DSC 7057 - Mededelingen! Zwangerschapsverlof, Nieuwe Rubriek & Gastblogger

Zo, tijd voor een update en wat mededelingen! Het is alweer juni, officieel is mijn zwangerschapsverlof nu echt afgelopen. Als ik een reguliere baan had gehad, dan moest ik mij deze week weer melden op kantoor. Dat heb ik niet, ik kan natuurlijk zelf bepalen hoe ik mijn tijd indeel en wanneer ik weer ga starten maar ook ik vind het tijd om weer enigszins het normale leven op te pakken. In ieder geval voor de site. In dit artikel deel ik eventjes wat nieuwtjes, misschien handig om te lezen wat er verandert/terugkomt.

♥Ik begin bij mijn zwangerschapsverlof. Die verklaar ik officieel tot geëindigd. Ik ben er trots op dat ik voor 3 maanden vooruit had gewerkt en dat er elke doordeweekse dag een artikel online is gekomen, dat was niet altijd even makkelijk. De komende tijd krijg ik af en toe hulp uit familiaire hoek als het gaat om oppassen dus ik hoop weer mijn kalender in WordPress gauw goed gevuld te zien. Telkens achter de feiten aan lopen is ook niks..

Vanaf deze week zal er gewoon weer een artikel komen op de zaterdag. De zondag laat ik vrij om twee redenen; wij gaan de zomerperiode in en ook dan had ik de zondag weggelaten. Daarnaast liet ik de zondag ook al grotendeels tijdens mijn zwangerschap weg en dat beviel mij prima. Je kan dus 6 dagen in de week een artikel of video vinden om 06:00 op mijn site. Eentje meer dan je nu gewend bent.

♥Qua videos; nu zwangerschapsdagboek voorbij is zullen er ook meer andere video’s online komen. Ik had hier vaste dagen voor maar heb besloten dit niet weer te introduceren. Nu in ieder geval niet. De reden daarvoor? Filmen is lastiger met een baby dan artikelen schrijven, dan kan niet ‘even snel’ tussendoor. Ik ben ook meer tijd kwijt aan het editen en het plannen ervan. Alsnog komt er wél elke week één video online. Misschien zullen dat er soms twee zijn, maar sowieso eentje. Natuurlijk ook meer beautygerelateerd dan nu het geval is, de video’s wilde ik niet voorruit werken namelijk.

♥Vanaf volgende week maandag zal je weer elke week kunnen meekijken in mijn leven door middel van de Elise’s Weekly Pictorama. Dit doe ik nu al meer dan een jaar met veel plezier en ik weet hoe graag dit artikel gelezen wordt. Fijn! En hij is dus vanaf nu terug. As we speak ben ik foto’s aan het maken van mijn bezigheden. Let wel, ik heb een minder ‘spannend’ leven dan voor de zwangerschap maar ik zal er alsnog een leuk artikel elke keer weer van proberen te maken.

♥Vanaf aankomende zaterdag introduceer ik met veel liefde en enthousiasme een nieuwe gastblogger. Deze dame zal mijn website van een prachtig (en heerlijk) artikel voorzien op twee zaterdagen in de maand, te starten met aankomende zaterdag. Wie? Nou, jullie kennen haar vast al! Ze is niet alleen mijn beste vriendin maar ook de meest geweldige bakblogger die je in dit landje kan vinden. Ze is wel eens langsgekomen in mijn Pictorama’s en ook haar baksels hebben af en toe al het licht op Elisejoanne.nl gezien. Vanaf nu zal Sanne, van SJKItchen.nl hier een vaste rubriek krijgen. Waarom? Omdat Sanne écht geweldig kan bakken, prachtige foto’s maakt ervan én makkelijk recepten schrijft die jij en ik goed na kunnen maken. Ik ben niet pro-gastblogger maar ik denk oprecht dat Sanne een geweldige aanwinst is voor de site. Hopelijk zijn jullie na zaterdag ook enthousiast!

♥Ik start zelf een nieuwe rubriek. Nu Zwangerschapsdagboek ten einde is wil ik dit vervangen door een andere vaste rubriek op de site, naast mijn EWP’s. Niet in video-vorm maar gewoon in een artikel. Deze zal vanaf volgende week élke week online komen op de vrijdag. Ik denk dat een deel het al kan raden, maar ik ga een ‘afval-reeks’ starten. Weg met die laatste tien kilo’s! En het staat zo lekker in contrast met Sanne d’r recepten, goed voor de afwisseling. Ik wil op een ‘normale’, rustige manier mijn lijf weer een beetje naar het bekende krijgen en doe dat door op mijn eten te letten, een aantal apps bij te houden, veel te wandelen met Fos en vanaf deze week Aquarobics te volgen. Ik wil niet 3 keer in de week naar de sportschool, ik heb er amper tijd voor en ik wil een serie maken die men aanspreekt. Veel vrouwen hebben geen tijd voor ingewikkelde bezigheden, zin in heftige diëten of geld voor een personal trainer. Ik ook niet! En aangezien het adagium ‘9 maanden op 9 maanden af’ ook een dingetje blijkt te zijn is het goed om het rustig aan te pakken. Ik ga er wel heel serieus mee om en deel mijn ervaringen, tips, gewicht (ja ja) en resultaten elke week. En ik weet dat er behoorlijk wat net ‘nieuwe’-mama’s mij volgen, misschien helpt het om bij een ander te zien hoe het gaat. Sowieso vind ik het heerlijk om bij een ander te weten hoe een afvalproces vordert, of ik er zelf mee bezig ben of niet. Ik geniet elke vrijdag van de mooie resultaten die de dames van LWW behalen. Hopelijk spreekt dit jullie aan! Ik zoek alleen nog een leuke naam voor deze serie, iemand een idee?

Ik heb gisteren mijn eerste les aquarobics gehad en vond het geweldig leuk! Enorm vermoeiend, pittig en zwaar maar ik heb gelachen en het voelde goed om te doen!

♥Wanneer er advertorials online komen zal ik dit altijd bovenaan blijven zetten. Dit heb ik een tijdje niet gedaan (toen stond het onderaan) maar op verzoek is dat terug, geen probleem. Waar ik kan zal ik een artikel inplannen om 15:00 maar soms lukt het niet anders of is dat in overleg met de klant. Dan probeer ik – bij een kort exemplaar – vrijwel altijd een tweede niet gesponsord artikel online te zetten. Dat lijkt mij niet meer dan fair. Weet wel dat ik voor advertorials en campagnes écht mijn stinkende best doe om het leuk te schrijven zodat je er ook echt wat aan hebt. Op een vergissing in het verleden na plaats ik ook alleen gesponsorde content waarbij ík vind dat het bij mij of de site past. Zo is het artikel ‘Klaarmaken voor de komst van de Baby‘ al meer dan tienduizend keer bekeken. Dat is een artikel waar ik trots op ben en dagen aan heb gewerkt. Ja, er zit een gesponsorde alinea in maar ik heb er een heel pakkend en behulpzaam verhaal omheen gewerkt. Dagelijks zie ik vrouwen komen via Google en de tips ter harte nemen. Dat is ook mijn doel! Daarmee bedoel ik te zeggen dat ik weet dat reclame niet altijd op prijs wordt gesteld maar ik hier bewust van ben en ervoor probeer te zorgen dat het dusdanig leuk, handig en/of praktisch is om te lezen dat het niet erg is dat het om (deels) gesponsorde content gaat.

Dat waren mijn nieuwtjes en mededelingen! Suggesties voor leuke titels van de nieuwe rubriek hoor ik heel graag. Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Elise Joanne