijn eigen wens, soms gaan er namelijk weken voorbij voordat ik hem weer erbij pak. Als de agenda wel met een datum zou zijn dan zou ik kostbare – en dure – pagina’s kwijt zijn. Zonde! Je kan de Passion Planner wel krijgen met data hoor, mocht je dat prefereren.

In die weken en in die maanden gebruik ikzelf de agenda zoals het mij uitkomt, geen week is hetzelfde. Als ik een hele drukke week heb en er lopen enorm veel dingen door elkaar dan pak ik hem erbij. Dan vul ik bij elke dag in wat er moet gebeuren, wat mijn to-do lijstje is en op die manier kan ik het telkens erbij pakken en een vinkje geven wanneer klaar. Het helpt om het te visualiseren, wanneer mijn hoofd vol is dan schrijf ik het op. En het voelt heerlijk om iets geel of groen te markeren omdat het af is of afgehandeld is. In de tijd van de verhuizing had ik het dermate druk dat ik leefde met de Passion Planner in mijn hand. Niet perse voor afspraken of taken maar om alles bij te kunnen houden. Wanneer moest wat betaald worden? Wie heeft er nog een handtekening nodig? Wanneer moeten die stukken naar de notaris? Wat moet er overgemaakt worden naar de notaris?

Ik gebruik de maandelijkse pagina’s voor twee dingen; orde in een drukke maand creëren of voor een hele andere reden. Wanneer ik een drukke maand met veel afspraken heb dan zet ik die allemaal op die twee pagina’s en ik zie in één klap hoe, wat en waar. Fijn! Ik houd het alsnog bij in mijn telefoon maar daar zie ik bolletjes, nu kan ik zien om welke afspraak het gaat. De andere reden om deze pagina’s in te zetten heeft niks met afspraken te maken maar alles met to-do lijsten.

Mijn Passion Planner 'Agenda' - Hoe gebruik ik hem?

Voor mijn verlof moest ik meer dan 50 artikelen vooruit schrijven. Dat is veel. Elke apart artikel, qua idee, houd ik bij op een lijstje en vink ik af zodra ik hem getitkt hebt. Zoals dit artikel, over de Passion Planner, die krijgt een vinkje als ik klaar ben maar hij krijgt daarna een geblokte paarse kleur. Ik moet 50 artikelen schrijven voordat ik met verlof kan/mag, dan pas heb ik ademruimte. Dat is vrij veel, ik moet dit voor mij zien. Ik moet zien hoe goed ik het doe, dat ik ergens ‘kom’ voor mijn gevoel. Een gevoel van goedkeuring voor mijzelf wellicht? Dus ik heb nummertjes in de vakjes geschreven, bijna evenveel als de artikelen die ik moet schrijven. Zodra een artikel klaar is en ik hem in WordPress in kan plannen, dan krijgt het een ‘check!’ in mijn lijstje en een gekleurde groen/paars/rood blok op de maandelijkse pagina’s. Visualiseren. Helpt enorm!

Mijn Passion Planner 'Agenda' - Hoe gebruik ik hem?

Ja, je moet wat neurotisch zijn om zo’n planner werkbaar te maken. Ik geef hartelijk toe; ik ben een neuroot. Maar ik ben wel los genoeg om zelf te beslissen hoe ik hem gebruik. Een Bullet Journal geeft je die vrijheid nog meer maar ik ben totaal niet creatief en kan absoluut niet goed en mooi tekenen. Ik heb iemand nodig die de lijntjes al invult voor mij, die de leuke tekeningetjes al heeft verzonnen. Ik zou mij alleen maar aan mijzelf irriteren helaas. Dus de Passion Planner is voor mij voldoende en goed werkbaar wat dat betreft. Hij is voor mij niet werkbaar als ik hem moet gebruiken zoals hij 100% bedoelt is, ik pas hem aan naar mijn wensen.

Mijn Passion Planner 'Agenda' - Hoe gebruik ik hem?

De Passion Planner komt dus met data en zonder, én in twee verschillende groottes. Als echte agenda zou ik kiezen voor de kleinere, als je hem gebruikt zoals ik – naar wens en je doet lekker een gestructureerd dotje – dan is de grote wellicht fijn. Ik neem hem ook niet mee, hij ligt thuis op mijn bureau. Ik zou de #passionplanner er af en toe bij pakken op Instagram als je er eentje wil bestelen, zo nu en dan heeft een influencer of het bedrijf zelf een kortingscode. Hij doet er ongeveer een dikke week over om te arriveren. Soms korter, soms iets langer en je kan op verschillende wijze betalen. Qua kleuren hebben ze vaak een aantal keuze per kwartaal of jaar en zijn er limited editions. De kleur die ik heb is er niet meer maar er zijn hele leuke andere zie ik!

De kleinere kosten tussen de $25 en de $30,- per stuk, de grotere tussen de $30,- en de $45,-. Verschil in prijzen zit hem in de editie en de kleur. Limited edition is duurder maar zodra hij er bijna uit gaat weer goedkoper. Je kan hier klikken voor de webshop van Passion Planner.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag!

Liefs,

Elise Joanne

*en ik kan weer een vakje paars kleuren, hoera!