shutterstock 269516258 1024x683 1024x683 - Boekreview - Suzanne Vermeer, Lentevuur

Juist heb je wellicht tijd om meer te lezen dus tijd voor een nieuwe boekreview! Deze keer over het nieuwste boek van Suzanne Vermeer genaamd Lentevuur. Suzanne en Puzzelpost slaan de handen ineen wat dit boek een zeer interessant exemplaar maakt! Lees je mee?

Geschreven door Maaike

Maaike zal komende tijd, één keer per maand, een review van een boek delen met ons. Wellicht zit er iets tussen naar je gading!

Suzanne Vermeer – Lentevuur

Afgelopen maand was ik een weekend in Stockholm te vinden. Speciaal voor de reis was ik opzoek naar nieuw leesvoer bij de boekenwinkel hier in Hilversum. Mijn oog viel op de nieuwe Suzanne Vermeer, Lentevuur. Een boek gecombineerd met een raadsel in de vorm van een envelop met geheimen papieren. Mijn interesse was gelijk gewekt!

In deze nieuwe Suzanne Vermeer werkt de auteur samen met Puzzelpost. Mocht je nog niet bekend zijn met puzzelpost, neem dan eens een kijkje op hun website. Hun raadsels zijn zo tof en zorgen gegarandeerd voor een leuke avond met vrienden. Mits je van puzzelen houdt tenminste ;).

Maar goed, terug naar het boek. Ik besloot dat het perfect zou zijn voor mijn reisje naar Zweden, nam hem mee naar huis en stopte hem in mijn koffer. 

In Lentevuur volgen we Julia, haar zus en haar nichtje tijdens hun vakantie in Tsjechië.  Ze verblijven in het oude landhuis van hun pas overleden oma om herinneringen aan vroeger op te halen. Maar wat een mooie trip had moeten worden veranderd al op de eerste avond in een nachtmerrie. De vrouwen raken betrokken bij een ernstig auto ongeluk en vanaf dat moment volgen de vreemde gebeurtenissen zich in rap tempo op. Want wat eerst een noodlottig ongeluk leek blijkt opeens veel meer betekenis te hebben…

Een paar dagen later in het vliegtuig begon ik met lezen. De bijgesloten envelop moest helaas nog dicht blijven… die mag pas op een bepaald moment in het boek erbij gepakt worden. Ik moest mijn nieuwsgierigheid dus nog even bedwingen!

Zoals elke Suzanne Vermeer leest ook dit boek snel weg en zit je na de eerste paar bladzijdes helemaal in het verhaal. Verwacht geen hele diepzinnige conversaties, complottheorieën of onverwachte wendingen, het is een luchtig leesboek welke je voor een paar uur meeneemt in het verhaal. En dat is precies het type boek wat ik fijn vind voor op reis.

Al na enkele bladzijde verscheen het envelop icoon in het boek, de aanduiding dat ik de envelop mocht openen. Hierin vond ik een foto, een kaart, een brief en een stuk bladmuziek.  Mocht je nog nooit een raadsel als dit hebben opgelost dan zal je misschien geen idee hebben wat je er mee moet.  Want waar en hoe begin je? Gelukkig kan je op een website hints vinden die je op weg helpen. Mijn tip; bekijk de items en lees daarna eerst nog even verder. In de loop van het boek wordt er meer duidelijk en dat helpt je om de papieren aan elkaar te linken.  

Zelf zat ik zo in het verhaal dat ik de envelop aan de kant heb gelegd en eerst het boek heb uitgelezen. Pas daarna dook ik in de puzzel en ronde ik ook het laatste mysterie op. En ook dat kan prima. Als je niet zo’n puzzelaar bent dan kan je zelfs de hele envelop negeren, het boek is gewoon een afgerond verhaal en je mist geen cruciale informatie.

Mijn eindoordeel? Het boek is dun en je leest er in een paar uurtjes doorheen. Eerlijk is eerlijk, normaal zou ik zo’n dun boek niet zo snel kopen. Ik lees boeken altijd maar een keer en vind het dan zonde als deze al zo snel weer in mijn kast verdwijnt. Maar door de combinatie met het raadsel en het vriendelijke prijsje (slechts €12,99) vind ik het toch echt een aanrader. Ook leuk als cadeau trouwens! Je geeft dan toch net iets anders dan “gewoon” een boek.

Houd je meer van een wat meer inhoudelijke thriller waarbij je op het puntje van je stoel zit? Lees dan eens mijn vorige boekreview over Lisa Garders, vind haar.

Tot volgende maand, dan met een totaal ander genre!

Groetjes,

Maaike