DSC 0165 800x530 - Hallo Nieuw Seizoen! Tijd voor een gesprek en wat nieuwtjes.

Zo, terwijl ik dit schrijf is het bijna 31 graden en denk je wellicht ‘nieuw seizoen?’, het is nog geen herfst én het voelt ook niet als herfst! Nee, dat klopt. Maar ik bedoel niet perse het herfstseizoen als ‘nieuw’ seizoen, maar ook de aankomende periode waarin iedereen – inclusief wijzelf – terug zijn van vakantie en het echte leven weer begint. En nu ik nog in een vakantiemodus zit tot volgende week dinsdag leek het mij leuk om even te babbelen met elkaar, eens even te kletsen over de afgelopen zomer en de nieuwe aankomende periode.

Heb jij een fijne zomer en vakantie gehad? Wellicht ben je niet op vakantie geweest en heb je doorgewerkt of ben je een aantal weken lang gaan backpacken in Thailand. Wij zijn net terug van een vakantie in Frankrijk en aankomende maandag komt daar een vakantieverslag van met héle vrolijke foto’s! Deze week zijn wij thuis nog even aan het na genieten en hebben wij nog een paar dagen hier in Nederland vakantie. Met dit weer klaag ik daar niet over; het is hier bijna warmer dan tijdens onze trip naar het land der wijnen.

In de zomer is het altijd rustiger op de website. Ongeacht de wispelturigheid van een Nederlandse zomer begint het komkommer seizoen toch vaak echt al in juni. Op de écht warme dagen of weken kon ik eigenlijk net zo goed niks online gooien, jullie waren allemaal aan het genieten van andere dingen en blogjes lezen wordt dan vaak minder gedaan. Logisch ook, ik had exact hetzelfde. Maar er kwam natuurlijk wel elke dag een artikel online (met uitzondering van zondag maar dat is al een klein jaar zo) en ik zou het ook niet anders willen. Natuurlijk niet altijd de grootste reviews of de mooiste artikelen van nieuwe collecties of over de grootste persoonlijke onderwerpen; het is zonde als je lang aan een stuk werkt en het wordt minder gelezen vanwege het weer. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk, mijn leven staat niet stil tijdens zo’n zomer en de persoonlijke artikelen worden altijd goed gelezen gelukkig.

Aankomende tijd begint er dus een nieuwe periode. Vaak voor heel veel mensen want of je nou weer naar college gaat, je nieuwe baan begint of gewoon weer verder bikkelt na een tijdje bikini-bakken, de herfst komt er aan en dan begint het leven weer. Voor mij is dat ook altijd zo, vanaf september (en dan nu iets later vanwege mijn eigen geplande vakantie) is het tijd om te knallen als een malle. Om de bezoekers terug te halen die ik ben ‘verloren’ tijdens de zomer – wat altijd gebeurt en ook altijd weer goed komt -, om uitgebreide reviews te schrijven van aankomende herfst- en/of kerstcollecties en om nieuwe rubrieken te starten.

Vaak is dit ook zo’n moment in het jaar dat ik graag ‘vers’ start en even een aantal dingen op een rijtje wil zetten voor mijzelf en voor de website. Gaat er wat veranderen aankomend half jaar op Elisejoanne.nl, zijn er nieuwe rubrieken te lezen straks of blijft alles doorgaan zoals verwacht? Nou, ja en nee. Er komen weer meer video’s aan die vaker en vaster zullen worden geupload omdat ik meer tijd en vrijheid heb om te filmen (daar zo meer over) en ik ook graag weer verder wil met Youtube. Een echte Youtuber ben ik nooit geweest en zal ik ook nooit worden maar spreken tegen jullie in video-vorm in plaats van in het geschreven woord vind ik toch erg leuk en dit zou ik dan ook niet weg kunnen denken van mijn site. Ik merk namelijk dat video’s al jaren populairder zijn onder mijn Youtube kijkers dan onder mijn site-bezoekers. Niet iedereen volgt namelijk beide media. Niet iedereen kijkt én leest alles wat ik schrijf. Er is een deel die vrijwel nooit video’s kijkt en vrij veel abonnees kijken nooit op mijn site naar geschreven artikelen. En omdat ik niet interesse heb om een hele grote Youtuber pur sang te worden blijft het bij een video – wellicht 2? – in de week. Beste van beide werelden denk ik! Wat betreft soorten video’s; er komen meer vlogs aan, dat sowieso. Volgende week komt de vlog van de woonkamer make-over deel 2 online en kort daarna de vlog van mijn tripje naar Schotland dit weekend (HOE TOF?!).

