IMG 7029 - Dit is mijn foute kersttrui!

Oh jongens, jullie weten hoe dol ik ben op kerst en álles wat daarbij komt kijken. Sinds de eerste van november luister ik al naar Mariah Carey en haar hartenwens voor kerstmis. Warme chocolademelk, Chris Rea op repeat, nieuwe kerstballen in de boom en Home Alone op de buis. En dit is mijn Foute Kersttrui voor ‘Foute Kerstruiendag 2019’ waarin ik mijzelf het liefste 24/7 hul. En met een doel.

Kerst is alles, kerst is absoluut de bom in dit huis. Ik versier de haard (we hebben een haard dit jaar, hoera!) met lichtjes, overal ligt hulst met een grote kerstbal en de kerstboom heeft dit jaar bijpassende ballen die perfect matchen bij ons nieuwe interieur. Ik vind deze tijd van het jaar gewoon gezellig, ik ga daar – zoals ze zeggen – ‘heel goed op’.

IMG 6836 - Dit is mijn foute kersttrui!

Foute kersttruien zijn absoluut geweldig maar nog los daarvan is het ook een goeie manier om aandacht te vragen voor een belangrijk onderwerp.

Save the Children, ik denk dat je dit wel kent toch? Zij zetten zich in voor kinderen in nood. Elk kind moet de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen om in veiligheid op te kunnen groeien. Helaas is zo’n kans voor miljoenen kinderen in de wereld niet vanzelfsprekend. Armoede, honger, verwaarlozing, misbruik, geweld en uitsluiting komen op grote schaal voor. Save the Children geeft kinderen overal in de wereld een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht en gevaar. Zij helpen de meest kwetsbare kinderen ter wereld met medische zorg, gezonde voeding en een veilige plek. En geven hen voorlichting en onderwijs voor een beter perspectief.

IMG 7105 - Dit is mijn foute kersttrui!
Foto gemaakt tijdens het Save the Children event, ook een leuk ‘fout’ exemplaar toch?!

Je bent al een held als je een foute kersttrui draagt, maar je bent pas écht een redder in nood als je in je foute kersttrui geld inzamelt voor kinderen die jouw hulp heel hard kunnen gebruiken.

Dus, wat is de bedoeling? Tijdens Save the Children’s Foute Kersttruiendag is het de bedoeling dat wij allemaal zoveel mogelijk geld proberen te verzamelen voor kinderen in nood. De officiële datum van Foute Kersttruiendag is dus 13 december, maar komt die dag je niet uit of kan je er geen genoeg van krijgen? Dan ben je van harte welkom om op een andere dag je heldendaad voor kinderen in nood te verrichten, wat jou uitkomt.

Wat ik van jou wil vragen is of je mee wil doen. Dat kan op verschillende manieren; zelf actief mee doen en samen met je eigen foute kersttrui in jouw omgeving mensen enthousiasmeren om geld te doneren. Misschien sta je voor de klas en is dit wellicht een leuke manier om je groep kinderen en hun omgeving te enthousiasmeren voor dit goede doel? Kerstliedjes zingen of ontbijtjes maken voor de directie? Misschien zelfs een sponsorloop? Of misschien heb jij wel casual friday op je werk? Vraag mensen hun foutste kersttrui aan te trekken en zet een collectebus neer naast de koffiepot op je werk. Je kan hier kijken hoe je meedoet, aanmelden is heel simpel.

Mocht je op andere manieren willen participeren, dan kan je hier kijken.

Ter beeldvorming; voor € 3,50 hebben 3 kinderen in Libanon al een paar warme sokken om deze koude winter door te komen. Met €20,- geef je 200 waterzuiveringstabletten voor schoon drinkwater. En €35,- levert al een behandeling van 10 weken met Plumpy’Nut op, om een ondervoed kind in Somalië te laten aansterken.

Want een echte held verzamelt geld. In een foute kersttrui! En alle hulp is welkom, ook in je huis/tuin/keuken trui, in je nette kokerrok of in je overall. Het maakt niet uit, als jij kan en wil helpen zou dat al heel fijn zijn.

Liefs,

Elise Joanne

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Save the Children.