DSC 1034 800x530 - Sterker door Liever met Lef van By Dagmar Valerie

Wellicht zag je het al in mijn Elise’s Weekly Pictorama, vorige week was ik aanwezig bij de boeklancering van Dagmar Valerie die het boek Liever met Lef schreef. Een paar weken voordat hij in de winkels lag mocht ik het manuscript al lezen omdat ik de eer toegewezen kreeg – met een aantal andere vrienden, bloggers en schrijvers, om een quote aan te leveren. Ik las het boek in een weekend uit en vandaag schrijf ik een kort stukje over dit exemplaar.

DSC 1053 800x530 - Sterker door Liever met Lef van By Dagmar Valerie

DSC 1025 800x530 - Sterker door Liever met Lef van By Dagmar Valerie

DSC 1043 800x530 - Sterker door Liever met Lef van By Dagmar Valerie

Liever met Lef zou je – wellicht oneervol – kunnen beschrijven als een dagboek samen met een zelfhulp boek en ik ben daar geen groot fan van. Vaak krijg ik daar ietwat kippenvel van want ik houd niet van zemelige boeken. Ik heb omwille van mijn admiratie voor Dagmar dit geheel opzij gezet en het boek blanco gelezen. Het weekend dat ik begon zat ik minder lekker in mijn vel. Ik had het druk, was gestrest en merkte dat ik ‘vol’ zat.

DSC 1040 800x530 - Sterker door Liever met Lef van By Dagmar Valerie

DSC 1038 800x530 - Sterker door Liever met Lef van By Dagmar Valerie

Eigenlijk kwam Liever met Lef dus op een zeer geschikt moment. Het lijkt alsof ik Dagmar’s woorden even nodig had en haar woorden waren welkom. Dagmar schrijft over haar leven dat niet altijd bepaald over rozen is gegaan maar waar zij sterker uit is gekomen. Ja, het boek staat vol met quotes en waar ik over het algemeen een broertje dood heb aan inspirerende quotes past het bij Dagmar en het verhaal wat zij wil vertellen. Welk verhaal is dat? Dagmar geeft je handgrepen om meer na te denken, rust te vinden en krachtiger uit een dilemma of ‘het leven’ zelf te komen. Zoals ik ook mijn quote op de kaft van het boek zegt; Dagmar neemt je bijna liefdevol en zeer geduldig aan de hand om je te begeleiden op een reis naar een betere jij.

DSC 1045 800x530 - Sterker door Liever met Lef van By Dagmar Valerie

Heb jij een ‘betere jij’ nodig? Wellicht niet. Op een zwak moment maar ook op sterkere dagen merk ik dat wat Dagmar vertelt mij raakt en dat gebeurt niet vaak. Haar verhaal en haar tips om te leven met de letter L maakt dat ik eigenlijk heel veel ontzag heb voor haar woorden. Alsof Dagmar het begrijpt, de sleutel heeft gevonden om door te zetten, discipline te creëren, te genieten en te realiseren dat ook wij het beste uit álles kunnen halen.

Bewondering, waardering en dankbaarheid. Van Dagmar voor het leven, haar vrienden, collega’s, haar lichaam en haar werk maar ook van mij voor haar en dit boek. Want of dit nou je kopje thee is of niet, of je nou behoefte hebt aan inspirerende en liefdevolle woorden of als je eigenlijk al tevreden bent met je leven; Dagmar heeft wel een boek geschreven. Dat is echt héél tof.

DSC 1050 800x530 - Sterker door Liever met Lef van By Dagmar Valerie

Dagmar schrijft ook op haar blog over haar leven en nu ook haar zwangerschap (Dagmar is in verwachting van een jongetje die zij en haar man dit jaar nog mogen verwachten) op ByDagmarValerie.

Het boek Liever met Lef  – Durf te Dromen – is te koop bij de boekhandel en natuurlijk ook bij Bol.com voor €15,00. Het boek bevat 128 pagina’s, is een makkelijke paperback en bevat de mogelijkheid jouw eigen bucketlist te maken. De eerste stap om duidelijk te maken wat het nou is wat JIJ nou echt wil in dit leven.

Liefs,

Elise Joanne

Dit artikel bevat een artikel wat is verkregen van een bedrijf of merk.