DSC 0138 800x530 - De Iphone 8 - Hebben of Hype?

De verkoop is officieel gestart, de iPhone 8, iPhone 8+ en de iPhone X (spreekt uit als tien) zijn gelanceerd. Hoezee! Toch? Er zijn mensen die helemaal lyrisch worden als er een nieuw speeltje van Apple uit is, die meteen hun portemonnee met liefde trekken en er zelfs úren voor in de rij staan. Ikzelf heb dat totaal niet maar vind de obsessie enorm boeiend! Want wat is het dat dit dingetje, dit über moderne en dure telefoontje zo populair maakt? En, zou jij hem willen hebben?

Dit artikel betreft een samenwerking

Okay, maar wat is het verschil met een iPhone 7? De telefoon verschilt qua uiterlijk weinig van zijn voorganger, maar is wel voorzien van een sterke glazen achterkant. In tegenstelling tot de iPhone X heeft de iPhone 8 nog steeds een homeknop met Touch ID en een LCD-display. De iPhone X heeft dit dus niet. De iPhone 8 verschijnt in 3 verschillende kleuren te weten in zilver, grijs en goud. De iPhone 8 is sneller dan zijn voorganger en kan draadloos (hoe dan?) opgeladen worden. Oh, en zijn prijskaartje? Vanaf €809,- heb jij dit speeltje in huis.

De iPhone 8 is de ‘goedkoopste’ nieuwe telefoon van Apple, maar is ten opzichte van de iPhone 7 wel flink verbeterd. Dat is iets te merken aan het design, maar de vernieuwing heeft vooral binnen het toestel plaats gevonden. Het toestel krijgt hetzelfde schermformaat als voorheen, namelijk 4,7-inch. Het display blijft LCD, maar er wordt wel nieuwe technologie aan toegevoegd. Het gaat om True Tone, wat ook in de nieuwe iPads te vinden is. Dat moet zorgen voor meer natuurgetrouwe kleuren in beeld.

Iphone 8 - De Iphone 8 - Hebben of Hype?

En hoe werkt het draadloos opladen precies? Het toestel moet op een speciale pad gelegd worden die verbonden is aan het stopcontact. Leg je de iPhone op zo’n matje, dan wordt hij vanzelf opgeladen. Bovendien is draadloos opladen handig, omdat je hierdoor de Lightning-poort niet meer nodig hebt om de accu op te laden. Zo kun je muziek luisteren en opladen tegelijk. Dit vind ik zelf wel een hele fijne optie want als ik in de auto zit en mijn telefoon aan de lader hangt (omdat ik mijn navigatie, muziek en radio tegelijkertijd laat lopen), kan ik geen muziek draaien via de radio en geen telefoongesprekken voeren via mijn draadje in mijn oor. De iPhone 8 heeft een glazen achterkant die dit draadloos opladen dus mogelijk maakt maar het lijkt mij wel een zwakke punt in het design als het gaat om veiligheid.

Natuurlijk is de camera ook verbeterd, Apple zou Apple niet zijn als zij dat achterwege lieten. De iPhone 8 is voorzien van een 12 megapixel-camera. Deze camera vangt 83 procent meer licht op dan de iPhone 7. Aan de voorkant is de telefoon voorzien van een 7 megapixel-camera.

Mocht je écht gek willen doen en helemaal voor de nieuwste Apple snufjes willen gaan? Kies dan voor de iPhone X die gezichtsherkenning heeft en een geheel nieuw design. Het ‘edge display’ zorgt ervoor dat de schermranden nagenoeg volledig verdwijnen. Hierdoor kan het scherm van de iPhone X groter worden, zonder dat het formaat van de iPhone toeneemt. En de prijs? Die start vanaf een astronomische €1159,-.

Je kan alle informatie over de iPhone 8 en de iPhone X hier bekijken mocht je meer willen weten. En mocht je de Iphone 8 bestellen dan kan dat hier.

Nou ben ik dus heel benieuwd, zitten er liefhebbers onder mijn bezoekers die dit dus echt geweldig vinden, zulke nieuwe speeltjes? Ga jij je creditcard trekken, er krom voor liggen of je spaargeld ervoor uitgeven? Houd jij van de nieuwste snufjes?

Ik pas voor nu, ik ben namelijk dol blij met iPhone 7 en ik vind dat nog steeds een heel nieuw telefoontje, haha. En hij doet het nog zeer goed dus geen reden om over te stappen. Wat jij?

Liefs,

Elise Joanne