IMG 4930 3024x4032 - Mijn nieuwe musthave in de keuken: de Quooker CUBE!

Ik heb ‘m, de nieuwste Quooker CUBE en ik ben mij toch een potje blij! De keuken in het huis dat wij vorig jaar kochten is aardig nieuw en van goede kwaliteit. Geen reden om hem eruit te halen en een nieuwe te plaatsen. Maar als ik dat had gedaan – of als er toch een nieuwe keuken komt – dan had ik absoluut de Quooker geplaatst. Uiteindelijk heb ik hem nu alsnog en ik hoefde er maar een deel van mijn keukenkastje voor op te geven, helemaal prima! Vandaag vertel ik je meer over deze nieuwste aanwinst.

DSC 0478 4928x3264 - Mijn nieuwe musthave in de keuken: de Quooker CUBE!

Mijn ouders hebben altijd een Quooker gehad, eigenlijk in elke keuken wel. In alle eerlijkheid? Ik vond het verrekte handig maar ook een luxe dingetje. En ik denk dat ik de enige niet ben wat dat idee betreft. Sowieso dacht ik dat het ‘aanstaan’ van het apparaat ontzettend veel stroom en energie moest kosten, naast een eenmalig luxe dingetje zou het dan ook een lange termijn kostenpostje zijn. Daar ben ik op terug gekomen, want dat blijkt absoluut niet waar te zijn. De Quooker en in dit geval de CUBE is juist duurzaam en energiebesparend.

Laten we eerst eens even kijken hoe of wat als het gaat om de Quooker CUBE. Je kent waarschijnlijk de normale Quooker wel, de kraan die kokend water geeft. De temperatuur van het water is 107 graden, boven het kookpunt dus. De Quooker CUBE is meer dan alleen ‘dé kokendwaterkraan’, de CUBE geeft namelijk vijf soorten water. Je hebt de koude kraan en de warme kraan zoals je gewend bent, de kokendwaterkraan van de Quooker CUBE en het je dan ook nog bruisend water (ja, echt!) en zeer koud gefilterd water. Vijf verschillende watermogelijkheden. In één kraan. Juist. De kraan die dus echt alles kan.

Water koken op het gasfornuis (onze keuken heeft nog gas), is dus verleden tijd, je zet je pan onder de kraan en daarna op het fornuis en je water is al klaar om te gaan. Groente erin en drie minuten later is het klaar om gegeten te worden. Kopje thee? Kopje eronder, zakje erin en drinken maar. Of nou ja, even laten afkoelen want met 107 graden is het héél heet.

IMG 4951 3024x4032 - Mijn nieuwe musthave in de keuken: de Quooker CUBE!

Wat mij wel even aan het denken zette was de veiligheid. Ik heb kinderen in huis en Fos die zit graag op het aanrecht of staat op een stoel bij mij in de keuken als ik aan het koken ben. ‘Mama doen?’ is een veelal gestelde vraag en ik probeer hem er steeds meer bij te betrekken. Maar ook handenwassen na het plassen is bij de zindelijkheidstraining die nu gaande natuurlijk een vast onderdeel. Maar hoe zit dat dan met een kraan die gloeiend heet kan worden? Nou, de kraan zelf wordt niet heet (dat was vooral een opluchting), alleen het water wat eruit komt is dus kokend. De Quooker CUBE heeft aparte leidingen binnen de kraan waardoor je nooit nog een restje kokend water kunt krijgen wanneer je voor koud water kiest. Als je dus net de kokendwaterkraan hebt aangehad en je kindje wil kort daarna zijn handen wassen, dan knal je gewoon de normale kraan aan met koud water en er komt geen drupje heet water meer uit. Hij schakelt dus een ander deel in van de kraan en het kokend water gedeelte drupt niet na.

DSC 0464 3264x4928 1 - Mijn nieuwe musthave in de keuken: de Quooker CUBE!

