Headhunters.nl Elisejoanne.nl  - Films en Series van de afgelopen tijd deel #3

Het is bijna herfst, tijd voor de kaarsjes, dekentjes en series! Veel series die wij kijken starten binnenkort weer maar dat lijstje is onderhand al vrij bekend. Ik behandel liever soms de wat minder bekende exemplaren in deze rubriek of hetgeen wij onlangs hebben bekeken die je eigenlijk echt ‘moet’ kijken! Vandaag weer een paar goede films en geweldige series. Kijk je mee wat jij kan kijken?

Narcos

Ik begin dan wel bij een enorm populaire versie, een serie die echt goud waard is! Het nieuwe seizoen van Narcos is namelijk uit op Netflix en dat betekent lekker bingen met een bakje pretzels en goed gezelschap op de bank. Want Narcos is écht goed. Houd je van die oscarwinnende creaties zoals House of Cards, Suits en Game of Thrones? Van dit kaliber is namelijk Narcos. Pablo Escobar is terug en vecht om zijn positie als drugsbaas in Colombia te behouden. Intrige, geweld, misleiding en de harde werkelijkheid van een corrupt land vliegen je om de oren. Pablo speelt een meedogenloze Padron maar liefdevolle vader en zet die rol neer zoals geen ander dat had gekund.

IMDB geeft deze serie een meer dan welverdiende 8.9. En jongens, IMDB is niet scheutig met de hoger cijfertjes.

Flaskepost fra P/ A Conspiracy of Faith

Films van Zweedse, Deense of Noorse makelij worden met liefde, enthousiasme en waardering bekeken in Huize Boris & Elise. Zij zijn fantastische serie en film makers, zeker als het om ‘t thriller genre gaat. Flaskepost is de verfilming van het bekende boek ‘Flessenpost’ van Jussi Adler Olsen. Dit is niet de eerste verfilming van zijn boek, er zijn er enkele die ook te bekijken zijn op beeld. Het is moeilijk enige sympathie te creëren voor de hoofdrolspeler Nikolaj Lie Kaas die Karl MØck speelt. Gelukkig is daar het hulpje Assad die je dan wel weer wilt knuffelen totdat ‘ie er bij neer valt. Samen runnen zij de afdeling Q voor ‘cold cases’. Twee mannen, twee agenten, één doel; schorriemorrie van de straat halen, opsluiten en de sleutel weggooien. In deze film proberen zij een seriemoordenaar te vangen na het vinden van een flesje waarin om hulp geroepen wordt. Maar is het al te laat?

IMDB geeft deze film een 7,0 en ik vind dat netjes voor IMDB. Wijzelf vonden het een vermakelijk film, een sterk en goed gespeeld duo en vrij creatieve verhaallijnen. Een 7,5 is wellicht meer verdient!

Secret in their Eyes

Julia Roberts, liefde voor deze intens mooie vrouw. Een film met Julia is een film die ik kijk. En in deze versie speelt ze een hele andere rol dan ik haar eerder in heb zien spelen; een agent met een missie. Jessica Cobb (Roberts) krijgt samen met haar partner een melding binnen van een vermoord meisje; verkracht, vermoord en gedumpt in een container. Bijna alledaagse koek voor doorgewinterde detectives. Maar het is niet zomaar een meisje, zij is iemands dochter en wel die van agent Cobb. Verdriet, misleiding, spanning, haat, afkeer en radeloosheid wisselen elkaar in een vrij gematigd tempo af. Wat naar mijn mening een ijzersterk verhaal had kunnen zijn is eigenlijk een prima film geworden die door een ander script een geweldig exemplaar had kunnen zijn. Het einde was precies zoals ik had gehoopt dat de rest van de film zou zijn; angstaanjagend goed.

Helaas is de uitwerking dus iets minder. Alsnog een prima film, zeker het kijken waard, maar geen hoogstandje. Dat vond IMDB ook want Secret in their Eyes krijgt een 6,2.

