IMG 2100 1 - Fijne Feestdagen!

Lieve bezoekers, het weekend der weekenden is gearriveerd; morgen is het kerstweekend! Morgenavond is het natuurlijk al kerstavond en zelf vind ik dat één van de leukste avonden die het jaar te bieden heeft. Ik wil jullie langs deze weg alvast hele fijne feestdagen wensen, of dat nou met vrienden, familie of wellicht zelfs in je eentje is. Hopelijk heb je een fijne, goede én gezellige tijd waarin de ruzies, strubbelingen en stress van het bij dierbaren zijn, het diner maken en je werk maar naar de achtergrond mag glijden en je kan genieten.

Omdat er in het kerstweekend altijd een enorme (logische) dip in bezoekersaantallen is, heb ik morgen geen artikel. Ik ben er maandag weer met mijn Elise’s Weekly Pictorama!

Dit jaar begint Kerst bij ons morgen al, wij vieren namelijk niet ‘kerstavond’ maar ‘kerstmiddag’ met mijn schoonfamilie en de kindjes. Wij hebben besloten om een middag gezellig bij elkaar te zijn en elkaar cadeautjes te geven, een soort Sinterkerst dus! De boodschappen zijn binnen, de hapjes gemaakt, het huis is schoon en de cadeautjes liggen al onder Astrid Kersenboom.

Op Eerste Kerstdag (1961..*) vieren wij als gezinnetje kerst samen. Heerlijk! De kerstboom gaat al vroeg aan, alsmede de kaarsjes én de ultieme Christmas Playlist zal de gehele dag ten gehoren klinken. Ik kook op Eerste Kerstdag uitgebreid en vrij traditioneel, er is altijd één dag dat ik het leuk vind uitgebreid in de keuken te staan. Omdat Boris moet werken aan het einde van de middag tot begin van de avond zullen wij op tijd dineren en in de avond verder gaan als Boris weer thuis is en Fosje op bed ligt.

Op Tweede Kerstdag pakken wij vroeg in de ochtend onze spullen in en reizen ‘down under’, naar Zeeland om een bezoekje te brengen aan mijn ouders en een deel van mijn familie. Het is nogal een pokke eind voor alleen een middagje van het Zeeuwse maar dat is ‘t waard. Omdat er gewerkt moet worden de volgende dag is het een bliksembezoekje en even niet een logeerpartijtje.

Ik hoop aankomende week, ondanks dat Fos wel gewoon naar de ‘oppas’ gaat omdat ik wil en moet werken, ook het een beetje rustig aan te doen. Boris is een extra 1,5 dag vrij dus eigenlijk ben ik voornemens dan lekker rustig aan te doen en niet te werken. Mijn mailbox is vrij vaak toch heel stil en ik heb vooruit gewerkt dus een mini-pauze kan prima!

Ik heb zin in deze tijd, deze fantastisch gezellige tijd van het jaar! Geniet absoluut niet met mate en ik hoop dat je zonder kleerscheuren, mét een volle buik en aangeschoten van de gezelligheid de dagen doorkomt.

Liefs,

Elise Joanne

*Ik moet áltijd aan Flappie denken als ik het begin van deze zin uitspreek in mijn hoofd.