DSC 0864 800x530 - Mijn Boeken Challenge 2017

Na het houden van onze ‘Fomo-Challenge‘ een aantal weken geleden, die behoorlijk succesvol was, werd ik geïnspireerd door Dagmar om een andere challenge voor mijzelf op te zetten. Wij zijn dol op goede series en films en kijken er graag naar, máár wij lezen ook zeer graag. Op vakantie weet ik boek na boek te verslinden alleen in het ‘normale’ leven helaas niet. Dat wil ik veranderen, ik leg mijzelf de ‘Boeken Challenge 2017‘ op.

Dagmar heeft namelijk afgelopen jaar haarzelf een Boeken-Challenge gegeven, elke week één boek. Die challenge heeft zij al gehaald las ik op haar blog. Let wel, Dagmar is zwanger, heeft een bruiloft gepland, blogt, werkt bij een uitgeverij, is chronisch ziek én heeft zelf een boek geschreven. Een druk leven en toch heeft zij haar challenge al gehaald, chapeaux! Ik werd daar door geïnspireerd moet ik zeggen. Ja, Dagmar werkt bij een uitgeverij dus het maakt ook deel uit van haar werk maar de complimenten blijven staan, ik vind het knap.

Ik moet bekennen dat het idee van elke week één boek en dus 52 boeken in een jaar mij wat angstaandjagend klinkt. Die challenge is mij teveel. Niet omdat de wil of wens ontbreekt, maar omdat ik weet dat het voor mij niet realistisch is. Nogmaals, wij genieten namelijk ook even zoveel van een goede serie, ik werk in de avonden en ik probeer hier en daar ook nog een huwelijk en een sociaal leven te hebben. Maar, ik wil de lat best wat hoger legger want het heeft niet voor niks een ‘challenge’.

DSC 0859 800x530 - Mijn Boeken Challenge 2017

Nu lees ik in de zomer altijd een boek of vijf in mijn vakantie. Ondanks de zorg van Fos en ons cultuursnuiven de hele dag door, lezen wij dan enorm veel. Heerlijk vind ik dat! Dus ik weet dat er standaard al een handvol boeken doorheen gaan in de zomer. Maar dit moet minimaal verdubbeld worden, misschien zelfs wel verdriedubbeld? Wat is realistisch en toch ook een mooi doel? Nou, een boek per week gaat hem niet worden maar als ik er nou eens boek per maand van maak? Dat klinkt niet veel maak ik weet dat het voor mij een doel is waar ik de ene maand moeite mee heb en de andere hem zo kan halen. Eigenlijk moet er dan nog een schepje bovenop om het een challenge te maken, dus besluit ik er het volgende van te maken; mijn challenge voor 2017 is om minimaal 20 boeken te hebben gelezen!

Ik las vroeger als kind en als tiener tientallen boeken per jaar. Eigenlijk wil ik weer terug naar die tijd en ik denk dat dit een mooie stok achter de deur is om weer mijzelf lichtelijk te dwingen rust te pakken en ook te genieten van een mooie hobby.

Doe jij ook mee? Kan jij ook wel wat meer tijd tussen een harmonie aan letters gebruiken?

DSC 0857 800x530 - Mijn Boeken Challenge 2017

Heb jij nog aanraders voor mij? Ik ben geen fan van Nederlandse literatuur, nooit geweest. Ik ben daarentegen wel dol op literaire thrillers en verslind die als een malle. Ik heb vrijwel elk boek van Karen Slaughter, Karen Rose, Dan Brown, Steve Berry, John Grisham, James Patterson en Chelsea Cain. Heb jij nog schrijvers in deze trant voor mij? Of misschien toch een boek wat niet als thriller omschreven kan worden maar waarvan jij denkt dat ik die moet lezen? Boeken zoals ‘de 100-jarige man die uit het raam klom en verdween‘ zijn dan wél weer exemplaren die ik kan waarderen.

Dus, 20 boeken in 12 maanden. Moet lukken toch? Het zal niet elke week of maand van harte gaan maar ik wil dat het een gewoonte zal worden om ook buiten de vakantie meer te lezen.

Good luck to me!

Liefs,

Elise Joanne

Vanmiddag een tweede artikel om 15:00 – Een winactie!