DSC 0854 3264x4928 - Eten, het moet geen strijd worden

Samen eten, ik vind dat enorm gezellig en belangrijk. Nou ja, het is niet áltijd gezellig, als ik iets maak wat Fos niet lekker vindt en Hazel morrig begin te worden omdat zij ook wil drinken.. Nou ja, dan is het niet een heel prettig samenzijn, maar idealiter is dat het wel. Samen komen aan het einde van de dag, tijd voor elkaar en even de focus waar het hoort te zijn. Als ik dan iets maak wat zoonlief lekker vindt dan is het sowieso een gegarandeerd succes (en rommel op de vloer), en alleen al dat gesmul maakt het de tijd en moeite van koken waard. Daarom deel ik weer een Marley Spoon kortingscode; met de code MSXELISEJOANNE krijg jij weer €25,- op je box!

DSC 0780 4928x3264 - Eten, het moet geen strijd worden

Dit artikel betreft een samenwerking en een kortingscode

Ik vertelde een tijdje geleden over mijn eerste ervaring met Marley Spoon. Ik was enthousiast en ben dat na een nieuwe box met twee nieuwe maaltijden nog steeds en wellicht zelfs nog meer. Ik koos weer twee gerechten die bij ons nog niet bekend zijn, eentje waarvan ik wist dat Fos hem geweldig zou vinden; broodje Surinaamse kip! Of ‘KIEP!’ zoals hij graag mag zeggen. Het tweede gerecht is de truffel-champignon ravioli. Sowieso is Fos dol op pasta’s maar dit is ook een gerecht wat Boris goed weet te waarderen. Wij eten een paar keer in de week zonder de kinderen, die zijn dan bij opa en oma of wij eten gewoon wat later. Ik hoef dus niet altijd rekening te houden met de bloedjes.

Sowieso is het adagium; ‘je eet wat de pot schaft’ hier in ons huis gedlig maar jongens, strijd vermijden is mij echt heilig geworden. Dus ja, ik houd rekening met mijn oudste en wij hebben onze fijne eetmomenten terug. Hij krijgt wat ‘ie lekker vindt én hij krijgt groente binnen. Win-win lijkt mij. Goud waard hoor, ik zeg het je.

DSC 0818 3264x4928 - Eten, het moet geen strijd worden

Eten is niet alleen functioneel, ik blijf daar bij. Nu wij Fos betrekken bij het koken al helemaal niet, het is een leerschool geworden. Waar komen de ingrediënten vandaan (ook het vlees!), waar groeit het, hoe maak je het schoon en hoe kook je veilig? Allemaal vragen die de kleine bink al stelt. Samen de zak met het nieuwe gerecht openen, ontdekken wat er in zit en even de tijd nemen om samen uit te vogelen hoe het moet. Een van de redenen waarom wij het in het weekend doen, dan heb ik ook alle tijd en aandacht hiervoor. Het eten bereiden en koken is simpel maar Fos betrekken in het geheel, dat vraagt wat aandacht en geduld. En ik ben naderhand blij dat ik het heb gedaan. Ik tollereer weinig mensen of gedoe in mijn keuken tijdens koken maar mijn leergierige zoon laat ik met liefde naast mij staan.

DSC 0772 4928x3264 - Eten, het moet geen strijd worden

DSC 0829 4928x3264 - Eten, het moet geen strijd worden

Het broodje Surinaamse kip was echt een aanrader want; brood én kip. Tja, kan je niet fout mee gaan! Sowieso was het een nieuwe manier van koken want ik moest de kip in water koken. Dat had ik in alle eerlijkheid nog nooit gedaan. Daarna moest je het met vorken uit elkaar halen zodat je shredded chicken krijgt, daarna roeren met de saus en je hebt een heerlijk gemarineerd mengsel! De paprika moest je rauw houden maar Fos houdt niet van rauwe paprika (ik ook minder), dus ik heb de vrijheid genomen het te bakken. Het pepertje heb ik weggelaten, dat valt nooit heel goed bij onze tere darmpjes. Het was een smaakvol gerecht en er werd goed van gegeten, wat wil je nog meer?

DSC 0406 4928x3264 - Eten, het moet geen strijd worden

DSC 0409 4928x3264 - Eten, het moet geen strijd worden

DSC 0428 4928x3264 - Eten, het moet geen strijd worden

De ravioli was ook erg lekker, absoluut een aanrader! Goed gevulde en smaakvolle pasta die makkelijk te maken was. Ook de eerste keer dat ik met miso-pasta moest koken, dat had ik nooit niet eerder gebruikt. Ik kies sowieso de gerechten uit op moeilijkheidsgraad en tijd, ik zit liever langer aan tafel te genieten van mijn werk dan langer in de keuken het werk te creeëren. En zoals altijd geeft het inspiratie om later weer mee te koken, hartstikke handig.

DSC 0767 4928x3264 - Eten, het moet geen strijd worden

De boxen worden bezorgd op een moment dat jij dat wilt, en ook vrij specifiek. Je krijg berichten wanneer ze er exact zullen zijn dus je hoeft niet te wachten tot je een ons weegt. De boxen kan je bestellen voor twee personen maar ook voor drie of vier personen. En je kan kiezen uit twee maaltijden per week – ook eenmalig als je het een keertje wil proberen (hier was vraag naar maar je kan je abonnement gewoon heel makkelijk opzeggen als je het bij één keer wil laten!) – of voor meerdere dagen.

Gebruik de code MSXELISEJOANNE voor €25,- korting op je box. Probeer het een keertje als je toch benieuwd bent, op deze manier kan je het heel voordelig proberen. En dus ook eenmalig als je gewoon nieuwsgierig bent!

Je kan hier bekijken hoe het werkt en als je hier klikt kan je de maaltijden kiezen en de kortingscode inzetten!

Liefs,

Elise Joanne