Het drukste moment van de dag; avondspits

Ik kan niet de enige zijn (hoop ik!) waarbij de avonden eigenlijk bestaan uit haasten, handelen en gewoon domweg gaan. Boris komt thuis van zijn werk, Fos moet opgehaald worden bij de opvang – en hij is hongerig en moe, géweldige combinatie – en Hazel wil eigenlijk de hele tijd drinken en bij je hangen. Leuk die clustermomenten, maar niet precies dán alsjeblieft. Het is vaak een stressvolle tijd en dat vind ik wel eens jammer, ik geniet van koken en de saamhorigheid die een maaltijd nuttigen aan tafel met zich mee brengt.

Dit artikel betreft een samenwerking en een kortingscode

Het drukste moment van de dag; avondspits

Ik houd namelijk enorm van koken, recepten bedenken en gewoon wat ‘doen’ in de keuken. Om daarna mijn kind en man mijn eten te zien verorberen, hen te zien genieten van mijn gefröbel. Ik ben geen geweldige kok, ik ben de zogenaamde ‘huis-tuin-en-keuken’ kok die plezier heeft in wat ze doet, niet vol met stress in de keuken staat en nieuwe dingen proberen leuk vindt. Maar de laatste weken haal ik er niet altijd plezier uit want het is gewoon druk. Sommige dagen lukt het mij niet eens antwoord te geven op de ogenschijnlijk simpele vraag; ‘wat eten wij vanavond?’. Geen idee! Ik ben blanco. En dan trek ik vaak maar een gouwe ouwe uit de hoge hoed en eten wij dat. Avondeten is nu meer functioneel geworden dan wat anders, vanwege de drukte is het een kwestie van iedereen gevuld de tafel weer laten verlaten. En voeding moet meer zijn dan alleen functioneel.

Het drukste moment van de dag; avondspits

Het drukste moment van de dag; avondspits

Zoals ik zeg houd ik wel van koken en van de gezelligheid wat werken met voedsel met zich mee brengt. Dus testte ik afgelopen weekend iets – voor mij – nieuws uit; ik ontving de maaltijdbox van Marley Spoon. Ik heb al eerder maaltijdboxen in huis gehad en ben altijd enorme fan geweest maar die waren vaak tijdgebonden. Een paasbox of een kerstdiner, niet een gewone box voor ‘normale’ dagen. Ik hoef namelijk niet na te denken over wat wij gaan eten maar ook niet het halen ervan. Ik krijg met deze maaltijdbox het gerecht wat ik zelf heb gekozen (in dit geval twee) in precies de juiste hoeveelheden. Geen gedoe, geen gedonder. En nee, ik ben echt niet vies van zelf bedenken wat wij eten of de boodschappen halen voor dat gerecht maar ik vind het wel eens leuk om dat niet te hoeven. Om niet te hoeven nadenken, mij te laten verrassen en om samen met Fos te kijken wat voor ‘moois mama!’ er nu in de doos of zak zit. Geweldig toch!? Ik houd ervan.

Het drukste moment van de dag; avondspits

Het drukste moment van de dag; avondspits

Wij aten de eerste avond de lichtpittige biefreepjes, een aanrader! Alles zat afgemeten in de zak, ik hoefde alleen de instructies te lezen en na een klein half uurtje was het klaar. De jasmijnrijst met kokos was heel smaakvol en omdat Boris en ik dit samen aten, heb ik het kleine pepertje er deels ingedaan. Die had ik, als Fos mee at, eruit gelaten. Alles zit dus los in de papieren zak dus mocht een ingrediënt je niet aanspreken dan haal je die er gewoon uit. Sowieso zit niks onnodig in plastic wat ik echt een pluspunt vind! De tweede dag aten wij de erwtjes-munt ravioli met sperziebonen en spinazie. Fos is dol op pasta en ik maak dit eigenlijk maar zelden. Ik ben geen enorme pasta fan namelijk en heb weinig inspiratie tot echt lekkere – en gezonde! – pasta’s. Deze was echt een groot succes! Je moet zelf altijd wel een aantal standaard dingen in huis hebben zoals olie, zout, peper en suiker. Er staat ook bij elk gerecht wat je kiest precies wat ze qua apparatuur verwachten dat je in je keuken hebt, zoals een staafmixer. Mocht je iets echt niet hebben dan kies je gewoon een ander gerecht. Zo heb je nog wel eigen hand in wat je eet en wat je kan maken. De keuze is reuze vond ik in ieder geval.

Het drukste moment van de dag; avondspits

Dus mocht jij wel een volleerd kok zijn, geen last hebben van stress in de avonden en prima kunnen bedenken wat je elke avond op tafel zet? Zelfs dan is het leuk om te proberen. Echt, ik vind het voor herhaling vatbaar. En mocht jij inspiratieloos zijn, geen idee hebben wat nou een lekkere en gezonde maaltijd meer is of gewoon geen zin hebben in dit vraagstuk? Dan is dit al helemaal de perfecte methode voor jou. Mocht je het willen proberen dan kan je met de code 25ELISEJOANNE €25,- korting(!) krijgen op je box. Probeer het eens, prijs en kwaliteit staan enorm goed in verhouding. Je krijg mooie producten en betaalt precies voor wat jij nodig hebt in het gerecht. Men denkt dat dergelijke boxen erg duur zijn maar dat is niet zo. Je eet gevarieerd, gezond en het is leuk om te maken. En het is een goede manier om voedselverspilling tegen te gaan.

Probeer het eens en wees verrast. Ik vind het gezellig; bij de eerste maaltijd stond ik met Boris in de keuken samen te ontdekken wat er in de box zat en te koken, de tweede maaltijd stond ik met Fos aan het aanrecht hem uit te leggen wat elk ingrediënt was. Leuk dat hij het vond! En ja, dat kan ook zonder een maaltijdbox maar het geeft een beetje sjeu en het is echt leuk om te doen. Het geeft ook een nieuwe dosis inspiratie voor mijzelf, je kan de gerechten later nog een keertje zelf maken.

Het drukste moment van de dag; avondspits

De boxen worden bezorgd op een moment dat jij dat wilt, en ook vrij specifiek. Je krijg berichten wanneer ze er exact zullen zijn dus je hoeft niet te wachten tot je een ons weegt. De boxen kan je bestellen voor twee personen maar ook voor drie of vier personen. En je kan kiezen uit twee maaltijden per week – ook eenmalig als je het een keertje wil proberen – of voor meerdere dagen.

Je kan hier klikken om te kijken hoe het precies in zijn werk gaat – heel makkelijk, geloof mij en je kan hier klikken om de boxen te bekijken en de kortingscode 25ELISEJOANNE te gebruiken.

Liefs,

Elise Joanne