Rebecca Benson Suki Waterhouse Jodie Comer Joanne Whalley Essie Davi...650 - Films en Series van de afgelopen tijd #7

Zo, het is alweer een tijdje geleden sinds de vorige editie van deze rubriek maar dat ligt niet aan het feit dat er niks te delen viel. Maar, in de zomer kijken ook wij wel wat minder en staat mijn hoofd er ook niet naar. De herfst is begonnen en er is weer genoeg uitgekomen of langsgekomen in mijn Netflix-lijst om te delen. Kijk je mee?

The White Princess & The White Queen

Twee verschillende korte series maar de een is een pre-qual van de ander. Houd je van The Tudors? Kan je niet genoeg krijgen van deze dynastie en alle dramatiek die er omheen hoort? Ben jij fan van Phillipa Gregory, de geweldige kostuumdramaschrijfster? Dan zal je hier blij van worden. Want hoe begon het? Henry de Achtste zei zelf, aan het begin van The Tudors, ‘you think you know a story, but you only know how it ends’. Dus, hoe begon het dan eigenlijk? Wij gaan met The White Princess een stapje terug in het verhaal, naar Henry de Zevende en zijn vrouw Elizabeth of York, de moeder van Henry. Met The White Queen doen wij hetzelfde en bekijken wij Elizabeth en haar moeder nader. Hoe kwam een gewone burgervrouw op de troon, als koningin? Het zijn mini-series met elk maximaal 8 tot 10 afleveringen, van de BBC.

The White Princess krijgt van IMDB een 7,7 en The White Queen een 7.8. Ondanks dat je denkt dat je de Queen eerder moet zien dan de Princess, is dit niet zo. De bedoeling is ook dat je het achterwaarts kijkt. Begin dus met het verhaal achter The Tudors, met The White Princess en ga dan weer een stapje ‘terug’ en bekijk The White Queen.

Dexter

Na héél veel adviezen van vriendinnen en van jullie, zijn wij dan eindelijk begonnen aan Dexter. Grappig genoeg heb ik vrijwel elke bekende serie op Netflix al bekeken, maar Dexter nog niet. Het trok mij wellicht niet zo? Of ik had genoeg te kijken denk ik. Hoe dan ook werd het tijd want het verhaal klinkt goed. Een bloedexpert bij de politie in Miami blijkt zelf iemand te zijn die zijn collega’s elke dag vangen. Een soort burgerwacht maar dan eentje zonder veel gevoel in zijn donder die ook wat meer doet dan alleen staande houden. Dexter moordt, zoals geleerd door zijn vader. Wel natuurlijk alleen de types die het verdienen. De eerste paar afleveringen moest ik heel erg wennen aan Dexter, aan de manier van filmen en ook de humor. Ik had totaal geen sympathie voor Dexter zelf en vond zijn zus oliedom. Ik irriteerde mij eigenlijk behoorlijk. Tot ik er een beetje inkwam en onderhand gaan wij naar seizoen 3 en kan ik het absoluut aanraden. Helaas sinds kort van Netflix afgehaald..

IMDB geeft Dexter een hoge 8.7.

One Day

Op zoek naar een romantische film waar je heerlijk mee op de bank krult met een kop thee en pepernoten? Poes erbij, manlief lekker sporten en jij tijd voor jezelf. Heerlijk! Ik weet de perfecte film; One Day. Je ziet gedurende deze film elk jaar één dag, en alleen die ene dag. Op die dag kom je te weten hoe het met twee hoofdrolspelers is, te weten Anne Hathaway en Jim Sturgess. Ik ben verliefd op Anne Hathaway dus elke film met deze vrouw erin kan mij wel bekoren moet ik zeggen. Het is geen absoluut hoogstandje maar wel vermakelijk en zelfs een beetje verdrietig. Een romantische dramafilm zoals ze dat dan noemen. Je kan het einde vaak wel raden. Of toch niet?

One Day krijgt geen lovende kritieken (7,0), meer omdat het boek fantastisch blijkt te zijn en daardoor de film minder in vergelijking. Ik heb het boek niet gelezen dus ik kan daar niet over meepraten. De film kijkt prima weg, zeker als je van dit genre houdt en je een avondje naar een scherm wil staren zonder al te veel inspanning van je hersenen.

Brimstone

Jeetje, ik heb sinds járen niet zo’n lugubere film gezien als Brimstone. De film waarna onze eigen Carice van Houten en Guy Pierce wat kregen? Brimstone. En je zou het niet zeggen want Guy speelt een monster van en vent namelijk. Zodra de nieuwe dominee in het dorpje waar Liz zich verschuilt arriveert, weet ze zeker dat haar leven en de levens van degene om haar heen gevaar lopen. Het is een spannende film, eentje die in het genre thriller meets horror behoort. Het is geen ‘enge’ film maar zuivere koffie is het niet. Bekijk de trailer maar, dan snap je wat ik bedoel. Er zat wel een goed verhaal in, het is niet een standaard enge film die van het ene slechte rode draad overgaat naar de andere. Hij is absoluut intrigerend!

Brimstone krijgt van IMDB een 7,1.

Berlin Syndrome

Deze buitenlandse film is tevens heel intrigerend maar op een hele andere manier. Hij krijgt een laag cijfer op IMDB maar toch ben ik blij dat wij hem gezien hebben. Een vrouwelijke Australische journaliste ontmoet in Berlijn een aardige Duitse man. Hij laat haar de stad zien en het klikt. Ze delen een nacht samen en het lijkt te starten op een romantische affaire om nooit meer te vergeten. Dat laatste meer nog dan gedacht. Ze wordt wakker en ze blijkt het appartement niet uit te kunnen. Gevangen gehouden en ontvoerd in een ruimte waar ze vrijwillig heen is gegaan. Maar komt ze er ook weer uit? Licht meeslepend, en vooral gewoon nieuwsgierig naar hoe het afloopt..

Berlin Syndrome krijgt van IMDB een kleine voldoende met een 6,1.

Welke films en series heb jij de afgelopen tijd bekeken? Welke vind jij aanraders? Of juist niet..?

Liefs,

Elise Joanne

Films en Series van de afgelopen tijd #6
Films en Series van de afgelopen tijd #5
Films en Series van de afgelopen tijd #4
Films en Series van de afgelopen tijd #3
Films en Series van de afgelopen tijd #2
Films en Series van de afgelopen tijd #1