Cadeautips voor een driejarige: Fos zijn verjaardagswensenlijstje!

Morgen is het zo ver, Fos wordt drie jaar oud! De kleine bink zal altijd mijn baby blijven maar zo klein is hij niet meer, nog een jaar en hij gaat naar de basisschool. Natuurlijk heeft het mannetje ook een wensenlijstje voor zijn verjaardag (zoals een échte boor zoals Opa heeft maar die staat toch maar niet op het lijstje) en die deel ik vandaag. Wat geven wij aan hem en wat staat er nog meer op?

Waar kon heb ik alle items gelinkt en de bijbehorende prijzen erbij gezet.

Wat geven wij Fos voor zijn verjaardag?

Misschien wel de belangrijkste vraag! Wat geven wij Fos voor zijn verjaardag? Wij wilden graag een cadeau voor binnen en een cadeau voor buiten geven, dat was de intentie. Tot maandag had ik alleen nog het ‘binnencadeau’ maar sinds gisteren hebben wij ook een perfect ‘buitencadeau’ weten te scoren. En beide via marktplaats!

Cadeautips voor een driejarige: Fos zijn verjaardagswensenlijstje!

Het cadeau voor binnen is het Duplo Ziekenhuis geworden, een prachtige speelset waar hij echt heel blij mee gaat zijn, daar twijfel ik geen seconde over. Maar nieuw vond ik dit véél te duur dus ik hield marktplaats in de gaten. Daar stond deze set, met extra ambulances en poppetjes, in nieuwstaat en volledig, op voor maar vier tientjes. Nieuwprijs voor alles bij elkaar was een kleine €200,-. Ik ben met gierende banden naar het naastgelegen dorpje gereden en heb hem meteen opgehaald toen ik het zag. Nu nog snel opbouwen en inpakken!

disney cars 14 inch 215 cm jongens terugtraprem rood 156857 1024x822 - Cadeautips voor een driejarige: Fos zijn verjaardagswensenlijstje!

Het buitencadeau, dat was even een dingetje. Wij wilde graag een fietsje geven aan de beste man. In eerste instantie een loopfietsje want hij heeft een driewieler. Die is onderhand een beetje te klein maar leuk vindt hij ‘fietsjes’ wel. Maar jeetje jongens, wat dúúr! Ik zag prachtige exemplaren voor bijna €100,-. En via marktplaats kwam ik er maar niet uit, er stond geen geschikt exemplaar in de buurt op. We hadden de moed een beetje opgegeven toen maandagavond een advertentie online kwam met een Cars 12-inch fietsje met zijwieltjes. Vrijwel niet gebruikt en in hele goede staat, ook voor vier tientjes in plaats van nieuwprijs ook een kleine €100,-. Dus, twee happy campers hier met deze mooie cadeaus! En ik denk dat wij Fos heel gelukkig maken hiermee!

Wat staat er op zijn verlanglijstje voor vrienden en familie?

Cars 1024x509 - Cadeautips voor een driejarige: Fos zijn verjaardagswensenlijstje!

Zoals jullie wellicht wel weten is Fos een ENORME Cars fan, de films staan elke week wel aan, hij heeft een foto van Bliksem Mcqueen naast zijn bed en hij loopt permanent rond met een autootje van Bliksem in zijn handen, dat is de nieuwe ‘snoezel’ geworden.

Van opa en oma krijgt hij een Cars dekbed en ik zit nu al in de stress als ik hem moet gaan wassen en hoe Fos daarop gaat reageren, haha. Deze dekbedden kan je overal verkrijgen, van Disney zelf zijn ze erg leuk maar ook behoorlijk prijzig.

Ook staat op zijn lijstje een grote Cars knuffel en ik als moeder ben daar blij mee want dat is toch een stukje zachter om mee te slapen dan een autootje, haha. Zijn neefje kreeg deze cadeau en hij was helemaal verliefd, verkondigde luidkeels dat hij deze ook moest kopen en als hij geen centjes had dat papa en mama dat moesten doen. Gesprekken over financiën gaan wij later wel aan, haha. De knuffel is verkrijgbaar bij Bol.com voor €28,95.

Als vierde Cars cadeau staat er op zijn lijstje een vloerpuzzel van Bliksem McQueen. Ons andere neefje heeft deze en ik was daar laatst op bezoek en maakte er een mentale notitie van om deze te vragen voor Fos. Puzzelen heeft Fos nooit heel leuk gevonden tót een paar maanden geleden! Hij snapt het nu ook meer en als hij dan ziet wat voor plaatje het kan worden, wordt hij helemaal enthousiast. De vloerpuzzel is lekker groot en kan op de vloer gemaakt worden. Ik zag degene die ik heb gelinkt voor een tientje bij Bol.com. Ik hoop dat iemand deze geeft!