En verder? Komen er nieuwe rubrieken of gaat er verder wat veranderen? Qua rubrieken voorlopig niet of ik moet een brainfart krijgen binnenkort en met een geniaal nieuw idee komen. Je kan dus elke maandag gewoon mijn Elise’s Weekly Pictorama’s verwachten, om de week mijn afvalverhalen in Body after Baby (morgen weer!) en ook om de week een Sanne’s Baksel. In de nabije toekomst zullen deze twee rubrieken door blijven gaan. En daar tussen natuurlijk gewoon persoonlijke artikelen over moederschap, ‘het leven’ en reviews van alle nieuwe producten die worden gelanceerd! Hoera, daar heb ik nu al zin in. Ik ben dól op deze periode van het jaar, de collecties die nu uitkomen zijn vrijwel altijd om te watertanden.

Waar ik wel lichtelijk over twijfel is een iets andere aanpak. Ik ben niet van plan mijn lang-van-stof artikelen (zoals deze en andere uitgebreide reviews) minder vaak te plaatsen of deze in te korten. Ik behandel alles graag uitgebreid en ondanks de trend om dingen sneller en korter te behandelen ben ik niet van plan hier aan mee te doen. Waar ik wel de neiging toe heb is om vaker extra kleine(re) artikelen te plaatsen. Dus op de ene dag een uitgebreid artikel om 6 uur en op de andere dag meerdere kleine artikelen op één dag. Een leuk nieuwtje, een kort informatief artikel over een nieuwe winkel of concept, een snelle review van één product etc. Dat betekent meer werk voor mij maar ik denk dat ik dan in een week dusdanig veel onderwerpen en soorten artikelen kan behandelen waaruit vrijwel een ieder iets kan halen. Dus niet mínder artikelen of kleinere artikelen maar juist, naast wat ik al deed, nog meer content. En dit compenseer ik dus niet bij andere artikelen, ik wil méér kwalitatief sterk leesvoer maken. En dit seizoen, deze periode, leent zich daarvoor. Wanneer de zon niet meer je schedel verbrandt merk ik dat men de kleedjes, de kaarsjes en de laptop weer terug pakt om meer te lezen en daar wil ik gebruik van maken en daarop anticiperen. Natuurlijk wil ik nog groter worden met Elisejoanne.nl en nog meer mensen aanspreken. En dat wel door mijzelf te blijven en te doen wat ik nu al een hele tijd doe maar daar dan nog meer van. Wel denk ik dat de zondag een artikel-vrije dag blijft of dat er alleen een kort en klein artikel zal worden geplaatst.

Ik zit met dit voorgaande idee omdat ik straks beter en meer gericht aan het werk kan. Mijn schoonmoeder past standaard elke week één dag op Fos. Dit is erg fijn maar mijn werk kennende en de drukte van dit half jaar is dat niet genoeg. Amsterdam roept namelijk ook. Bedrijven willen mijn gezicht zien en ik moet met bedrijven en klanten om tafel. Maar ja, als ik in Amsterdam ben kan ik niet thuis werken. Dus gaat Fos binnenkort ook naar een gastouder toe. De dame in kwestie moet ik nog bellen maar het gesprek ging zo ontzettend goed en wij kregen een heel fijn gevoel bij haar en de zorg die ze kan leveren voor Fos, dat wij haar kiezen. Volgende week de eerste wen-dag waarschijnlijk en dan kan ik twee dagen in de week – doordeweeks – ongestoord werken – hier thuis (of in Amsterdam) en de andere dagen mij focussen op mijn zoon. De maandag is Boris namelijk vrij en is vaak een extra zaterdag voor ons waarin wij kunnen rommelen/werken/genieten. Werken in het weekend en avond deed ik altijd al wanneer dit nodig was, hopelijk is het alleen dan minder nodig zodra de gastouder ook in de rekensom erbij komt kijken. Ik ben héél benieuwd hoe het zal gaan bij de gastouder, ik denk dat ik dikke tranen zal gaan laten..

Zo, dat was ’em! Wat een gebabbel weer he? Wel weer even heerlijk om te kunnen zitten en schrijven op deze manier. Om deze periode weer te kunnen starten ‘samen’. Ik hoor graag wat jullie van mijn plan vinden omtrent extra artikelen! En sowieso ben ik benieuwd wat jullie aanspreekt in artikelen of video’s en wat je graag meer (of minder?) zou willen zien.

Liefs,

Elise Joanne