shutterstock 269516258 1024x683 1024x683 - Boekreview - Lisa Gardner, Vind haar

Thrillers, ik ben er dól op. Ik lees dit genre het allerliefste, simpel als dat. Geen ander genre kan mij zo gelukkig maken, zo enthousiast. Ja, ik houd wel van een beetje spanning, sensatie, bloed en lijken. Hoewel dat vreemd klinkt maar ik schaam mij er geenszins voor. Vandaag een review van Lisa Gardner met ‘Vind haar’.

Geschreven door Maaike

Maaike zal komende tijd, één keer per maand, een review van een boek delen met ons. Wellicht zit er iets tussen naar je gading!

Lisa Gardner – Vind haar

Thrillers, je houdt ervan of alleen het idee al bezorgt je de kriebels. Ik behoor echt tot de eerste categorie. Ik kan helemaal opgaan in een goed moordonderzoek. Ik gruwel niet snel bij heftige scènes en hou ervan om mee te puzzelen met de onderzoekers. Al moet ik eerlijk zeggen dat het maar goed is dat ik zelf geen rechercheur ben. Ik heb het namelijk zelden bij het goede eind 😉.

Sinds kort word ik helemaal in beslag genomen door de Amerikaanse schrijfster Lisa Gardner. Ze weet precies hoe ze de spanning moet opbouwen en verrast me elke keer weer met een onverwacht einde.

‘Vind haar’ is een van haar boeken uit de D.D. Warren reeks en gaat over slachtoffer Flora Dane.  Vijf jaar nadat ze is bevrijd uit de handen van een man die haar maandenlang in een kist gevangen hield, wordt ze beschuldigd van moord. Inspecteur D.D. Warren onderzoekt de zaak en staat voor een raadsel. Want is Flora voor de tweede keer slachtoffer geworden of zit er meer achter?

Eerlijk is eerlijk, het kostte me wat moeite om in het verhaal te komen. Dat heb ik wel vaker als een schrijfster wisselt tussen heden, verleden en verschillende personages. In dit boek wissel je namelijk tussen het verleden van Flora, wat heeft ze allemaal meegemaakt in de kist? Het huidige verhaal van Flora, hoe gaat het nu met haar en hoe beïnvloed het verleden haar leven?  En als laatst het onderzoek van D.D. Warren. Soms best even schakelen dus en zeker in het begin snap je niet hoe alles met elkaar in verband staat. Maar ik ben blij dat ik heb doorgezet. Voor ik het wist werd ik meegezogen in het spannende verhaal van Flora en het onderzoek van detective Warren. 

Hoe verder je komt in het boek, hoe meer de verschillende tijden in elkaar gaan overlopen. Ik werd compleet op het verkeerde been gezet door Gardner en pas in de laatste hoofdstukken ging er een lichtje branden.  Daarnaast zet het boek je ook aan het denken over hoe je zelf zou reageren op zo’n situatie. Tijdens het lezen van het boek krijg je namelijk een soort van bewondering voor Flora en begrijp je waarom ze zo handelt. Elk stukje van haar verleden draagt bij aan de vrouw die ze nu is en de risico’s die ze neemt.

Ik ben dit boek gaan lezen zonder me te realiseren dat Lisa al vaker over D.D. Warren had geschreven. Toch stoorde dat me achteraf totaal niet. Je leert D.D. persoonlijk kennen en eventuele dingen uit haar verleden worden goed uitgelegd. Je kan dit deel prima op zichzelf lezen.

Over het einde ga ik uiteraard niks verklappen maar ik kon met een opgeluchte zucht het boek wegleggen. Geen boek met een open einde maar een waarbij bijna alle vragen worden beantwoord. Daar hou ik van!

Gelukkig hoef ik van D.D. Warren dus nog geen afscheid te nemen. Binnenkort ga ik gewoon weer met haar mee op onderzoek.

Echt een aanrader voor fans van Karin Slaughter of Karin Rose!

Groetjes,

Maaike