DSC 0322 3264x4928 - Een mini groene make-over in onze woonkamer!

Een nieuw huis betekende in ons geval ook nieuwe meubels. Het inrichten van ons huis is echt ‘mijn ding’, ik kan úren spenderen aan het verbeteren, aanpassen en bepalen. Eigenlijk is het meeste nu wel af, hier en daar moet er nog een gordijn binnenkomen en wat accessoires geplaatst worden. Maar er miste sowieso iets in dit huis, hetgeen waar wij in het vorige huis amper ruimte voor hadden. Kijk je mee?

DSC 0274 3264x4928 - Een mini groene make-over in onze woonkamer!

Okay, planten dus. Groene accessoires. En jongens, ik heb géén groene vingers. Het is niet alleen de ruimte waar gebrek aan was in het vorige huis, maar ook het gebrek aan enthousiasme van mijn kant voor deze levende dingen. De tuin – als je dat een tuin mocht noemen – werd verzorgd door mijn schoonouder en al doende werd ik onder hun hoede genomen. Het plantje (ha!) was gepland en ik begon er warempel een beetje liefde voor te ontwikkelen. Een mooi verzorgde tuin daar kan ik wel echt van genieten en tja, daar moet je moeite voor doen!

Maar, hoe zit dat dan binnenshuis? Op een bos bloemen voor Valentijn van Boris en de orchidee die ik mijn schoonmoeder ons gaf voor onze trouwdag na, kwam er niks groens binnen. Geen behoefte aan, geen ruimte voor. Planten konden mij niet enorm charmeren, vaak vind ik ze wat rommelig staan, zeker als men er ‘te veel’ van heeft. Het frivole paste mij of mijn interieur niet, zo simpel is het.

En toch begon het te kriebelen, zeker nadat Boris aangaf eigenlijk wel een mooie plant te willen. Onze woonkamer is groot genoeg voor een flinke rakker, en onze inbouwkast rond de kachel is nou niet bepaald gevuld met items. Eigenlijk zijn we nog steeds een beetje zoekende wat we daar gaan plaatsen. Less is more voor nu maar op termijn wil ik de kast wel goed vullen met mooie items. Te starten met een basis, een groene basis. Het is tijd geworden voor plantjes!

IMG 4174 2 - Een mini groene make-over in onze woonkamer!
IMG 4165 - Een mini groene make-over in onze woonkamer!
IMG 4182 2 - Een mini groene make-over in onze woonkamer!

Dus hop naar de Tuinland, om eens te kijken wat er allemaal te koop is. Man, man man, wat een keuze! Ik heb nog nooit zo lang in een winkel rondgelopen, pas na 2,5 uur liep ik met een aantal planten en bijpassende potten de deur uit. Ik ben nogal een Pietje Precies en een plant moet in mijn ogen niet alleen praktisch zijn (sorry, schoonmoeders) maar vooral gewoon mooi. Tja, ontkennen heeft geen zin!

Alle planten hebben de potgrond voor huiskamerplanten van Pokon, daarnaast ontving ik van Pokon voor deze samenwerking ook nog hydrokorrels en de kamerplantenvoeding. Bij de grotere plant zijn er eerst de Pokon hydrokorrels toegevoegd als een soort drainagelaag onderin. Daarop zit de potgrond en je kan als afdekking ook hydrokorrels gebruiken, het heeft ook gewoon een decoratief doeleinde. In de potgrond zit eigenlijk al afdoende voeding dat ik amper extra hoef te geven de komende weken tot twee maanden.

DSC 0248 3264x4928 - Een mini groene make-over in onze woonkamer!

Ik was op zoek naar in ieder geval een grote variant, een mooie grote pot met een aanwezige plant die mooi achter de bank, naast het wijnrek kon komen te staan. En die heb ik gevonden! Dit is een Strelitzia Nicolai, ofwel familie van de bananenplant alleen sterker. Ik zag de pot en was meteen verkocht, dit is dé combinatie! Hij staat hier prachtig, absoluut een toevoeging in onze woonkamer. Ik zat er even over te twijfelen hem naar de kinderkamer te verplaatsen, daar heb ik ook een mooi hoekje waar hij tot zijn recht kan komen maar ik vind het zonde als ik hem niet de hele tijd kan zien. Ik denk dat er op termijn daar ook nog eentje gaat komen. Hij is groot wat betekent dat ik hem tot drie liter water moet geven om de twee á drie weken. De ‘Groenen Planten Voeding’ van Pokon direct geven, met deze grootte is een keer per twee weken voldoende. Heb je een kleinere bananenplant? Dan is een keer per week voldoende, sowieso helpt het bij bruine bladeren mocht je een keertje vergeten zijn water te geven. Als potgrond de ‘Pokon Palmen Potgrond’.

