Charlotte de Monchy 1 - Boekreview - Chicklits van Charlotte de Monchy

Chicklits, je houdt er van of juist écht niet. Ik neig naar het laatste, vaak kan je op de eerste pagina al raden wat er op de laatste gebeurd. Hoewel het vaak wel lekker weg leest op vakantie, dat absoluut. Vandaag reviewt Maaike de boeken van Charlotte de Monchy, een chicklit schrijfster die wél verrassend is.

Geschreven door Maaike.

Alle boeken van Charlotte de Monchy kan je hier bekijken, heerlijk kleine prijsjes!

In de winter ben ik vaak in de ban van thrillers en persoonlijke ontwikkelingsboeken. Maar nu de dagen warmer worden krijg ik meer zin in wat simpelers. Iets wat lekker wegleest als ik buiten in het zonnetje zit. De chicklits komen weer uit de kast!

Omdat een uitgebreide review schrijven over een specifieke chicklit een grote uitdaging bleek (er valt nou eenmaal slechts zoveel te vertellen over een tikkie zoetsappige, lekker weg leesverhaal), leek het mij leuk om in deze review niet een specifiek boek maar een schrijfster te noemen. Ik heb al haar boeken gelezen en vertel je over mijn favorieten!

Charlotte de Monchy is een Nederlandse schrijfster die samen met haar gezin woont en werkt op Bali. Ze heeft een vrolijke, luchtige schrijfstijl en komt telkens met leuke en originele verhaallijnen. En vooral dat laatste vind ik heel belangrijk. Want wat me vaak tegen valt bij chicklits is de gelijkheid in de verhaallijn. Natuurlijk speelt ook de liefde in de boeken van Charlotte de hoofdrol, maar toch kan ik het verhaal niet vanaf het begin al helemaal uitkauwen. Ze laat voldoende ruimte tot eigen invulling en met onverwachte wendingen weet ze me toch telkens weer te verrassen.

Van haar zes uitgebrachte boeken zijn er twee die er echt uitspringen:

Nee heb je!
Wat mij betreft haar leukste boek is “Nee heb je”. Het speelt zich, hoe kan het ook anders, af op Bali en brengt je daardoor gelijk in de vakantie stemming. Je voelt bijna de zonnestralen en je hoort de zee terwijl je meegesleurd wordt in het verhaal van Bobbi.  

Op het randje van een burn-out wordt ze door haar baas voor drie maanden naar Bali gestuurd voor een eenvoudige klus. Tegelijk geeft het haar de mogelijkheid om haar zus, die al jaren op Bali woont, op te zoeken en hun ruzie bij te leggen en haar burn-out de das om te doen.

Maar natuurlijk loopt alles anders dan verwacht. Haar zus staat absoluut niet te springen van haar onverwachte komst en ook blijkt het klusje niet zo eenvoudig als ze dacht. Tel daar een aantrekkelijke maar afstandelijke surfleraar bij op en je heb alle ingrediënten voor een heerlijk boek.

Door de duidelijke kennis van Charlotte over Bali waan je je echt even in die omgeving. Ik wilde niks liever dan zelf een ticket boeken! Wat mij betreft echt een aanrader om even bij weg te dromen.

Enkeltje Ierland
Een iets minder tropische, maar daarom niet minder mooie omgeving speelt de hoofdrol in Enkeltje Ierland. DierenartsLisa is hier naar toe verhuist om te kunnen werken als dierenarts.Ze heeft het enorm naar haar zin maar over een ding maakt ze zich zorgen. Want hoe vind je op een plek waar enkel boeren lijken te wonen je prins op het witte paard?

Als ze op een enorme pechdag ook nog eens haar huis wordt uitgezet staat het huilen haar nader dan het lachen. Is haar baan dit echt wel allemaal waard? Echter blijken deze gebeurtenissen juist haar leven een hele andere kant op te duwen. Ze maakt nieuwe vrienden, krijgt een optie tot een geweldig nieuw huis en de eigenaar van het huis blijkt ook best leuk…

Dit boek vond ik vooral leuk door de persoonlijkheid van Lisa. Meerdere malen heb ik hardop gelachen tijdens haar conversaties en kon me de situaties waarin ze zichzelf wist te krijgen haarfijn voor me zien.

Kortom, de boeken van Charlotte zijn lekkere weglezers die ideaal zijn voor mee naar het strand of zwembad (of gezien de huidige situatie: de achtertuin). Deel ook vooral jouw perfecte vakantieboek in de comments, ik kan nog wel wat nieuwe inspiratie gebruiken!

Groetjes,

Maaike