DSC 0880 4928x3264 - Alles op en rond mijn iPhone 8 Plus!

Korte tijd geleden vertelde ik al dat ik een nieuwe telefoon had, de iPhone 8 Plus. Waarom ik voor deze heb gekozen en niet voor een ander merk of model, daar kon je uitgebreid over lezen in dat artikel. Ik kreeg toen ook de vraag of ik wilde vertellen welke apps ik heb op mijn telefoon, welke ik de handigste en de fijnste vind maar ook of ik gebruik maak van handige attributen. Jazeker doe ik dat en jazeker wil ik daar meer over vertellen! Lees je mee?

Attributen

IMG 2400 3024x4032 - Alles op en rond mijn iPhone 8 Plus!

De iPhone 8 Plus werd het dus en wat ben ik toch lyrisch over mijn nieuwe speeltje. Een heerlijk groot scherm en een hele fijne camera. Omdat hij zo groot was én omdat ik op een fijne manier foto’s wil maken heb ik de Handygrip gekocht, dat is attribuut nummertje één die ik behandel. Een klein, met elastiek vastgemaakt, snuisterijtje voor de achterkant van je telefoon. Je kan daar gemakkelijk een paar vingers door doen zodat je telefoon niet op de grond valt terwijl je selfies maakt of een berichtje probeert te tikken met één hand. Echt essentieel met zo’n grote telefoon want anders valt dit vrij kostbare dingetje op de grond. Ik zweer erbij in ieder geval, ik zou niet meer zonder willen. Of kunnen want ik ben dus echt iemand die mijn telefoon anders om de haverklap zou laten vallen.. En nu hij deels van glas is lijkt mij dat niet verstandig.

Mijn hoesje, daar kreeg ik ook al vragen over. Die is van iCall en is doorzichtig. Ik heb expres een rosé gouden iPhone 8 Plus gedaan omdat ik die kleur zo mooi vind. Als je dus een hoesje doet die niet doorzichtig is dan heeft het natuurlijk weinig nut om een specifieke kleurtype uit te zoeken. Deze van iCall is dus doorzichtig maar wel stevig en met ‘stootranden’. Mocht ik hem dus laten vallen (wat al een keer of tien is gebeurd..) dan is hij tenminste veilig! Een screenprotector is wat dat betreft ook geen verkeerd idee, mocht je hem laten vallen met het beeld naar beneden zonder een extra laagje heb je alsnog een probleem. Daar zit ook meteen het zwakste punt van de iPhone. En de kosten voor een nieuw scherm loopt ook aardig snel op! Sowieso is het handig om krasjes te weren mocht je hem later nog door willen verkopen. Het iCall schiliconenhoesje kost maar €9,95 en heb ik gekocht bij Bol.com.

DSC 0886 4928x3264 - Alles op en rond mijn iPhone 8 Plus!

DSC 0893 3264x4928 - Alles op en rond mijn iPhone 8 Plus!

Mocht je een telefoon hebben waar weinig ruimte op zit omdat een telefoon met meer ruimte bijvoorbeeld te duur was, dan kan je een USB kopen voor je iPhone of iPad. Of ben jij iemand die – net zoals ik – veel foto’s maakt van echt álles? En is de ruimte op je telefoon niet altijd toereikend genoeg? Mocht dat het geval zijn dan is een iXpand Flash Drive van Sandisk een aanrader. Dit is een handige en kleine USB voor Apple producten zoals iPhone en iPad die je in je telefoon kan stoppen om daarna, met bestanden en al, over te zetten op je laptop of computer. Zo kan je die geliefde foto’s van je telefoon halen maar hoef je ze niet weg te gooien om ruimte te maken. Boris heeft een tijd lang constant foto’s en video’s moeten verwijderen omdat zijn telefoon aangaf dat zijn ruimte vol zat. Niet heel leuk want zo gaat er beeld verloren wat je niet wil of moet je apps van je telefoon afhalen die je nodig hebt of wil gebruiken. En in ons geval zal daar nog wel eens kostbaar materiaal tussen zoals video’s met de eerste stapjes van Fos. Die video’s wil je bewaren, die móeten bewaard worden. Ik werk thuis bij mijn laptop ook altijd standaard met een externe harde schijf, zo zou je er ook eentje kunnen creëren voor je telefoon. Wij vinden het heel makkelijk in gebruik en het is zo gepiept. Mocht je het leuk vinden; ik geef er op Instagram eentje weg! En ook eentje met een behoorlijke ruimte, je kan maar liefst 32GB aan foto’s en video’s er op plaatsen. Mocht je sowieso geïnteresseerd zijn, hij is op dit moment bij Bol.com het goedkoopste met €38,57 voor 32GB.

Belangrijkste apps

IMG 3166 1242x2208 - Alles op en rond mijn iPhone 8 Plus!

Ik heb veel standaard apps op mijn telefoon die denk ik eenieder wel heeft. In mijn geval de Rabobank, de NS app, de PostNL app om snel postzegelcodes te kopen of om mijn pakketjes te tracken. Maar ook een Tikkie of de Uber app voor als ik rondgereden wil worden in Amsterdam. Netflix mag niet ontbreken want tja, met zo’n groot scherm kan je heel goed Netflixen kan ik je vertellen! Ook staan de apps van Marktplaats, Zalando en de Hema erop.

Onder het kopje ‘Gezondheid’ staan apps zoals Cluse voor het bijhouden van mijn cyclus, mijn zorgverzekeraar, de ‘Oei ik groei’ om de sprongen van Hazel in de smiezen te houden of de ‘Sound Sleeper’ om haar in slaap te laten vallen. Natuurlijk ook de Fitbit app om mijn Versa te synchroniseren, de New Born Fit Mama vanwege mijn challenge en de FOOD app op mijn inname bij te houden elke dag. Voor Fos staat er ook nog de Magic Timer app van Oral-B om zijn tandjes mee te poetsen.

IMG 3167 1242x2208 - Alles op en rond mijn iPhone 8 Plus!

Voor mijn werk staan er ook vrij veel apps op. Natuurlijk de standaard social media apps zoals Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest maar ook een app om Boomerangs mee te kunnen maken of om terug in de tijd te gaan met Timehop. Youtube mag niet ontbreken maar ook ‘Creator’ om video’s aan te kunnen passen en ‘Paginabeheer’ om mijn zakelijke Facebook pagina te kunnen beheren. Dropbox, Google Drive, Wetransfer, Outlook, WordPress en Facebook ads maken dit rijtje af.

Voor foto’s maak ik – af en toe – gebruik van Selfie Editor, Afterlight, VSCO, Snapseed en Unfold. Die laatste daar krijg ik op Stories vaak vraag over; dit is de app waarmee ik leuke lijstjes maak. Aanrader! Je kan ‘in-app’ aankopen doen om je pakket uit te breiden mocht een bepaald thema je aanspreken.

Oh, en een dikke tip? Waze is de beste navigatie die er te verkrijgen is! Zéér accuraat omdat hij werkt met meldingen van automobilisten. Ook uit de ANWB test kwam deze app als beste uit de bus. Ons motto tijdens het rijden naar familie (die overal verspreid door het land wonen); áltijd vertrouwen op Waze. Doe je dan niet, en vraag je je af waarom hij je bepaalde kanten op wil hebben? Dan rij je zo de file in.

Valt best mee he? Ik houd niet van enorm veel overbodige apps of troepjes rond en aan mijn telefoon. Dan verlies ik het overzicht en dat werkt niet prettig!

Op Instagram geef ik dus de Sandisk weg, mocht je die willen winnen kan je daar even een kijkje nemen!

Liefs,

Elise Joanne