Netflix Pizza - Gebruik maken van ál het aanbod dat Netflix te bieden heeft? Tip van Flip!

Ik ben dol op Netflix, wij maken met veel plezier enorm veel gebruik van dit abonnement. Nu is het zo dat je dan wel alleen het aanbod voor Nederland te zien krijgt. En dat is jammer want je wil eigenlijk ál het Netflix aanbod over de hele wereld wel zien, toch? Nou, wij wel! Dus wij namen er een abonnement bij; VPN om toegang te krijgen tot nog veel meer aanbod, hoera!

iOS 05 scaled - Gebruik maken van ál het aanbod dat Netflix te bieden heeft? Tip van Flip!

Voor degene die nu denken.. VPN..? Wat is dat? Deze letters staan voor Vurtual Private Network. Een VPN-verbinding zorgt voor een beveiligde verbinding tussen jou en het internet. Als je via een VPN met het internet verbindt, wordt al jouw internetverkeer door een versleutelde virtuele tunnel gestuurd.

Je kan hiermee een aantal dingen, waaronder veiliger surfen op het web omdat de versleutelde ‘tunnel’ hackers tegenhoudt. Daarnaast ben je anoniemer, je ip-adres en je achterliggende gegevens zijn niet langer voor iedereen zichtbaar. Maar, daar gaat het mij het meeste om; je kan ook bij geblokkeerde inhoud van websites en online diensten. Een VPN verandert je weergegeven geografische locatie (afhankelijk van de gekozen VPN-server), waardoor je zulke blokkades kunt omzeilen en toch toegang krijgt tot de geblokkeerde websites en diensten. En no worries, hartstikke legit en betrouwbaar, het is een hele fijne dienst om jezelf meer toegang te verschaffen op een niet illegale wijze.

Je kiest een aanbieder, sluit een abonnement af en downloadt de software. Vervolgens kies je de server waarmee je wilt verbinden. De VPN doet daarna de rest van het werk.

Eerder installeerden wij thuis Hula gratis om verbinding te maken met de Britse en Amerikaanse Netflix, ontzettend fijn want het aanbod werd ineens véél groter. Helaas gaat dat niet meer dus wij gingen op zoek naar een andere optie. Die andere optie, dé optie eigenlijk, is dus een VPN software installeren.

Wij kiezen VPN dus voornamelijk hiervoor; het uitbreiden van mijn mogelijkheden via Netflix. Bijkomend voordeel dat je dus ook veiliger surft.

Kies voor een betrouwbare VPN aanbieder, deze bijvoorbeeld, NordVPN (zij werken ook met fijne aanbiedingen!) je kiest welk abonnement financieel bij je past en welk VPN-protocol je wilt gebruiken. Je bepaalt met welke servers in welk land of in welke stad je verbonden wilt worden en met enkele klikken maak je vervolgens verbinding met een VPN-server. Dit kunnen servers over de hele wereld zijn. Vanaf dat moment loopt al je internetverkeer via de beveiligde VPN-verbinding en naast anoniemer surfen krijg je dus ook mogelijkheden veel meer series en films te kijken via Netflix. Ideaal!

iOS 08 scaled - Gebruik maken van ál het aanbod dat Netflix te bieden heeft? Tip van Flip!

En maak je gebruik van Windows, MacOS of Linux? Ook geen probleem, het maakt niet uit welke software je hebt. Ook werkt het gewoon bij iOS, Android en Android TV. Met één account kan je vaak tot zes apparaten tegelijkertijd beveiligen.

Tip van Flip dus! Mocht je Netflix een beetje uitgespeeld hebben tijdens deze Corona-weken dan biedt dit je enorm veel nieuwe mogelijkheden. Heel veel series, films, documentaires.. Love it!

Liefs,

Elise Joanne

Dit artikel bevat een betaalde link