Ik ga weer verder met mijn kleine nieuwe rubriek: elke vierde zondag/eerste zondag van de maand deel ik de populairste/meest bekeken artikelen van de afgelopen weken. Welke artikelen waren het ‘leukst’, ‘interessants’ of leverde controversie op? Ik ben benieuwd! Eigenlijk is dit artikel een ‘your this months favourites’, haha! Kijk wat je de afgelopen weken wellicht hebt gemist of waar Elisejoanne.nl haar pageviews op behaalt.

In de maand december even geen ‘Beste van de Maand‘ want deze maand bestond al uit lijstjes, het werd dacht ik een beetje te veel. Nieuw jaar, nieuwe kansen, wat werd deze maand populair bevonden?

Ik laat zoals altijd mijn Elise’s Weekly Pictorama’s eruit want anders kan ik die allemaal wel op het lijstje zetten, die blijven nou eenmaal het beste gelezen. Hoewel ik wel moet bekennen dat dat déze maand met één van mijn artikelen niet zo blijkt te zijn, en die staat dan ook terecht op nummertje één.

♥Zwangerschap & Lifestyle

Privacy en nageslacht Elisejoanne.nl httptheconversation.composting a childs life for the world to see is a privacy issue 20887 2 - Het Beste van de Maand - Januari 2016

Op nummer één – met reden en recht – is het artikel waarin ik schreef óf en hoeveel ik van Pinda bekend maak zodra hij er is. Zal ik zijn naam bekend maken? Zal ik hem laten zien op de site? Welke keuze maken Boris en ik omtrent zijn privacy? Dit was – naast hoe hij gaat heten – de meest gestelde vraag van de afgelopen maanden en dus verdiende het ook een artikel. Met een simpel ja of nee zonder enige gedachtegang of redenering kwam ik er niet mee weg vond ik. Uiteindelijk hebben wij een hele gematigde keuze gemaakt; eenieders nieuwsgierigheid kan een beetje worden opgehaald en wij behouden grotendeels de privacy van onze zoon.

Je kan hier het ‘Privacy & Nageslacht‘ – artikel teruglezen.

♥Beauty

Get Ready With Me Elisejoanne.nl Still 2 - Het Beste van de Maand - Januari 2016

Op nummertje twee deze maand staat een video! Dat gebeurt niet heel vaak, wat populair is op mijn Youtube kanaal hoeft absoluut niet goed bekeken te worden via de blog, dat zijn twee hele verschillende werelden grappig genoeg. Maar deze video was zoveel aangevraagd (al jaren in alle eerlijkheid en ik deed er nooit wat mee) dat het nu absoluut tijd werd om te laten zien. Wat dan? Wat ik doe in de ochtend en hoe ik het doe! Misschien viel hij juist wel zo goed in de smaak omdat hij ontzettend normaal is en weinig poespas bevat. Precies zoals mijn ochtenden zijn! Ik heb echt hele leuke reacties op deze video gehad en zal zeker in de toekomst er vaker eentje maken. Misschien ook wel dat ik een deel van mijn ochtend laat zien of hoe dat straks is met een kleintje? Wellicht leuk!

Je kan hier het ‘Get Ready With Me! My Morning Routine‘ – artikel/video terugkijken.

♥Persoonlijk

image12 5 e1454099898132 - Het Beste van de Maand - Januari 2016

Het derde artikel dat erg goed bekeken werd was een openhartig verhaal over wat ik zie als ik naar mijzelf kijk. Past dat beeld bij wat jullie van mij hebben, hoe jullie naar mij kijken? Ook ik heb onzekerheden – zeker nu – en die behandelde ik uitgebreid. Eerlijk zijn, je nergens achter verschuilen en durven zeggen waar soms een taboe op rust; kritiek hebben op jezelf. Op je uiterlijk. Waarom? Omdat dat reëel is. En soms nodig. Er werd heel positief gereageerd en ik kreeg ook naderhand hele mooie mailtjes van vrouwen die net zo graag een kindje hebben gedragen als ik maar ook niet alle uiterlijke aspecten die daarbij kwamen kijken makkelijk vonden. Ik ben blij dat ik het artikel heb geschreven!

Je kan hier het ‘Als ik in de spiegel kijk‘ – artikel terugkijken.

Het was trouwens een close call tussen nummertje 3 en nummertje 4. Het bevallingsverhaal van Manon is ook echt bijzonder goed bekeken en wellicht – mocht je hem nog niet gelezen hebben – is hij alsnog leuk om te bekijken.

Vergis je niet; het aantal comments staat vaker niet dan wel in verhouding met de populariteit ervan merk ik. Naarmate mijn blog groter wordt blijven de comments in verhouding achter maar de pageviews stijgen, heel normaal. De ‘Bevallingsverhalen’ rubriek is daar een excellent voorbeeld van. 

Bedankt voor het lezen van de artikelen deze maand! Ik ben benieuwd welk artikel het populairste gaat zijn volgende maand. Ik denk dat ik al een idee heb maar dat ligt natuurlijk ook aan het feit of Pinda zich eerder aan gaat dienen of niet. Tot de volgende keer!

Liefs,

Elise Joanne