shutterstock 722699410 5000x3448 - Grotere Europese steden op mijn bucketlist!

Onderhand heb ik met Boris al best veel leuke plekjes in Nederland bezocht en hier en daar ook in Europa. Samen, met zijn tweetjes – of met de kinderen, aanrader? – op pad is echt zó ontzettend leuk! Vandaag deel ik welke plekken bij ons nog op de bucket ‘reis’ list staan. Welke (Europese) steden staan nog bij jou/jullie op het lijstje?

shutterstock 710380270 7289x4813 - Grotere Europese steden op mijn bucketlist!

Parijs

Als eerste de prachtige stad Parijs! Standaard? Ja, haha. Maar ik ben er nog nooit écht geweest, alleen op doorreis als wij naar het zuiden van Frankrijk gingen op langere vakanties. Dan race je eigenlijk net langs het centrum in de hoop dat je de files nog een beetje kan ontwijken. Parijs is een stad waar je van houdt of eigenlijk totaal niet, zo begrijp ik het van andere mensen die er zijn geweest. Ik vind het eigenlijk zonde dat ik er nooit heb gewandeld, niet de Eiffeltoren in het echt heb kunnen aanschouwen. Wandelen als een wannabe Parisienne langs de Champs-Élysées. Deze locatie staat zeer hoog op het lijstje en het moet er toch echt een keertje van komen. Ik vind rond Valentijn dit wel een geschikt moment, het blijft toch de stad van de liefde. En een stedentrip boeken naar Parijs is zo gedaan, de aanbiedingen vliegen je om de oren.

Berlijn

Hier willen wij absoluut een keertje naar toe, Boris is er ook nog nooit geweest. Berlijn is een bijzondere stad naar wat ik begrijp, eentje met een enorme historie en cultuur. Veel verschillende etniciteit, geweldige winkels, prachtige musea en culnicaire hotspots. En laten wij wel zijn, zó ver is Berlijn nou ook weer niet. Prima te doen zelfs met de auto, hoewel een tripje met de trein zorgt voor leuke ervaring.

shutterstock 378539728 5808x3872 1 - Grotere Europese steden op mijn bucketlist!

Kopenhagen en/of Stockholm

De bedoeling is dat vriendinnetje Lotte en ik samen naar Kopenhagen gaan. Wanneer dat weten wij nog niet maar het staat zeker op de planning. Boris en ik willen graag naar Scandinavië – Denemarken – op vakantie volgend jaar en ik ben verder nog nooit ‘naar boven’ geweest. Kopenhagen is maar 1,5 uur vliegen dus je bent er zo. Een pittoreske stad met prachtige gebouwen en een fijne sfeer. Kleinschalig ook, niet zo pompeus en groot als Berlijn of Parijs. Ideaal om lekker rond te struinen met een vriendinnetje. Ik hoop dat wij volgend jaar samen die kant op gaan. Stockholm staat eigenlijk vanwege dezelfde redenen op het lijstje maar dat is ook een stad die wij kunnen bezoeken als wij een keer op langere vakantie naar Zweden gaan.

Hoe plan je de perfecte en onvergetelijke stedentrip? Check de tips van Bregje!

Milaan

Eigenlijk is dit al een droom sinds het begin van mijn vriendschap met Sanne. Tien jaar geleden zeiden wij al tegen elkaar; ooit als wij een écht baan hebben en écht geld verdienen dan gaan wij naar Milaan ons helemaal kapot winkelen. Het is er nog nooit van gekomen terwijl wij die echte banen toch al een aantal jaar hebben, haha. Ik ken Milaan verder eigenlijk niet behalve dan dat het een fashion-walhalla is. Lijkt mij een zeer goede plek om met een vriendin een weekendje te vertoeven!

shutterstock 407568172 3500x2152 1 - Grotere Europese steden op mijn bucketlist!

Barcelona

Zon, zon, zon en een flinke dosis sangria. Dat is wat je krijgt in Barcelona. Ik zou eerder naar deze plek willen voor een kort verblijf dan een uitgebreide vakantie dus vandaag dat hij hier op het lijstje staan en niet bij de versie waarin ik de landen behandel die ik ooit nog wil bezoeken. Ergens zie ik mijzelf deze plek eerder bezoeken met een vriendin voor een aantal dagen ontspanning dan met Boris.

Praag

Praag wordt als één van de mooiste steden van Europa beschouwd en wij zouden dat zeer graag met eigen ogen willen aanschouwen. Niet een plek die veel mensen op het standaard stedenlijstje hebben en dat is zonde. Het historisch centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat zegt wat. Ik ben zelf al wel in Tjechië geweest maar dit was meer op doorreis naar Roemenië. Ik zag als klein meisje veel droog land en relatief weinig gebouwen. Grotere steden hebben wij toen niet bezocht maar de natuur die ik aanschouwde was adembenemend.

Er staan nog veel meer plekken op ons/mijn lijstje maar voor nu  houd ik het hierbij. Het zijn steden die alom bekend zijn, waar menig persoon al is geweest. En ik nog niet, zonde he? Ik hoop volgend jaar dat ik een deel van mijn lijstje kan halen en er nieuwe voor in de plaats kan zetten!

Welke steden staan nog op jouw lijstje?

Liefs,

Elise Joanne

Afbeeldingen Shutterstock.