Sowieso moet je voor elk soort water een andere handeling verrichten, een kind – of volwassene – kan nooit zomaar kokend water uit de kraan halen. Tweemaal drukken op de knop en draaien is kokend, drukken en inhouden is gefilterd water en één keer kort drukken en draaien is bruisend. Je raakt er zo aan gewend, geloof mij. Het is ook heel makkelijk te herkennen want bij kokend gaat een rood lampje branden, bij gefilterd een blauwe en bij bruisend gaat de blauwe knipperen.

DSC 0471 3264x4928 - Mijn nieuwe musthave in de keuken: de Quooker CUBE!

DSC 0450 3264x4928 - Mijn nieuwe musthave in de keuken: de Quooker CUBE!

Voor degene die willen weten welk type kraan wij hebben gekozen; wij hebben gekozen voor de Quooker Flex met uittrekslang. Hij is van roestvrijstaal met ronde afwerking. Dat betekent dat ik hem eruit kan halen om de wasbak goed schoon te maken. Ook wel nodig want onze wasbak is echt een vreemd ding, ik had hem zelf bij het uitzoeken van de keuken nooit gekozen. In de hoeken blijft altijd resten achter en op deze manier kan ik gemakkelijk viezigheid wegspoelen.

IMG 4944 3024x4032 - Mijn nieuwe musthave in de keuken: de Quooker CUBE!

Mocht je houden van gefilterd of bruisend water en meerdere flessen kopen bij de supermarkt iedere week, dan is deze kraan absoluut iets voor jou. Het scheelt je aanzienlijk in de kosten. Wij maken gewoon zelf cassis van limonade met deze bruisende kraan, binnen een paar seconde gefikst. Maar ik zweer vooral bij de kokendwater-functie. Wij gebruikten in huis zo’n tien tot twintig keer per dag de magnetron en de waterkoker bij elkaar. De flessen met melk voor Hazel maak ik warm in de magnetron of ik gebruik daar een beetje kokend water voor uit de waterkoker. Sowieso drink ik zo’n vijf tot tien koppen thee per dag en daar ging ook altijd de waterkoker voor aan. Dan heb je nog de momenten tijdens koken voor pasta, rijst en groente. Ik gebruik op een dag veel energie en gas om mijn spullen warm en heet te krijgen. Met de Quooker pak ik wat ik nodig heb en ik ben meteen klaar.

De Quooker CUBE kost de je maar vijf cent per dag. Wanneer je je apparaten telkens aanzet, en zeker als je dat net zo vaak doet als ik, ben je aanzienlijk meer kwijt. Sowieso is het beter voor het milieu. Nu ben ik niet enorm milieubewust maar alle kleine beetjes helpen wel, duurzaamheid is voor velen wel een enorm belangrijk punt en terecht ook. Het Quooker-reservoir zelf bevat, afhankelijk van welk type je gebruikt, zo’n drie of zeven liter kokend water en dat gebruik je niet achter elkaar. Mocht je dat wel doen dat heeft hij maar enkele minuten nodig weer zo’n voorraad op te bouwen.

Ik ben echt razend enthousiast en ik zou gewoon niet meer anders willen! Ja het is nog steeds een luxe maar wel echt een hele makkelijk en fijne. Tijdbesparend, duurzaam, beter voor het milieu en gewoon zó makkelijk voor vrijwel al mijn handelingen in de keuken. Flesjes maken, water opwarmen, koken, drankjes maken.. alles! Heb jij al een Quooker? Dan kan je – mits je de ruimte in je keukenkastje hebt – gewoon de CUBE erbij aanschaffen als hij recentelijk is gekocht. Meer informatie hierover, hoeveel ruimte je kwijt bent in je kastje en hoe dik je keukenblad maximaal mag zijn, kan je online op hun website vinden.

Heb jij een Quooker of wellicht al de CUBE? Zou jij hem willen? Mocht je nog vragen hebben dan ben je welkom die te stellen!

Liefs,

Elise Joanne

De Quooker CUBE  heb ik ontvangen.