shutterstock 448063051 1024x683 - 'Dingen' die je eigenlijk niet nodig hebt maar zó handig zijn!

Ik vroeg laatst aan jullie op Instagram wat jullie nou super handig, prettig en makkelijk vinden maar eigenlijk niet helemaal nodig is om te hebben. Gemak dient de mens zijn mijn grootmoeder altijd en het lieve besje had gelijk. Van robot stofzuigers tot kruimeldief, van een autowasstraat tot een man die altijd kookt. Dit zijn jouw en mijn nutteloze ‘dingen’, maar wel verrekte handig!

Ik denk dat met stip op nummer één door jullie ‘EEN SCHOONMAAKSTER’ werd geroepen, haha! En dat kan ik beamen, wat was het fijn om een tijdje een schoonmaakster te hebben, ik mis haar nu al. Nee, niet perse nodig want ik heb ook twee bruikbare handjes maar jongens toch, wat zalig om een schoon huis te hebben en er zelfs niet voor hoeven te doen. Ik vond het erg prettig om niet in het weekend of tijdens het werken toch de badkamer te moeten boenen terwijl ik liever met de kinderen was na een drukke week. Dus, ik snap jullie helemaal. Helaas ga ik de komende tijd zelf weer op de knietjes en met zweet onder de oksel de viezigheid te lijf maar daar word ik niet minder van. Wel minder blij, haha.

Daarna waren er heel veel andere diensten genoemd. Een strijkservice kwam veelvuldig langs. Maar jongens, dat ken ik helemaal niet! Wat ideaal joh, als iemand die een bloedhekel heeft aan strijken klinkt dat als muziek in mijn oren. Ik ken wel gewoond de stomerij maar meerdere van jullie hebben gewoon een ‘aan huis dienst’ waarbij overhemden worden opgehaald en weer worden afgeleverd. Toppunt van heerlijke luxe, haha. En dan de autowasstraat, glazenwasser en boodschappen bestellen natuurlijk. Ja, ook hier maken wij gebruik van de eerste twee. Zelf vind ik boodschappen doen eigenlijk te leuk om uit handen te geven, of ben ik de enige die zo raar is? Wel deden wij het een tijdje net na de geboorte van Fos, echt een uitkomst als je zelf te belabberd bent om de deur uit te gaan kan ik je vertellen.

shutterstock 730584517 1024x774 - 'Dingen' die je eigenlijk niet nodig hebt maar zó handig zijn!

Laten we de gouwe vaatwasser niet vergeten. Want je kan het prima met de hand doen maar eigenlijk wil ik dan gewoon niet. Ook niet op vakantie. Lekker lui he? Of een droger! Wij hebben een droger en onze handdoeken komen er altijd zo heerlijk zacht uit, pure liefde. Kleding doe ik er absoluut niet in maar handdoeken dus wel en binnen twee uur heb ik alle vaatdoekjes, handdoeken, zwemhanddoeken en beddengoed weggewerkt. Anders hing heel de bovenverdieping altijd vol met dit soort was, nu is het meteen heerlijk schoon en weggestopt in de kasten.

IMG 4944 3024x4032 768x1024 - 'Dingen' die je eigenlijk niet nodig hebt maar zó handig zijn!

Als je het mij vraagt is de Quooker echt een absolute luxe apparaat wat niet bepaald nodig is maar ik zou hem nóóit meer willen missen, haha. Hij gaat ook absoluut mee naar onze nieuwe woning, dat weet ik wel. En wij hebben dan natuurlijk ook nog de Quooker Cube, helemaal driedubbele decadent gedoe met gefilterd, bruisend en kokend water maar ik ben echt fan. Ik schreef er een tijdje geleden over, klik hier. Okay, ook ik geef toe dat het gefilterd en bruisend water niet heel nodig is maar als je houdt van Spa Blauw en Rood zou ik het zeker overwegen. Maar, daar zou ik wel zonder kunnen. Zonder het kokend water gedeelte niet hoor, nee dat is een blijvertje.

En dan de ‘kleinere’ dingen die oh zo fijn zijn om te hebben. Een appelsnijder, een eierkoker voor perfecte eitjes waarbij je zelf niet meer de tijd in de gaten hoeft te houden. Een koffiebonen abonnement, een mascara-abonnement (ja, dat bestaat!), een elektrische melkopschuimer voor je favoriete cappuccino, steelstofzuigers, hondenuitlaatservice, Nespresso recycle en ophaal service, stoomreiniger, een foodchopper. Jullie kwamen echt met de beste items, services en dingen! Oh, en Google Home! Absoluut onnodig om een apparaatje te vertellen wat er moet gebeuren maar he, vanaf je favoriete zithouding de lampen aan kunnen doen is toch best chique de friemel he? Ik snap het wel.

IMG 3933 3024x4032 768x1024 - 'Dingen' die je eigenlijk niet nodig hebt maar zó handig zijn!

Een tijdje geleden schreef ik ook over mijn nieuwe – mooie, jawel! – printer van HP. De Tango X, die er uit ziet als een boek. Ik kon toen ook de HP Instant Ink erbij aanschaffen, een abonnement voor printerinkt zodat je nooit meer zonder zit. Het is eigenlijk een abonnement op cartridges afgestemd op jouw printbehoefte. Je krijgt alleen nieuwe inkt als jouw inkt bijna op is. Niet alleen is dit handig, je verspilt zo ook geen cartridges die anders zouden uitdrogen. Je krijgt dus geen onnodige cartridges thuisgestuurd zodat je een voorraadje kan verzamelen, je krijgt dus alleen inkt wanneer het moet én in de kleuren die bijna op zijn.

Je hoeft dus de cartridges niet zelf te bestellen zodra je door hebt dat ze op zijn (en het dus te laat is want jij kan niet meer printen), je printer geeft automatisch een seintje naar HP als de inkt dreigt op te raken. De cartridges krijg je dan automatisch thuisgestuurd. Kijk, weer zo’n handige service! En nee, in het kader ‘niet geheel nodig wel erg prettig’ hoort deze daar ook absoluut bij toch! Je eigen printplan zoals HP het noemt, is ook gewoon maandelijks opzegbaar. Je bespaart hiermee tot 70% op je kosten voor originele HP inkt. Oh, en de oude cartridges kan je in het bijgeleverde zakje stoppen zodra ze op zijn, dan zorgt HP ervoor dat ze gerecycled worden.

Er zijn 4 soorten HP Instant Ink printplannen beschikbaar, dus ook als je maar enkele keren per maand print, honderden pagina’s per week en alles daartussen in. Je kan hier kijken hoe het werkt en of er een abonnement tussen zit wat handig is voor je. Je krijgt dus geen nieuwe inkt als je nog hebt, en je hoeft niks te doen als het wel dreigt op te raken.

Of het nou je siliconen knoflookpeller is, je afstandsbieding voor je garagedeur of je elektrische peper- en zoustel; het is mij toch allemaal een potje verrekte handig he? Moet kunnen jongens, niet absoluut nodig wil niet zeggen dat het niet héél fijn kan zijn om te hebben, haha.

Welke items, diensten of services vindt jij echt heel fijn om te hebben (of wil je hebben!) maar stiekem weet je dat het wellicht niet helemaal nodig is?

Liefs,

Elise Joanne

Het stuk over de Instant Ink is bevat een betaalde samenwerking met Coolblue.