DSC 0309 3264x4928 - Een mini groene make-over in onze woonkamer!
DSC 0253 3264x4928 - Een mini groene make-over in onze woonkamer!
DSC 0257 3264x4928 - Een mini groene make-over in onze woonkamer!
DSC 0331 4928x3264 - Een mini groene make-over in onze woonkamer!

Dan de Pilea Peperomioides ofwel het bekende pannenkoekenplantje! Ik heb ooit stekjes gehad van deze plant en daar zorgde ik dusdanig goed voor dat ik binnen no-time een enorme plant in huis had. Die heb ik toen aan mijn schoonmoeder gegeven, ik had er gewoon geen plek meer voor. Hier kan het nu wel en dit is eigenlijk de eerste plant die ik in mijn karretje stopte. Ik vind hem gewoon enorm leuk! En hij is ook enorm simpel in de verzorging, je kan hem niet eens dood laten gaan als zou je dat willen. Voeg één keer per maand de Pokon ‘kamerplanten voeding’ toe aan het gietwater en klaar is kees. Nou, is dat makkelijk of makkelijk? Dat dacht ik.

Een oudroze pot erbij en hij past perfect binnen ons interieur. Ik verplaatst hem wel eens, soms staat hij in de kast en anders op de kachel. Nu de kachel toch nog niet aanstaat kan dat prima.

DSC 0280 4928x3264 - Een mini groene make-over in onze woonkamer!
DSC 0267 3264x4928 - Een mini groene make-over in onze woonkamer!

De derde plant is een Nephrolepis ofwel een krulvaren. Een simpele plant maar hij ‘steekt zo lekker frivool omhoog’ zullen we maar zeggen, goeie beschrijving wel he? De pot vond ik meteen al tof, en de combinatie is precies zoals ik hem wilde. Geen poespas, hij staat gewoon mooi zo. Varens hebben veel vocht nodig dus ik geef hem braaf om de dag een scheutje water. Als potgrond is het handig voor de varen de ‘Pokon Anthurium Potgrond’ te gebruiken.

DSC 0301 3264x4928 - Een mini groene make-over in onze woonkamer!
DSC 0296 3264x4928 - Een mini groene make-over in onze woonkamer!

De vierde plant is een behoorlijke knul, de reden dat ik hem graag wilde hebben was hoe hij hangt. Vanwege de kast mocht er best een plant komen die naar beneden zou hangen, dat ‘vult’ de vakken mooi. Ik had geen idee hoe hij heette, ook de app ‘Plantsnap’ kon hem niet duiden dus ik vroeg het aan jullie op Instagram maar ook daar werd ik niet wijzer. Ik vond hem mooi maar wel een teer dingetje, hij heeft wel een helpende hand nodig. Dus ik heb mijn vingers op standje groen gezet en ga proberen goed voor ‘m te zorgen. Omdat ik niet weet hoe hij heet geef ik hem één keer per week een scheut water en voeg daar de kamerplantenvoeding aan toe, dan weet ik zeker dat ik goed zit. Sowieso heb ik hem verpot met de ‘Pokon Kamerplanten Potgrond’, dat leek mij verstandig. Mocht jij wel weten hoe hij heet, dan hoor ik het graag!

DSC 0337 4928x3264 - Een mini groene make-over in onze woonkamer!

En ja, je hebt blijkbaar voor verschillende planten verschillende soorten potgrond.. Who knew! Ik niet in ieder geval, nu wel en jij ook. En als je niet weet welke grond bij welke plant moet kan je hier kijken. En dat er dus zoiets bestaat als ‘voeding’ voor planten. Ik dacht dat water de voeding was maar nee, dat blijkt toch complexer te zijn, haha.

DSC 0327 3264x4928 - Een mini groene make-over in onze woonkamer!

De woonkamer is bijna af dus ik zal een keertje alle foto’s omtrent deze ruimte verder delen. Voor nu moeten dus eerst de gordijnen nog even binnenkomen en wil ik de kast nog wat meer vullen maar dat is een proces. Ik ben al wel erg blij met deze groene vriendjes, het staat echt heel goed en het past er ook. Ik ben warempel trots op mijzelf! Ja, ik ben echt heel blij. Nu ze nog goed verzorgen, maar daar helpt Pokon bij. Dan kan het toch niet fout gaan jongens?

Kan jouw woonkamer een groene make-over gebruiken? En niet alleen met plantjes maar ook meubilair en accessoires? Pokon geeft een make-over weg t.w.v. €2.500 door interieurblogger & styllist Styled by Sabine. Deel een foto van je interieur op Instagram met de #pokonmakeover en vertel waarom jouw woonkamer een make-over kan gebruiken. Vul ook je gegevens in op de website. Je kan mee doen tot en met 14 december 2019. Succes!

Wat vinden jullie van mijn nieuwe plantjes?

Liefs,

Elise Joanne