hith father christmas lights iStock 000029514386Large - De leukste kerstfilms! (ook volgens jullie!)

Ja, ik ben een sucker voor de kerstige films in deze periode van het jaar, wie niet? Ik heb zo mijn absolute favorieten die ik elk jaar met heel veel liefde weer opnieuw kijk – die deel ik vandaag – en ik vroeg jullie naar ook naar favorieten exemplaren.

Mijn absolute favoriet is écht Home Alone, ik kijk hem standaard op Eerste en Tweede Kerstdag. Er is altijd wel een zender die hem klaar heeft staan deze dagen dus dat komt perfect uit. Ik vind beide ook vrijwel even leuk hoewel de eerste toch het pareltje is.

Dan heb je The Holiday natuurlijk, dit is gewoon een goeie film! Corny maar niet té. Love Actually hoort ook absoluut tussen de favorieten. De Gouwe Ouwe’s zijn Santa Claus met Tim Allen en The Family Man met Nicolas Cage. Smullen! En blijven ook gewoon goeie exemplaren, niks mis mee. De jongere generatie weet niet wat ‘ie heeft gemist.

Wat ook tijdens kerst graag gezien wordt is Die Hard, niet heel kerstig en toch een hele mooie traditie elk jaar! Ook met Valentijn trouwens, dit is dé Valentijn-film voor Boris en mijzelf. Jullie gaven ook niet enorm typische decemberfilms op toen ik er om vroeg; veel film-reeksen werden er genoemd! Harry Potter, Lord of the Rings, The Hobbit. Snap ik helemaal!

Jullie kwamen ook met de favorieten die ik hierboven al noemde, daar kan je de volgende films nog bij op (dit zijn degene die het meeste zijn genoemd!;

The Grinch
A Christmas Carol
The Polar Express
A Christmas Prince
(en de vervolgfilms, waaronder de nieuwste ‘A Royal Pregnancy’!)
Christmas Chronicles
Bridget Jones Diary
ELF
Prinsess Sissi
(mijn moeders favoriet, ook een gouwe ouwe!)
The Sound of Music
While you were sleeping
(ook een gouwe ouwe, love it!)
How the Grinch stole Christmas
Little Woman
The Muppet Christmas Carol

Natuurlijk staan er ook veel sappige nieuwkomers op Netflix, Videoland, WithLove, Amazone Prime, Disney+.. noem ze allemaal maar op! Zoals ‘A Knight Before Christmas’ op Netflix en ‘Noelle’ op Disney+. Sowieso kan je de meeste films van hierboven wel op een van deze streamingsdiensten bekijken. Vergeet niet dat je vrijwel altijd een maand gratis kan loeren, als je het doet dan is dit dé maand om een abonnement te activeren en lekker weer op tijd op te zeggen voor het nieuwe jaar. En je kan via mij nog steeds een maand gratis WithLove kijken, dat sowieso.

Oh, en veel films kan je ook kijken via Pathe Thuis trouwens, je kan ze vaak 48 uur huren voor een paar euro, best netjes. Er staan heel veel nieuwe films op maar ook echte oudjes, ik kijk hier geregeld een film uit hun bestand. Tipje!

Aanvullingen zijn natuurlijk welkom, dit zijn voor jou en mij dé kerstfilms om te kijken in ieder geval!

Liefs,

Elise Joanne