Boer zoekt vrouw - Boer Zoekt Vrouw - Mijn drie centjes!

Bron foto.

Ik ben om, ik ben verslaafd, ik heb er een nieuwe hobby bij. Waar ik graag Twitter, klaag, zeur en commentaar lever op ‘Het Beste voor je Kind’ en ‘Vier Handen op een Buik’, is er nóg een programma wat bij mij die heerlijke ongemakkelijkheid kan opwekken. Kijk je er nog niet naar? Tot dit seizoen skipte ik ‘t ook, snapte ik die burgerlijke TV niet bepaald, maar nu? Het is geweldig, het is leuk en het is zó heerlijk ongemakkelijk!

Dit seizoen startte al een paar weken geleden en toen er niks anders op de buis was op een rustige zondagavond, zijn ook wij verleid tot het zappen naar, jawel, Boer zoekt Vrouw. Gewoon even kijken waar eigenlijk heel die poeha al járen om draait, niets meer dan dat. Want het kon toch niet na 13 jaar nog steeds een vermakelijk programma zijn? Zoals mijn broer schreef in de familie-app; ‘kijken jullie nog steeds naar dat uitgemolken programma?’. Nee, niet ál, voor het eerst. Wij zijn laatbloeiers zo blijkt maar dat geeft niet, Yvon zal er blij mee zijn. Niet met mijn broer, wel met ons.

Dit seizoen volgen wij Marc, David, Herman, Olke en Riks. De ene woont in Zambia, de ander in Roemenië. Bij de een glijden zo’n duizend briefschrijfsters (en de rest) van haar stoel bij het zien van zijn rustieke koppie, bij de ander vallen zij om zijn maagdelijke en onzekere voorkomen. Voor ieder wat wils, maar je moet er wel een flinke reis voor over hebben.

Marc is dus die aantrekkelijke boer, degene die zoveel brieven heeft gehad dat hij er chagrijnig van werd. Zou ik ook worden, door de vrouwen zie je de potentiële boerin niet meer. De man die door velen als ‘jemig, wat een goed geschapen schepsel’ wordt beschreven, maar door mij als een ‘jemig, wat een lamlul’ wordt omschreven. Want Marc heeft zijn drie vrouwen uitgezocht om de reis naar Zambia te ondernemen maar jongens, het is mij toch een potje ongezellig en ongemakkelijk in dat warme huisje. Nog daar gelaten wat voor doodsangst er in zijn grote blauwe ogen te zien was bij het avondeten. Dat compenseerde hij dan maar door gefingeerd interessant naar zijn telefoon te kijken. Ook de dames vonden het dermate gezellig dat er labels van potjes gelezen werden in plaats van een fijne conversatie te starten. Goed begin! Maar, zijn vrouwen zijn stuk voor stuk aantrekkelijk, slim en spontaan. Hopelijk kunnen zij compenseren wat hij – tot nu toe? – moeilijk vindt om te geven; karakter.  Daarnaast zijn zij ook nog eens Zambia (of Afrika in het algemeen) al gewend, hartstikke handig, dan hoef je ze alleen warm te laten lopen voor jou. Wat blijkbaar toch een klus bleek in het verleden, want Marc kon geen vrouw in Zambia vinden maar eindigt nu met drie ‘Zambiaanse’ vrouwen. Kijk, daar is Boer zoekt Vrouw dan toch weer handig voor. Oh en dames, volgende week krijgen wij Marc in zijn zwembroek te zien. Alstu.

David, oh David. Als ik niet getrouwd was en jij niet in Roemenië had gewoond dan had ik je geschreven. Ik vind je geweldig, ik vind je knap, ik vind je zo’n enorm leuke vent! Eigenlijk heel ongemakkelijk om dit te schrijven want je lijkt als twee druppels op mijn voormalig vriendje en mijn man leest mijn artikelen voordat ‘t online komt. Afijn. Ik vind je leuk David, had ik dat al gezegd? En ja, dat is mede vanwege zijn enorm spontane karakter, die heerlijk mannelijke ambitie en die persoonlijke aandacht voor al zijn vrouwen maar óók omdat ik dat echt een aantrekkelijke vent vind. In Verweggistan ontving hij zijn dames met enthousiasme, aandacht en dik gesmeerde boterhammen. Want het is en blijft een Hollander natuurlijk. Waar er zo’n 1500 varkens moeten komen te staan is nu alleen nog een grote berg puinhoop maar de visie en de wil is er. Tevens bij zijn vrouwen want die liegen zeer uitmuntend wanneer er gevraagd wordt of ook zij al een goed beeld kunnen krijgen van het uiteindelijke doel.

Olke, de Grote Vriendelijke Reus. Bij tijd en wijle onverstaanbaar voor eenieder die geen Fries hart heeft maar het maakt niet uit wat hij uitkraamt, er is een warmte voelbaar. Drie verschillende vrouwen heeft meneer uitgekozen om hem in Texas te vergezellen op zijn boerderij vol koeien. Toch grappig dat een van de deelnemers – een vleeseter – naar de andere kant van de wereld moest om te begrijpen hoe dat stukje steak nou op haar bord belandt. Als de relatie met Olke niks wordt dan heeft ze in ieder geval een wijze les geleerd. Olke had het enigszins moeilijk met de dame die wel echt vegetariër is want ja, vlees is gewoon zó lekker! Olke, ik begrijp je. Weet wel dat een koe houden misschien geld kost maar ook een vrouw he? Dan is ‘t goed.

Herman, wat een scheetje! Vind je niet? Een lieve jongen, woonachtig in het altijd mooie Frankrijk. Zijn drie vrouwen en hun bijbehorende muziekinstrumenten deden mij tijdens hun eerste avond meer denken aan een evangelische muziekclub maar als christen is die link snel gelegd natuurlijk. Het was een aandoenlijk tafereel, Herman en zijn meisjes. Vooral toen de dames naar bed werden gebracht en hij vroeg of hij ze nog mocht toedekken. Voor een man die weinig relaties heeft gehad – wat tevens geldt voor al zijn vrouwen – vind ik het geheel niet zo ongemakkelijk als bij de andere boeren. Het ‘Kleine Huis op de Prairie’ gehalte was hoog maar he, dat vind ik ook een leuk program.

Ik ben Riks, en ik woon in niemandsland met helemaal niks. Riks is de boer uit Canada, mijlenver van de bewoonde wereld te vinden, op een grote kale vlakte. Het is een plaatje, absoluut maar ook ‘even wennen’ volgens alle vrouwen. Terecht, ik zou er de kriebels van krijgen. De vraag is wat erger is; de bittere Canadese kou, de trip die meer lijkt op ‘boer zoekt werknemer’ of Riks zijn grapjes? Tot nu toe moet ook ik een beetje sympathie creëren voor deze boer maar ook hem gun ik een lieve vrouw die hém begrijpt van harte.

Het was een goede aflevering afgelopen zondag en ik kan in alle eerlijkheid niet wachten om mij weer helemaal op te vreten tijdens de volgende aflevering! Herman moet alweer een dame naar huis sturen, de vrouwen van Marc gaan vissen en bij Olke wordt er in de poeperd gegraaid. Voorpret alom!

Kijk jij Boer zoekt Vrouw? Welke boer vind jij het leukste?

Liefs,

Elise Joanne