DSC 02001 - Het Enige Echte Kleurboek voor Volwassenen

Vandaag een echt ‘Lifestyle’ artikel, ik schrijf weinig van dit soort exemplaren, maar de gene van vandaag wilde ik toch wel graag met jullie delen! Ik onderga namelijk heel wat uren tekenend en kleurend door het leven in het ‘Het Enige Echte Kleurboek voor Volwassenen‘. Ik kleurde als kind zó ontzettend graag, vooral op vakantie was het een geliefd tijdsverdrijf. Zelf toen ik ouder werd vond ik het nog leuk om te doen, zo ook mijn moeder en zus. Maar de plaatjes zijn vaak wat kinderlijk en groot. Nu dit kleurboek uit is en een echte hype is geworden, kon ik niet laten er ook aan mee te doen!

DSC 02263 - Het Enige Echte Kleurboek voor Volwassenen

DSC 0232 - Het Enige Echte Kleurboek voor Volwassenen

DSC 0222 - Het Enige Echte Kleurboek voor Volwassenen

Dit kleurboek zit tientallen kleurplaten in een echt ‘boek’. Gelukkig is hij vrij flexibel en kan je hem goed neerdrukken om bij elk vorm te komen die ingekleurd moet worden. Na het succes van dit eerste exemplaar is er ook een tweede uitgebracht met de toepasselijke naam ‘Het Tweede Enige Echte Kleurboek voor Volwassenen’. Ook is er een kleurboek voor op reis gemaakt. Je kan dus drie verschillende exemplaren kopen.

DSC 0212 - Het Enige Echte Kleurboek voor Volwassenen

De kleurplaten zijn ontzettend verschillend, je krijgt cupcakes en vlinders, exotische dieren of creatieve hersenspinsels die vragen om een kleurtje. Ik vind de diversiteit en de ‘volwassenheid’ van de kleurplaten erg leuk. Ik kleur namelijk graag als volwassene, maar niet altijd de kleurplaten die ik inkleurde als kind. De enige kleurplaten die ik zelf mis, zijn degene met allerlei dieren van de boerderij. Ik genoot zó van zulke kleurplaten!

DSC 02032 - Het Enige Echte Kleurboek voor Volwassenen

Hier ben ik even lekker ‘Old Skool’ bezig geweest! Toen ik op de basischool zat was het helemaal ‘in’ om de buitenste randjes met een potlood donker te maken en de de binnenkant zacht in te kleuren. Echt even jeugdsentiment hoor! Grappig ook dat de tik om alles zo netjes mogelijk te doen en precies binnen de lijnen te kleuren nu ook gepaard gaat met lekker maar een dotje doen.

DSC 0205 - Het Enige Echte Kleurboek voor Volwassenen

Ik heb mooie stiften van Stabilo en kleurpotloden van Bryunzeel er bij gekocht, zo kan ik lekker creatief te werk gaan. Ik koop in de toekomst wel dunnere stiften erbij, de kleurplaten bevatten namelijk elk relatief kleine vlakken waarmee de kans dat je buiten de lijntjes gaat vrij groot is met een dikke stift.

DSC 02341 - Het Enige Echte Kleurboek voor Volwassenen

DSC 0251 - Het Enige Echte Kleurboek voor Volwassenen

Het is een heerlijk tijdsverdrijf, het inkleuren van tekeningen. Ik heb nu meer tijd over vanwege mijn operatie en ben graag met iets bezig waarop ik mij volledig kan concentreren. Loomen werkte niet voor mij, ik kreeg er hoofdpijn van, veel te ielig spul. Kleuren deed ik als kind, tiener en volwassene graag en de vreugde dat het algemeen geacepteerd is, is zeker aanwezig! Al had ik er hiervoor niet veel omgegeven dat het niet zo zou zijn, maar ik vind het leuk dat ook andere volwassenen kleuren net zo leuk vinden als ik dat doe! Het is ontspannen, rustgevend en gewoon erg leuk om te doen.

Vrij kleuren en de stress van de dag achter je te laten. Is het zo simpel? Ja, voor mij wel.

Het Enige Echte Kleurboek voor Volwassenen is te koop bij Bol.com voor €9,95.

Liefs,

Elise Joanne