IMG 6065 scaled - Glamping in Twente! Ons weekendje weg met Villatent (review)

Afgelopen weekend stapten wij met z’n viertjes in de auto om 1,5 uur te rijden naar ons pittoreske bestemming in Denekamp, Twente. Een heel mooi stukje Overijssel om een paar dagen te mogen genieten van elkaar én van ons onderkomen. Een tent, en niet zomaar een tent. Een villatent! Glamping it is, en voor ons de eerste keer. Beviel het?

Ik combineer persoonlijke ervaring met informatie over de villatent en de camping. Ik heb ook een kortingscode onderaan voor de liefhebber, hiermee krijg je 10% korting op elke villatent in welk land dan ook, en daar kan je gebruik van maken tot eind januari!

Villatent heeft ons uitgenodigd om langs te komen en uiteindelijk kozen wij het perfecte weekend, het weer was prachtig en hebben eigenlijk niks anders gedaan dan genoten van de zon, de speeltuin en de hangmat. Heerlijk! De villatent waar wij in zaten staat op Camping de Papillon in Denekamp, een viertal onderkomens waar je vakantie kan vieren.

IMG 5603 scaled - Glamping in Twente! Ons weekendje weg met Villatent (review)

Een villatent of ‘glamping’ is een grote tent, deels met doeken en vaak hout in elkaar gezet om een onderkomen van te maken. In dit geval een tent waar een badkamer (wastafel, toilet en douche) in zat, tezamen met een volledige keuken (gasstel, koffiezetapparaat, koelkast, vriezer en alle andere toebehoren). Je hebt een woonkamer met loungebank, twee stoelen en een (gas)kachel wat heel fijn was in de avonden en nachten die rond deze tijd van het jaar vrij kil kunnen zijn. Achter de woonkamer, keuken en naast de badkamer zitten twee slaapkamers. De ene heeft een grote kledingkast en een hemelbed (met goede matrassen, opluchting!) en een slaapkamer met twee (!) stapelbedden. We konden dus met zes personen verblijven in de tent dus ruimte genoeg voor een gezin van vier. Meer specifiek heette onze tent de ‘Villatent LuxeSanitair XL voor 6 personen‘.

De villatent zelf was vrij groot, hartstikke schoon en compleet. Er kan een babybedje bij worden geboekt indien nodig. Buiten staat een grote houten tafel – geen krakkemig geval maar een stevig en mooi exemplaar – waar je met acht personen aan kan zitten, met twee rieten loungestoelen en een hangmat. Ik kwam de hangmat niet meer uit! En een BBQ die héél goed van pas kwam.

De tenten stonden met z’n vieren op een rond stuk grasveld, alle ruimte om te spelen voor de kinderen. Daar tegenover stond een speelplek, een zandbak en het gedeelte eromheen is geheel autovrij. Dat vond ik heel ideaal met twee kleine kinderen die aan overal naar toe rennen als een kip zonder kop.

Villatent staat dus los van de camping waar het op staat maar maakt gebruik van alle faciliteiten en medewerkers van die plek. In dit geval dus Camping de Papillon in Denekamp. Er is een (buiten)zwembad, peuterbad, heel veel speeltuintjes, een snackbar, restaurant en winkeltje waar je in de ochtend brood kan halen. Hele minimale openingstijden maar genoeg om je te redden. De verdere camping heeft heel veel standaard en luxe kampeerplekken voor tenten, caravans en campers. Allemaal opgedeeld in stukken grasveld (niet te groot), en afgescheiden door natuurlijke bebossing. De camping is op een parkse wijze vorm gegeven, speels en gezellig. Wij hebben geen verdere ervaring met de camping specifiek op de winkel en de snackbar na maar heb logischerwijs rondgelopen en foto’s gemaakt voor de volledigheid.

Villatent zit dus op diverse campings in Nederland maar ook in het buitenland. Denk aan Spanje, Italië, Kroatië en Frankrijk.

Wat vonden we ervan?

GEWELDIG! Okay, ik denk dat de vaste lezer weet dat ik dól ben op campings maar niet op kamperen. Campings zijn namelijk ideale plekken om je kinderen te vermaken, lekker laagdrempelig en gezellig. Ik heb alleen een hekel aan tenten, ergens anders moeten toiletteren en de afwas niet in mijn eigen onderkomen te kunnen doen. Het geeft mij gewoon geen vakantiegevoel, enige luxe vind ik prettig. So be it! Dus een tent klinkt voor mij niet aanlokkelijk en het hele ‘glamping’ concept ging dan ook volledig langs mij heen.

IMG 5922 scaled - Glamping in Twente! Ons weekendje weg met Villatent (review)

Maar, glamping is eigenlijk precies het beste van beide werelden! Althans, voor mensen zoals wij. Je hebt wel het plezier en het fijne van een camping maar wel de luxe van een prettig bed en alle voorzieningen ín die tent. De echte kampeerder zal ‘glamping’ geen kamperen noemen, ik noem het gewoon perfectie. Ik heb echt genoten en Boris en de kinderen ook. Het weer hielp enorm mee natuurlijk, met regen is elke vakantie een teleurstelling. Nu konden we in de avond gezellig bij de warme kachel zitten, in de nacht allemaal goed slapen op een stevig bed met fijne dekens en overdag waren we alleen maar buiten te vinden. We hadden vrienden uitgenodigd voor een borrel en een BBQ en we hadden alle ruimte op het grasveld zonder een ander te storen. Afwisselend deed ik dutjes met Boris en dan weer met Fos en Hazel (of alleen, hoera) in de hangmat en deden we een poging tot supervisie in de speeltuin. De kinderen sliepen als engeltjes door alle uren frisse buitenlucht en wij zelf ook.

Wij gaan vaak naar Frankrijk en verblijven dan op een camping in een stacaravan, wij vinden dat een hele prettige wijze van vakantie vieren. Hier kan nu zeker een luxe tent aan toegevoegd worden!

IMG 1847 scaled - Glamping in Twente! Ons weekendje weg met Villatent (review)

Mocht je zelf graag op vakantie gaan in dergelijke tenten kan je Villatent zeker overwegen, ik heb een hele positieve ervaring en tent en faciliteiten waren niet anders omdat we uitgenodigd waren. Het was zeer volledig, ruim, schoon en simpelweg zeer plezierig. Mocht je voor volgend jaar weer in een tent willen verblijven met je gezin (of het een keer willen proberen!) dan krijg je met code #elisejoanne10 (vergeet de hashtag niet!) 10% korting op álle verblijven in welk land dan ook bij Villatent. Aan jou de keuze! De code is geldig tot en met 31 januari, lekker lang. Expres zodat je erover na kan denken, onderzoek kan doen en als je er aan toe bent je vakantie kan boeken.

Dit was zeker voor herhaling vatbaar!

Liefs,

Elise Joanne