Als vijfde en laatste Cars cadeau staat er op zijn lijstje de Crayola Color Wonder kleurboek van – jawel.. – Cars! Hij heeft die van Maya de Bij gekregen na de filmpremière van Kelly twee weken geleden en elke pagina is al voorzien van een kleurtje. De stiften geven niet af, alleen op het papier waar het voor bedoeld is, echt héél fijn! Zijn mond, handen en kleren (en mijn meubels..) zitten er tenminste niet onder. Pluspunt. As we speak ligt dit cadeautje al in de kast te wachten want Crayola heeft het ons gegeven om Fos mee te verrassen. Echt super leuk! Het boek is ook niet prijzig dus leuk om te vragen van een vriendje of vriendinnetje voor je kind, bij Bol.com voor €10,95.

Kinderboekentip: Boer Boris

Natuurlijk staan er ook boeken op zijn lijstje, Fos wordt elke avond voorgelezen en zonder ‘boekje lezen mama!’ gaat hij niet naar bedje toe. Handig chantagemiddel ook, haha. Ik vind dit misschien wel het mooiste moment van de dag, even samen op het grote bed uit zijn favoriete boekje van dat moment lezen. De serie Boer Boris is hier dus heel populair, ik schreef daar een tijdje geleden al over. Op zijn lijstje staat Boer Boris gaat naar Oma en Boer Boris in de sneeuw. Ze kosten €13,95 per stuk dus een heel schappelijk prijsje voor iemand die het wil schenken.

thumb DSC 0026 1024 1024x686 - Cadeautips voor een driejarige: Fos zijn verjaardagswensenlijstje!

Toen ik vroeg wat jullie leuke cadeaus vonden voor kinderen die drie jaar worden (op Instagram) kwam WaytoPlay enorm vaak naar voren! Ook omdat je dit binnen én buiten kan gebruiken. Het is een relatief simpele autobaan die je aan elkaar legt. Je gebruikt dan de autootjes en accessoires die je al hebt en laat je fantasie gewoon z’n gang gaan. Ik kende het niet maar ben helemaal enthousiast! Goedkoop is het niet, de simpele baan kost €33,-.

Ik zag bij Stephanie (Wolferien op Instagram), echt een heel simpel maar super leuk spelletje voorbij komen; Heads & Tails. Je moet verschillende hoofdjes bij kontjes zoeken en dit levert natuurlijk de meest grappige en unieke combinaties op. Welk deel hoort nou bij wel dier? Zij heeft hem gekocht bij Sostrene Grene begreep ik maar online zie ik hem ook voor €6,95. Leuk prijsje!

Bolderkar 1024x628 - Cadeautips voor een driejarige: Fos zijn verjaardagswensenlijstje!

Als laatste nog een item voor buiten; de Strandset voor op het strand of in de zandbak. Simpele speeltjes die alom bekend zijn met een leuke kar erbij. Ik zag dat iemand deze cadeau gaat doen (ik werk met lijstje.nl en daar kan je zien wat er al is afgestreept) en ben plaatsvervangend blij voor Fos want met dit weer zit hij alleen maar met zijn gat in de zandbak, haha. Onderhand zijn veel speeltjes sinds vorig jaar kwijt of kapot dus een nieuwe set was wel welkom. Deze specifieke kost €18,95 en bestaat uit elf delen.

Veel van onze familie en vrienden wonen ver weg, minimaal 1,5 uur rijden. Dat is niet erg, dat weten we en als er dan een verjaardag om de hoek komt zeilen dan houden we hiermee rekening. Dit jaar is bijna iedereen aanwezig en dat maakt het des te mooier voor Fos. Vaak genoeg lukt dat niet en mocht jij ook wel eens een verjaardag moeten missen omdat het simpelweg niet uitkomt of je te ver moet reizen? Dan kan je altijd een kaartje sturen, ik probeer dat eigenlijk altijd sowieso te doen. En nu kan je bij Kaartje2go ook een cadeautje erbij schenken! Dit is nieuw, sinds vorig jaar hebben ze deze mogelijkheid in hun assortiment opgenomen. Het wordt steeds vaker uitgebreid met meer mogelijkheden, ook met items voor kinderen. Ze verkopen boekjes, springtouwen, speenkoordknuffeltjes, sieraden; echt van alles voor kleintjes bij je zelfgeschreven kaartje. Dus mocht je niet aanwezig kunnen zijn op een verjaardag maar wel graag een cadeautje willen geven? Zij hebben die mogelijkheid nu!

Natuurlijk krijgt hij niet alle cadeautjes die hierboven beschreven staan, logisch ook. Maar je lijstje mag gevuld zijn, zo is er keuze voor eenieder om iets te geven wat bij hem of haar past én de bijbehorende portemonee. Wellicht heb jij iets aan ons lijstje!

Ik kan niet wachten om Fos zijn gezicht te zien morgen als wij cadeautjes gaan geven! En dit weekend mag hij twee keer zijn feestje vieren, zaterdag én zondag zit ons woonkamer heerlijk vol met familie en vrienden. Het gaat een druk maar fijn weekend worden!

Liefs,

Elise Joanne

De alinea over Kaartje2go bevat een betaalde link.