IMG 1158 - Low-budget uitjes tip: Pluk- en theetuin Stadsland!

Ik zie het steeds vaker voorbij komen, een pluktuin of boerderij bezoeken. Zelf je eigen bloemen, groente en/of fruit verzamelen, ontzettend leuk! Ik ging aan het neuzen op internet, welke bij ons in de buurt zit om naar toe te fietsen met de kinderen. Ik kwam uit bij Pluktuin Stadsland, een aanrader.

IMG 1166 - Low-budget uitjes tip: Pluk- en theetuin Stadsland!
IMG 1142 - Low-budget uitjes tip: Pluk- en theetuin Stadsland!
IMG 1165 - Low-budget uitjes tip: Pluk- en theetuin Stadsland!
IMG 1149 e1565529651941 768x1024 - Low-budget uitjes tip: Pluk- en theetuin Stadsland!

Voor €8,50 mag je alle bloemen komen plukken die je tegenkomt, van dahlia’s tot rozen, van phloxen tot monarda’s. Je krijgt een emmer met water mee en gewapend met een snoeischaar mag je zelf kiezen welke je mee naar huis neemt. Voor dat bedrag mag je 20 stelen plukken en krijg je naderhand snijbloemenvoeding en kan je de bloemen veilig inpakken met papier en touw om ze mee te nemen.

IMG 1174 - Low-budget uitjes tip: Pluk- en theetuin Stadsland!
IMG 1175 - Low-budget uitjes tip: Pluk- en theetuin Stadsland!

Voor €5,- kan je ook práchtige bossen, door de medewerkers van de Pluktuin samengesteld, kopen bij het kraampje aan de voorkant. Ze bezorgen zelfs bloemen tegen betaling en je kan er genieten van een kopje verse thee, recht uit eigen tuin. Voor een euro krijg je een emmer mee en de vaasjes zijn gratis.

IMG 1162 - Low-budget uitjes tip: Pluk- en theetuin Stadsland!
IMG 1171 768x1024 - Low-budget uitjes tip: Pluk- en theetuin Stadsland!

Je vermaakt je er prima met de kinderen, trek dichte schoenen en een oude broek bij ze aan en kruipen/lopen/rennen maar. Niet alleen is de pluktuin een hele leuke low-budget vermaak voor in het weekend (of nu in de vakantie elke andere dag natuurlijk), het stukje fietsen naar de Pluktuin toe is ook prachtig. Via Holtenbroek, langs de Stadshagen, fiets je op de dijk richting de Hasseltedijk nummer 57. Met de auto kan ook, met de fiets is echt een aanrader voor de Zwollenaren.

IMG 1180 - Low-budget uitjes tip: Pluk- en theetuin Stadsland!
IMG 1184 - Low-budget uitjes tip: Pluk- en theetuin Stadsland!

Het resultaat was een heerlijk fietstochtje en een gemoedelijk en vrolijk wandelingetje in de tuin. Fos mocht alles kiezen wat ‘ie mooie vond en samen knipten we de stelen af. Het resultaat? Een heerlijk eclectische bende bij elkaar, haha. Maar prachtig, juist door alle kleuren en diversiteit.

IMG 1152 1024x768 - Low-budget uitjes tip: Pluk- en theetuin Stadsland!

Ken jij nog andere pluktuinen in de buurt van Zwolle? Voor bloemen of groente en fruit? Wij willen ook graag een keertje naar Pluktuin de Dolle Deel, richting Dalfsen, maar die sluit binnenkort al. Wellicht iets voor volgend jaar, ze hebben namelijk ook een maïsdoolhof begreep ik. En een bezoekje aan de Kalter boerderij, waar je verse aardbeien mag plukken staat nog hoog op het lijstje!

Pluktuin Stadsland is open op woensdag tot en met zondag, van 12:00 tot 18:00.

Liefs,

Elise Joanne