shutterstock 1402599563 1024x683 - De dingen die ik standaard koop bij de Supermarkt

Sinds een paar weken bestel ik boodschappen en vind het ideaal te noemen. Ik vond boodschappen doen altijd een uitje maar vaak ook een moetje. Fos vond het ook leuk en het gaf iets te doen maar het was ook tijd die we niet aan iets anders konden besteden. Ik kreeg de vraag wat wij altijd standaard kopen met de wekelijke boodschappen, een lekkere huismoeke vraag die ik vandaag beantwoord!

In de app kan ik heel makkelijk zien wat ik elke week besteld heb en kan ik het zetten in een ‘favoriete lijstje’. Hartstikke handig, al deze items selecteer ik en hop, ze gaan het digitale mandje in. Dat vul ik dan aan met eten voor de rest van de week of items die ik niet elke week hoef te bestellen zoals wc-papier, keukenrollen, kattengrit etc.

Fruit & Groente

Standaard bestel ik appels, bananen, aardbeien, watermeloen en kiwi’s. Elke week is dit ons standaard fruit in de zomer. Appels, bananen en kiwi’s trouwens het hele jaar rond, dat is ons ‘standaard’ fruit hier in huis. Bananen worden elke dag gegeten door ons allen, ieder een stukje dus elke ochtend jagen we er sowieso twee doorheen. Vaak wil ik nog wel eens aan bakje ananas of suikermeloen toevoegen als ik zin heb in een salade met ham en meloen.

Qua groente koop ik standaard aardappels (ik schaar dit maar even hieronder), komkommers, snoeptomaten, gewone tomaten, paprikamix en uien. De kinderen eten veel komkommers en tomaatjes en ik gebruik bij heel veel gerechten, als extra groente, paprika en ui. In vrijwel elke salade zit rode ui en in bijna elke pasta, curry of andersoortig mengsel wel witte ui en paprika. Een netje citroenen mag ook niet ontbreken (eigenlijk is dit fruit natuurlijk maar ik gebruik het bij gerechten). Ik gebruik het bij enorm veel gerechten elke week, minimaal de helft van de tijd. Op warme dagen maak ik ‘fruitwater’ met citroenen en aardbeien.

Brood & Beleg

Standaard koop ik een heel brood zodat het in de vriezer kan. De ene week gaat het hele brood op, de andere week net niet. Ik haal telkens uit de vriezer aan boterhammen wat dat moment nodig is zodat we altijd vers brood hebben. Ik vind oud brood niet te kanen, alleen als ik zin heb om het te roosteren. Qua ‘vers’ beleg is smeerkaas, kipkerrie salade en créme pate een standaard onderdeel van ons lijstje. Alsmede kipfilet voor op brood en kaasplakken. Beide worden door Boris veel gegeten, haha.

Rijstwafels, crackers, maïsvingers, een paar potjes voor Hazel van Olvarit en Nutrilon Forte 2 arriveert ook standaard elke week. Okay, de maisvingers wellicht niet élke week maar de rest wel. Nu Hazel met de pot mee eet koop ik elke week twee potjes voor het geval dat wij buiten de deur eten en zij niet echt goed mee kan eten of als we een salade verorberen en zij gewoon een warme prak moet krijgen. Ze drinkt nog melk uit de fles, vandaar de Nutrilon Forte 2.

Zuivel

Standaard een literpak halfvolle melk, magere yoghurt, bosvruchten yoghurt en twee grote pakken Optimel in de smaak Framboos. Daarnaast een paar pakken Skyr voor ons ontbijt en om de week NaturNes toetjes. Fos drinkt elke ochtend en avond een beker Optimel, de halfvolle melk is voor Boris en Hazel en de Skyr eten wij in de ochtend en/of avond gemengd met de magere yoghurt. De bosvruchten yoghurt is het standaard toetje voor Hazel en soms een NaturNes toetje.

Drinken

De kinderen drinken veel water, wij ook. Sinds mijn wens om zwangerschapskilo’s kwijt te raken, na de bevalling van Fos, komt er amper nog frisdrank bij ons het huis binnen. Onderhand ben ik allang weer op gewicht maar ik heb geen behoefte aan cola of een ander drankje buiten etentjes in restaurants om. Standaard op het lijstje is een pak ice-tea want dat vind ik sowieso erg lekker, dat drink ik graag in het weekend. Verder eigenlijk alleen nog (speciaal) biertjes voor Boris en een fles witte wijn. Tja, wijn is fijn! Er staat hier in de koelkastdeur altijd een fles ranja maar die gaat zo langzaam op, dat hoef ik maar zelden de bestellen. En verder hebben we dus melk of Optimel standaard in huis om te drinken.

Verder staan er nog items in het favoriete lijstje die niet elke week besteld worden maar ik er wel snel bij kan klikken als het op blijkt te zijn. Vaak staan er de ingredienten die ik afwisselend gebruik voor diverse gerechten. Onderhand staat er eigenlijk altijd wel kipfilet op, gehakt, eieren, courgette, krieltjes, broccoli, sperziebonen.

Dat was het wel een beetje! Echt een moeder artikel dit, haha. Moet kunnen! Wat staat er standaard bij jullie op het lijstje elke week?

Liefs,

Elise Joanne