Me Before You

Boris noemt mij Khaliesje, naar Khaleesi uit Game of Thrones, ontzettend schattig en aandoenlijk. De actrice die Khaleesi speelt ken ik ook alleen maar uit GOT en wist niet dat zij Brits was of in welke andere films of series zij eerder een rol heeft vertolkt. Tot Me Before You uitkwam, een film waarin zij een héle andere personage speelt. Een vrouw met een rustig leventje die een hekel heeft aan fietsen en met Lubbermans (uit Harry Potter) als vriendje. Ze heeft een baan nodig en wordt verzorgende/maatje van een aantrekkelijke man die levensmoe is. En niet zomaar levensmoe, na een ongeluk waarbij hij het amper overleeft komt hij in een rolstoel en kan zich vanaf zijn nek naar beneden niet meer bewegen. Zij laat hem, in een laatste poging hem van zichzelf en zijn moedeloze gedachten te redden, een kant van het leven zien zoals zij het ziet; prachtig, bubbelend en de moeite waard. Een liefdesverhaal, eentje zoals Intouchables. En laat ik daar nu net een sucker voor zijn. Een prima film, niet bijster bijzonder maar prima neergezet met een meelevend script en een ander einde dan je verwacht.

IMDB geeft deze aandoenlijke film een 7,5 en dat is prima cijfer.

Headhunters/Hodejegerne

Roger Brown has it al; een bloedmooie vrouw, een succesvolle baan een een prachtig huis. Hij krijgt alleen niet zijn adrenaline van al die dingen, dat krijgt hij door het stelen van waardevolle objecten uit andermans huizen. En laat dat nou er net er voor zorgen dat hij in moeilijkheden komt zoals verwacht wanneer je iemands anders eigendommen jat. Maar niet zomaar in de problemen, een scala aan bizarre wendingen zorgen ervoor dat hij zijn leven niet meer zeker is. Eigenlijk is het een hele vreemde, ietwat grappige, bijzondere, meeslepende en spannende film die enigszins surrealistisch overkomt. Naar het boek van de bekende schrijver Jo Nesbo, eentje van Noorse/Deense makelij. Je krijgt zowaar medelijden met Roger wanneer hij zijn grote ogen opzet en zichzelf – letterlijk – in de shit werkt om het hoofd boven water te houden.

Headhunters krijgt van IMDB een 7,6, een prima cijfer voor een vermakelijke jacht.

The Fundamentals of Caring 

Behoefte aan een melancholisch tranentrekkertje? Dan is deze een goede! Dit is een Netflix-film en absoluut een aanrader. Een soort ‘Me Before You’ en ‘Intouchables’ maar dan net anders want de patiënt in de rolstoel betreft nu een kind. Slik. Ja, dus dat. Een eigenwijs, bang en slim kind, een jongen die zich er bij neer heeft gelegd dat er niks te ‘leven’ valt in zijn situatie. Maar dan komt er Paul Rudd die Ben Benjamin speelt en na een eigen zeer intens verdrietige situatie besluit om het leven van zijn zorgvrager Trevor om te gooien en de beste zorggever te zijn die hij mogelijk kan worden. Je snapt al snel waarom de titel zo toepasselijk is en het einde zorgt voor tranen, van vreugde en verdriet. Oh, en Selena Gomes is een van de weinige zangeressen die echt super goed kan acteren, wij genoten van haar rol!

De rollen van beide hoofdrolspelers vonden wij zeer goed vertolkt en wij hebben hardop gelachen maar ook tranen gelaten. Wij werden meegenomen en voelden ons betrokken bij beide spelers en dat is toch knap. IMDB geeft deze film een 7,4 en naar mijn mening is dat te laag, een 8 was beter op zijn plek geweest.

Dat waren ze! Ons kennende zal er binnenkort vast een vierde deel verschijnen. Hopelijk zit er wat tussen voor je en heb je vanavond een leuk avondje voor de buis en op de bank!

Liefs,

Elise Joanne