peakyblinders 3059568b - Films & Series van de afgelopen tijd #1

Boris en ik kijken wat af, er is bijna geen serie of film die wij onderhand niet hebben gezien. De normale programmering kan ons nog zelden interesseren, er is gewoon niks leuks voor! Dus kijken wij veel series en films, dan zorgen wij zelf er wel voor dat er iets leuks te kijken valt. Afgelopen tijd hebben wij veel nieuwe exemplaren bekeken en het leek mij leuk te laten weten welke! Wellicht zit er iets nieuws voor je bij, wij kijken niet altijd hele bekende films en series dus wellicht heb jij vanavond ook iets leuks om mee op de bank te ploffen. Kijk je mee?

Happy Valley

Een Britse politieserie, kom maar door! Happey Valley gaat over een politievrouw die haar kleinzoon opvoed samen met haar zus. Met haar zoon praat ze amper, haar dochter heeft zelfmoord gepleegd. Cynisme en sarcasme maken zich van haar meester maar deze vrouw heeft een heel groot hart. Haar leven en haar werk is rauw en zo wordt het ook in beeld gebracht. Een serie waarbij je af en toe moet lachen, huilen en fronsen. Wij volgen Catherine – de politieagente in kwestie – terwijl zij leiding heeft over de Happey Valley wijk en het gezinsleven dat zij leidt. Er is één seizoen op Netflix beschikbaar maar er zijn inmiddels twee seizoenen gemaakt. Beide hebben wij gekeken onderhand, de derde zal hopelijk snel volgen.

IMDB geeft deze serie een welverdiende 8,5 en ik kan niet anders dan het daar glorieus mee eens zijn.

Peaky Blinders 

Oh donders, wat is dit een goede serie! Birmingham (Engeland) 1919, daar begint het verhaal. Een gangsterfamilie probeert machtiger, groter en rijker te worden met alle gevolgen van dien. Cilian Murphy laat mijn hart sneller kloppen in zijn rol als Thomas Shelby, leider van deze bende. Geweld, drugs, drank, seks en liefde in een strak jasje omhuld van het Britse straatleven. Familie is nummer één en geld een goede tweede. De grootste schorriemorrie van Engeland en toch gun je het ze alles wat een zigeunervingertjes te pakken kunnen krijgen. Ik kan niet wachten op het nieuwe seizoen! De eerste twee seizoenen kan je kijken via Netflix, wij hebben alle drie de seizoenen gezien, seizoen nummertje vier is in de maak en zal uitkomen in 2017.

IMDB geeft deze serie een méér dan welverdiende 8,8 en dat is absoluut terecht.

The Big Short

Christian Bale, Ryan Gosling (geweldige rol!) en Steve Carrel spelen o.a. in deze drama over de Amerikaanse huizenbubbel en de daaropvolgende kredietcrisis uit de jaren 2007-2010. Saai? Allerminst! Waargebeurd en ontzettend interessant om meer over te weten. Hoe ontstond deze enorm ecnomische val eigenlijk? Vanuit verschillende verhaallijnen worden wij meegenomen in deze ramp waarvan men dacht dat het nooit zou gebeuren, het instorten van de banken. Hoe kan het zover komen en wie is er verantwoordelijk? Deze drie mannen zagen deze crisis al van mijlenver aankomen en toch gebeurde het. De film roept nog meer vragen op dan dat hij antwoorden geeft en het betreft dan ook een leerrijke 120 minuten. Er word gezegd dat dit één van de beste films over deze financiële crisis is en ik snap waarom; de karakters die de acteurs spelen zijn ijzersterk (Ryan Gosling is een ploert en Christian Bale een volledige malloot met een bizar IQ) en ondanks dat niet alle vakjargon in het juiste vakje land is het wel een film waar je van kan leren, het systeem beter begrijpt. Meeslepend in ieder geval, een aanrader!

IMDB geeft deze dramafilm een 7,8 en ook hier zou ik niet anders hebben gegeven. Natuurlijk moet je van dergelijke films houden maar een beetje kennis opdoen terwijl je linkerhand de chipszak leeg rooft is nooit verkeerd.

13 Hours – The Secret Soldiers van Benghazi

Oorlogsfilms, in welke hoedanigheid en van welke oorlog dan ook, Boris en ik zijn ‘fan’. Dat klinkt altijd vrij dubbel maar wij kunnen een goede versie – die ook nog eens enige kennis over geschiedenis geeft ( Al is het af en toe wat ongenuanceerd heb ik begrepen) – waarderen. Deze versie gaat over de aanval op een CIA-compound in Benghazi (Libië), die in september 2013 werd aangevallen door een groep radicale islamieten. Het is een echte Amerikaanse film, eentje waar er flink veel Amerikaanse slang, spieren, sentiment en retoriek je om de oren vliegen. Combineer dat met vrij realistische actiescene’s, een meeslepend verhaald en veel spanning en je krijgt een film die je boeit. Ik houd van de actie, van het geweld (je snapt mij) en de lompigheid in dergelijke films.

Deze oorlogsdrama/actiefilm krijgt van IMDB een 7,4 en dat geeft het goed weer; een prima film.

Deadpool

Boris kwam op de proppen met ‘Deadpool’ en bij het horen van de titel stond ik niet te juichen in alle eerlijkheid. Van Ryan Reynolds dan weer wel! Ook ben ik niet heel dol op stripfiguren en films daaromtrent maar he, Boris vraagt dus wij kijken. in alle eerlijkheid? Ik vond hem fantastisch! Allemachtig, ik heb gewoon hardop gelachen om de overdreven vechtscenes, het bloed dat rondspatte alsof Tarantino er zich mee had bemoeit. Ryan speelt Wade, die eindelijk gelukkig lijkt in het leven nu hij de ware heeft ontmoet. Maar Ryan is ongeneselijk ziek en dat past natuurlijk niet in het plaatje. Dus vind hij een manier om geen afscheid te hoeven nemen van zijn vriendin maar dat gaat niet helemaal goed.. Als wraak creëert hij een alterego Deadpool en jaagt hij op de man die hij daar verantwoordelijk voor houdt.

IMDB geeft deze film een 8,1 en weet je wat? Ik snap het! Hij was ontzettend vreemd maar ook erg grappig en gewoon goed!

Colonia

Emma Watson is liefde. Sinds haar speech voor de United Nations ben ik verliefd op haar geworden (eigenlijk al sinds Harry Potter maar toch). In deze film, met waargebeurde randjes en hoekjes, gaat Lena op zoek naar haar ontvoerde vriend. Om hem te bevrijden uit de sektarische cult Colonina Dignidad moet zij zichzelf voordoen als één van hen, geen makkelijke opgave. Emma speelt een vrijgevochten vrouw, een rol die haar goed past. Prachtig als altijd siert ze het beeldscherm en acteert zij met overgave. Een drama dus, eentje waarbij je niet perse een traan hoeft te laten of op het uiterste puntje van je stoel zit maar wel een ‘vermakelijke’ film. Je voelt je verontwaardigd, boos en verdrietig gedurende deze film, ook omdat je weet dat deze sekte echt bestaan heeft. Oh, en wij zien Michael Nyqvist ook eens in een andere rol, die van een enge vieze gluiper. Moet kunnen.

IMDB geeft deze film een 7,1 een aangezien niet heel scheutig zijn met het geven van lovende cijfers is het geen verkeerde score!

Aangezien ik al meer dan 1200 woorden heb geschreven houd ik het hierbij voor vandaag maar het volgende artikel met nieuwe titels is zo geschreven. Wellicht leuk om vaker te delen? Ik hoop het!

Liefs,

Elise Joanne