Workin moms - Kijktip op Netflix; Workin' Moms!

Ik snuffel altijd door de aanbevelingen op Netflix, de ene keer omdat ik opschrik door het geluid uit de iPad want de trailer begint gewoon te lopen en de andere keer omdat de titel mij aanspreekt. Nu was het door beide zo dat ik aangetrokken werd en ik begon te kijken naar Workin’ Moms. Ik vind het echt geweldig!

Wij volgen vier vrouwen die allen de balans tussen hun nieuwbakken gezinnen, werk en huishouden proberen te vinden. En dit gaat natuurlijk gepaard met een flinke knipoog en licht dramatische momentjes. Ik heb mij werkelijk kapot gelachen om de scène waar ze heel droog elkaars borsten vergelijken en bepalen of ‘t ‘er nog een beetje okay bij hangt’.

Je ziet de moeder die heel graag aan het werk wil maar huilend de dag eindigt nadat haar eerste zoon zijn eerste woordje zegt terwijl zij er niet is. De moeder die eigenlijk alles, op het oog, op orde heeft maar in werkelijkheid de boel op instorten staat. De moeder die haar libido probeert terug te vinden na de geboorte van haar zoon en niet haar man maar de nieuwe manager aantrekkelijk vindt.

Het zijn korte afleveringen, van elk zo’n 25 minuten. Net lang genoeg om er helemaal in te zitten en niet dusdanig lang dat je halverwege de serie moet staken omdat je eigen kinderen ook een portie aandacht nodig hebben.

Sommige scènes, situaties en ervaringen slaan nergens op maar dat is niet storend, eerder gewoon hilarisch. Het is dus ook met een knipoog en geschreven dat jij je in een deel kan herkennen. En waar je je niet herkent kan je je gewoon op je eigen schouder kloppen van trotse mamagevoelens dat jij geen Loedermoeder bent. Nou top, voor ieder wat wils.

Want voor een deel herken je je wellicht wel in de moeder met de postnatale depressie of in de moeder die graag wil werken maar tegelijkertijd niemand vertrouwt met haar bloedje. Of de moeder die voor de derde keer in korte tijd zwanger is en gewoon van armoede niet weet hoe ze dit allemaal moet gaan regelen met al kleintjes onder haar hoede. De angst dat de kinderen de oppas leuker vinden dan jij, de ouder, de persoon om wie de wereld zou moeten draaien. De man die aandacht wil maar jij hebt geen behoefte die te geven want je wallen zakken tot je tenen. Of de vrouw die juist graag van bil wil maar waarbij de partner liever haar favoriete home make-over programma kijkt. De baby’s die maar niet stoppen met huilen en de exemplaren waar je eierstokken wederom van gaan rammelen. Het heeft alles en het kijkt lekker makkelijk weg. Niet te veel nadenken, kopje thee erbij en even een klein half uurtje je beter voelen over jezelf als moeder!

Oh, en is alles leuk en grappig? Nee, er komen ook hele serieuze momenten en beslissingen naar voren. Onderwerpen die ik persoonlijk moeilijk vind en keuzes waar ik niet achter sta of vraagtekens bij zet. Onderhand ben ik bij aflevering acht dus helemaal zeker weten hoe het afloopt doe ik niet, maar ik laat mij graag verrassen.

Is het realistisch? Is het ‘eerlijk’? Is het ‘waar’? Dat is voor eenieder zelf te bepalen, het moederschap is niet een vaststaand ingevulde definitie. De een vind het práchtig en niets dan lof en enthousiasme voor het zorgen voor de kleintjes. De ander vind ik het ook prachtig maar ervaart wel een donkere wolk de eerste maanden, vind de slapeloze nachten gewoon donders zwaar.

Workin’ Moms staat nu op Netflix met een seizoen van 17 afleveringen. Seizoen twee en drie zijn al gemaakt maar helaas nog niet op Netflix. Hopelijk gebeurd dat snel!

Ken jij deze ‘nieuwe’ serie al?

Liefs,

Elise Joanne