IMG 7743 - De top vijf schoencadeautjes voor kinderen & tieners!

Tijd om je schoentje te zetten! Maar wat doe je er in als ouders? Wij hebben een ‘schoenzet-plan’ waarmee we de spanning die toch wel heerst bij onze oudste goed onder controle krijgen. Maar, mocht je inspiratie missen dan kan je wellicht deze top vijf bekijken!

ik kreeg afgelopen week een doos opgestuurd namens/van Bol.com, met daarin dé vijf schoencadeautjes van dit jaar. Ik dacht, dit is wellicht leuk om te delen! Ik moet zeggen dat ik de helft er niet eens van ken, ik leef blijkbaar onder een steen. De cadeautjes zijn verdeeld in meerdere leeftijdscategorieën van peuter/kleuter tot tiener en jongvolwassene.

IMG 7734 - De top vijf schoencadeautjes voor kinderen & tieners!

Als eerste de PlayDoh confetti! Althans, je kan hier ook gewoon Play-Doh (kijk hier voor alle aanbiedingen) in het algemeen neerzetten maar dat is de versie die in de doos zat. En Hazel krijgt inderdaad ook Play-Doh voor Sinterklaas! Kleien blijft leuk en omdat je de potjes per stuk kan kopen of in leuke setjes waarmee je meteen hele dieren kan knutselen is er voor ieder wat wils in deze prijscategorie van Play-Doh. Deze met confetti kende ik niet, ondanks ons strict ‘1 keer schoen zetten beleid’ is dit wellicht toch leuk om alsnog een keertje te geven. De Play-Doh confetti met zes potjes kost €6,99, klik hier.

IMG 7733 768x1024 - De top vijf schoencadeautjes voor kinderen & tieners!

Duplo! Ja, Duplo is koning. Maar, Duplo is wel erg prijzig dus de kleinere setjes zijn geschikt als schoencadeau zoals deze set met Babydieren. Natuurlijk kan je ook gewoon grotere sets geven, jij bepaalt als ouder hoe diep je portemonnee is. Wij geven dit soort kleinere setjes ook vaak voor een verjaardag, niet te duur maar wel een leuke aanvulling op een bestaande verzameling of om ermee te starten. Deze doos met Duplo Babydieren kost €9,99, klik hier. Oh en vergeet ook niet Kruidvat te checken op goeie Duplo & Lego aanbiedingen, daar wil ik het meeste van onze voorraad – als ik het niet tweedehands score – vandaan halen.

IMG 7735 - De top vijf schoencadeautjes voor kinderen & tieners!

Dan de BABYborn Surprise die je kan kopen voor €12,99. Ik moest echt even kijken wat dit speelgoed in vredesnaam bevatte, ik snapte er niks van! Het is dus een soort ei en daarin zit een BABYborn popje in en een dekentje/swaddle. Er zijn 12 verschillende soorten en nee, je weet niet van te voren welke je krijgt. Je kan ze dus allemaal sparen, leuk concept. Wel vervelend dat je dus niet weet welke er in zit en je meerdere van één soort kan hebben. Dan zou je kunnen ruilen maar voor meer dan een tientje is dat toch wel jammer als je hem al blijkt te hebben. Afijn, een verassing dus. Ze (of hij? Check de kleuren van de ogen en het flesje!) moet plassen, heeft een schone luier nodig en moet natuurlijk ook drinken met het bijkomende flesje.

IMG 7740 - De top vijf schoencadeautjes voor kinderen & tieners!

Pokémon, in mijn tijd was dit een enorme rage en blijkbaar is dat nog steeds zo. Het populaire schoencadeautje is de Pokémon Trading Card Game, een setje waarin tien speelkaarten zitten. Deze tien kaarten komen in een simpele kartonnen verpakking en kosten €5,99, net prijsje. Deze serie, de Sun & Moon Unified Minds bevat 230 speelkaarten en elk setje bevat er dus tien. Geen idee hoe het werkt verder, ik heb mij nooit verdiept in Pokémon namelijk, zelfs in mijn eigen jonge jaren niet. Wellicht is dit hét cadeau voor jouw zoon of dochter!

IMG 7736 - De top vijf schoencadeautjes voor kinderen & tieners!

Als laatste, nummertje vijf, een spelletje voor de wat oudere kinderen en/of tieners. Nou ja, zelfs volwassenen want ik zie dit spelletje in menig kast van vrienden voorbij komen. Ik heb het over Qwixx, genomineerd voor Speelgoed van het Jaar in 2013 en de winnaar van de Nederlandse Spellenprijs in 2014. Qwixx is te koop voor €9,85 en is een dobbelspel van het merk White Goblin Games. ‘Bij Qwixx hoef je niet op je beurt wachten – iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp! Dobbel mee en laat je aansteken door de Qwixx-koorts!‘. Klinkt leuk! Al te spelen vanaf twee spelers, dat is fijn want ik speel vaak met Boris een spelletje, de kinderen zijn nog wat te jong. Ik weet dat vriendinnetje Aranka ook fan is en dat zegt wat als game-fanaat!

Dat was ‘m! Zit er wat tussen als cadeautje voor in de schoen of voor Pakjesavond zelf?

Liefs,

Elise Joanne